Šta je novo?

Konfiguracija do 1500eura

Undenis

Slavan
Učlanjen(a)
05.02.2007
Poena
319
Poz ljudi planiram u neko skorije vreme tj tacnije kad izadje Pascal da sklopim masinu koja ce uglavnom sluziti za gaming. Sto se tice gaminga planiram 1080p da furam barem jos neke 2 god. minimum dok ovi 34" curved 4k monitori ne pojeftine malo. Sto se same kupovine tice uzimao bih verovatno sve kod nasih komsija osim ako ne naletim na nesto slicne cene kod nas. Svaka sugestija je dobrodosla.Konfa bi bila sledeca:

CPU: I5 6500 3.2ghz
GPU: Pascal 1070gtx neki
Hladnjak: Cooler Master Evo 212
Ploca: Asus Z170-A
HDD:Seagate 4TB NAS
SSD:Samsung EVO 840 500gb
Kuciste: Thermaltake Chaser MK-I
RAM: 2x8GB Corsair Vengeance 2666mhz DDR4
Napajanje: Thermaltake Toughpowered Grand TPG 750w modularno

Hvala unapred

Zar ne mozes za tevpare da uzmes i7 sa k oznakom?

Vidi, nema veze sto je 1080p. imas sad i za AMD i NV mogucnost da kroz drajvere, narihtas vestacku 4K rezoluciju na HD monitoru, kod NV je to tkzv. DSR- Dynamic Super Resolution, https://www.google.hr/search?q=nv+dsr&hl=hr&biw=&bih=&gbv=2&oq=nv+dsr&gs_l=heirloom-serp.12..0i22i30l2.22076.24438.0.25992.6.6.0.0.0.0.109.596.3j3.6.0....0...1ac.1j4.34.heirloom-serp..0.6.596.8fTEEVUBfiM, super je stvar i sljaka odlicno, ja ga stalno koristim.....jer slicno razmisljam kao i ti, i meni su jos skupi ti 4K dispalyi, a ima taj DSR koji odlicno zamenjuje native 4K rezu...ovo cisto kao informacion.:rtfm:
A zasto, 840 EVO, mislim da je on imao neke sitne bugove( ako nisu otklonili), u svakom slucaju 850EVO je sigurniji izbor.
Ali, da naletis na cene da budu kod nas slicne kao kod komsija, mislim, to bi bio vic godine.:sceptic:

Poslednja izmena:
Aha ok za DSR znam, ovo nisam znao za 840 onda cu definitvno 850 uzeti, i razmisljam se da promenim napajanje umesto ovog thermaltakea koji je 155eura ne taj model vec slican da uzmem Cooler Master V700 RS-700-AFBA-G1 ako ga imaju komsije.

Mislim da cu ici ipak na 6600k samo cu da zamenim napajanje za slicno ovom thermaltaku mi trazi 155e icicu na neko oko 120e a za tu razliku cu uzeti 6600k. Jel evo 212 ok za hladjenje posto ne planiram nikakav veliki overcloak?

Za te pare umesto Tt i CM uzmeš evga g2 supernova dal 700 il 750w nisam siguran, 10godina garancije sto je za napajanje skoro kao lifetime jer ces sigurno opet menjati konfu u 10godina

Kako se ne uklapa?

i7-6700K ~360e
GTX1070 ~350-400e
CM EVO 212 ~40e, a može i LC-CC-120 za 20e
Seagate 4TB NAS ~170e
Asus Z170-A ~170e
EVGA G2 750W ~120-130e
Thermaltake Chaser MK-I ~130e ili koliko već
2x8GB DDR4 ~120e

Ram mu je 105 kod F
Kućište ako das 130€ za njega slobodno mozes i da baciš pare, mozes da ga nadjes za 90€ kod nas koristi ITsvet , onda 4tb nas? Neznam samo za sta ces posto igras igrice ne baviš se video editingom pa da ti treba toliko storage i jos NAS, uzmeš 2tb red 130€ kod F ni SSD ti ne treba 500gb jer nece komp da ti stoji u igraonici i osim loadinga nećeš neko poboljsanje da osetiš tako da uzmeš 240gb

Ma hard Sam mislio neki drugi nisam ni hteo nas odlucio Sam se za 2x2 tb varijantu procesor Sam mislio i56600k jer mislim da mi je i7 overkill posto kupujem komp za gaming.A za kuciste ovo mi komsije traze 160e.

Ma hard Sam mislio neki drugi nisam ni hteo nas odlucio Sam se za 2x2 tb varijantu procesor Sam mislio i56600k jer mislim da mi je i7 overkill posto kupujem komp za gaming.A za kuciste ovo mi komsije traze 160e.

Kućišta se ne kupuju preko ukoliko nije egzotika neka koje nema kod nas nigde iz razloga sto naplacuju extra preko zbog gabarita jer ima zauzima mesta dosta.

K seriju uzimas jedino ako hoćeš da klokujes, ako te to ne zanima mozes apsolutno da prodjes jeftinije

Pa nisam planirao neki klok ozbiljan al mi nekako zao da kupim proc koji ne bi mogao da klokujem. Recimo koliko bih dobio u gamingu sa i7 u poredjenju sa I5 da li je drasticna bas razlika ili ne?Koliko sam citao po netu nije velika razlika u performansama u gamingu izmedju I5 6600k I i7 6700k svega sacica igara ima benefit od 8 tredova koliko i7 ima. Ne znam koliko ce mozda u buducnosti imati uticaja.

A ovo za kucista nisam znao stvarno ***a meni se dopalo kuciste ovo I gde god god sam se raspitao kod nas nemaju ga na stanju.

Poslednja izmena:
Vidi,
taj i7 6700k ima 4 prava i 4 virtualna jezgra, tkzv. Hyper-threading tehnologija, i pitanje je koliko ce u nadolazecim igrama i sa DX 12, biti iskoriscenost tih virtualnih jezgara i prava je nepoznanica kako ce to sljakati u buducnosti. U svakom slucaju bolje je za buducnost imati sto vise fizickih jezgara, a takvi Intel procevi su trenutno preskupi....
Ja imam ovaj I7 i mogu ti reci da taj HT igrama odlicno radi, ali ima igara i gde pravi probleme i sljaka nesto losije nego neki I5 proc.
U sustini, i7 6700k je nesto malo jaci za gaming od I5 6600k, i to kad se testira sa TitanX i 980Ti karticama, sa nekim slabijim kartama, razlika bi bila vrlo mala......tako da, ako imas ogranicen budjet, sa I5 6600k i nekom karticom u budjetu do 400-500E, imaces idealnu kombinaciju, a ako si entuziasta i tehno freak:type: i beres lovu sa drveta:D onda moze i neki I7 proc....

EDIT: Ja jesam tehno freak, ali da das za neko kuciste 160E, majke mi, :wall:, ja bre imam ovakvo kuciste, http://www.chieftec.com/BX02.html,mislim da je sada 30-40E, otvorena leva strana i hladi kao severni pol:guitar:....razmisli, bre, dobro za to kuciste...

Poslednja izmena:
Pa vise sam iskreno za I5 6600k I kartom od 400e al ne znam vise ni sam sto vise planiram I citam sve vise sam zbunjeniji. XD
Jesam tehno freak I to stoji rado bih ja nekog Pascala za 700eura al ne ide xD

Poslednja izmena:
Ma sta se sekiras, vrlo je jednostavno,
ako si na full HD rezi, taj neki buduci Pascal za oko 400-500E, ce moci da tera igre na maximum grafici u toj rezoluciji, i to je to......za 2K i 4K vec je druga prica, za tehno freakove, ovako si samo freak za HD...:D

Poslednja izmena:
Onda je sve jasno, I5 6600k plus Pascal 400E, i uzvivancija, za dve tri godine ko zna sta ce ostati od ovakvog od gaminga...,)
Apsolutno [emoji1]

Nego jel ima neki sajt gde mogu da proverim velicinu ram memorije u cm brinem se da necu moci da ugradim ventilator na proc ovaj evo 212, video sam da su ljudi sekli plastiku na ramu posto je bio previsok I smetao je ventilatoru tj nije mogao ventilator da stane zbog visine rama.

Konkretno me interesuje ovaj ram I ploca iz prvog posta al ne mogu nigde da iskopam podatke koliko je visok ram kad je montiran u slotu.
I jos jedno pitanje u vezi hdda koja je najbolja kombinacija u varijanti 2x2tb umesto ovog seagatea od 4tb recimo do 150e?

Poslednja izmena:
Pa vidiš dimenzije rama dodaš eventualno pola cm i to je to, a za svaki cooler imas ram clearance da vidiš , sto se tice opcije sa i7, mislim da je bolje odvojiti koji evric (20€) za kombinaciju Gigabyte X99-UD3 ili 5€ vise za asrock xtreme... + i7-5820K 365€ ostalo ti je sve isto ide DDR4, stim da ostajes na dobroj platformi da ces moći da kasnije menjaš grafiku samo i poteras Oculus ili tako nesto

Edit: pogledaj ovu temu budžet manji za 200€ doduse samo je grafika drugacija al to je to Konfa do 1300€
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?t=371248

Poslednja izmena:
Ali ti radis 3d rendering i animaciju i treba ti takav procesor,
ovo je konfa za gaming i malo vise je bitnija grafika od proca, uostalom, trenutno je I5 6600k proc. i jaci za gaming od i7-5820K, jer igre jos uvek retko koriste vise od 4 jezgra, a ovaj I5 ima jaci IPC i samim tim je bolji za gaming, takva je trenutna situacija...

Poslednja izmena:
Pa recimo jedina stvar zbog koje bih uzeo I7 je dx12 ako bude kao sto su obecali da ce igre konacno imati benefit od multi treada. E sad koliko ce zaista koristiti to jos niko ne zna nazalost.Ali definitvno ne planiram dugo da menjam proc kada ga uzmem. Sta znam... Ako se na kraju odlucim koja je najbolja kombinacija za I7 6700k I koja ploca do nekih 140e Ili i7 5820k plus koja ploca?

Poslednja izmena:
Vrh Dno