Šta je novo?

Konfiguracija do 140 000

Serbian91

Slavan
Učlanjen(a)
04.01.2009
Poena
350
Ipak je doslo do nekih '' komplikacija '' i sada moji insistiraju da uzmem jos jednu konfiguraciju jer se selim za BG :D . Ne mogu da se protivim njihovim zeljama :d .

Budzet je do 140 000 RSD . Ne treba mi monitor (32" Samsung nosim ) i OS . Sve ostalo treba ( kuciste , ram , napajanje , procesor , grafick(e)a ... ) . Pozeljno je da bude INTEL/Nvidia kombo . Normalno , sem za ucenja ( :D ) , glavna svrha ce mu biti gaming .

Delove iskljucivo sa http://www.atom.rs/ , tamo sam do sada sve nabavljao .

Ovako , ovo poprilicno nadmasuje prvobitno zacrtani budzet , ali me zanima vase misljenje :

KUCISTE : Cooler Master HAF X

Maticna ploca : Gigabyte-ga-x58a-ud3r

Procesor : Intel i7 930 @ 2.80GHz

Graficka : ASUS GTX 480

Memorija : 3X2 GB DDR3 Muskhin PC1600 Blackline Stiletoo

DVD DRIVE : DVD+-RW Samsung SH - s222A, ATA

Napajanje : Chieftec CFT-750-14CS , 750W , Cable managment

HDD : 750GB Seagate Barracuda SATA2, 7200 RPM

Tastaura : Logitech G15 Gaming Keyboard

Mis : Logitech G9X

Cooler : CoolerMaster Hyper 212 Plus

Zvucnici : G51 , 5.1

Uzmite u obzir da sam totalni noob oko sklapanja konfiguracija :) . Zvucnu karticu cu uzeti kasnije , jer cu jedva i za ovo skupiti pare :D

Grafika se ne isplati idi na 470 model ako baš hoćeš NV. Ploča je UD3 znači low end X58 serije, moj predlog ide ASUS P6X58D-E (najviše nagrađivana ploča, best za uložen novac). Sve ovo ostalo ti je manje više ok.

Ok , za graficku cu jos videti .

Do malih promena dolazi , posle konsultacija :

1)HDD : 750GB Seagate Barracuda SATA2, 7200 RPM , umesto njega ---> HDD : 1TB samsung HD103SJ , 72000 rpm , 32MB

2)DVD DRIVE : DVD+-RW Samsung SH - s222A, ATA , umesto njega --- > DVD+- RW Samsung SH - S223C SATA

E sad par pitanja .

1) Da li je to Chieftec napajanje od 750 W dovoljno kvalitetno za tu konfiguraciju ? ( imam ga za ovu trenutnu vec , i zadovoljan sam )

2) Da li bi trebao da promenim cooler za CPU ? Da li je potreban kvalitetniji ?

Ako vec uzimas i7, bolje uzmi 950-ku koja je skuplja samo 9e od 930. Mada ne verujem da ces osetiti razliku. :D

Napajanje ce biti sasvim dovoljno ako ne budes clockovao cpu i gpu.

Fabricki kuler ce biti dovoljan, ali ako zelis malo da se igras sa procesorom, onda ce ti trebati.

Za graficku, ja bih isao na GTX460 SLI...

Pa znam da je GTX460 u SLI brzi , ali vec ih imam u ovoj konfiguraciji :D , pa malo da promenim .

A GTX480 se moze i dobro overclockovati ... A jel je 950-ka brza ili sta od 930 ? Ne planiram da radim neki ogroman overclock procesora , pa ne znam da li je 212+ dovoljno dobar .( mozda do nekih 3.3-3.4GHz )

Hehe, tek sada vidim... :)

Pa ti ces sa GTX470-kom moci sve terati onako kako bog zapoveda, a kamoli sa GTX480-kom, koja je, kao sto rece spacemaster neisplativa. i7 950 jeste brzi od 930-ke, i malo bolje se klokuje, ali ti to u gamingu neces osetiti. 950 na def radi na 3.06, tako da ce sa 212+ biti dosta brzi, barem do 4Ghz.

Maticna ploca : Gigabyte-ga-x58a-ud3r

Procesor : Intel i7 950@ 3.06GHz

Graficka : ASUS GTX 480

DVD DRIVE : DVD+- RW Samsung SH - S223C SATA

Napajanje : ////////////////////////

HDD : 1TB samsung HD103SJ , 72000 rpm , 32MB

Tastaura : Logitech G15 Gaming Keyboard

Cooler : Cooler Master HYPER 212+

Evo za sada kako izgleda konfiguracija . Uzimam je tek za nekih nedelju dana pa su stvari podlozne promenama .

Jos se razmisljam oko napajanja i coolera . Kao sto sam rekao , ne planiram da overclockujem procesor , pa mi ne treba neki specijalno jak cooler .

Dobro, vidim da si promenio rezac sa ATA na SATA, a sto ne bi uzeo ovaj novi WD hard od 1tb, kazu da je Sata3(00), a tvoja ploca bi trebalo da podrzava taj standard (ima to A)

Da, uzmi SATA 3(600). A ako zelis bas brz komp, mogao bi ubaciti neki SSD.A sto se tice napajanja, mozes ostati na onom chieftec-u, mada moja preporuka ide za Silverstone Strider Plus od 850w (ST85F-P). Sa njim ces biti miran.

Konfiguraciju cu naruciti tek negde oko srede / cetvrtka pa je sve jos podlozno promena .

Jos se dvoumim izmedju :

Maticne ploce :

ASUS P6X58D-E ili Gigabyte-ga-x58a-ud3r . Vec sam par puta napomenuo da se ne razumem najbolje oko konfiguracija i svega , pa ako bi mi mogao objaniti zasto je P6X58D-E bolja ?

Graficke kartice :

E , ovde postoje dve opcije . Ili odmah uzmem GTX460 SLI (OPET :D ) ili GTX 480 . GTX480 cu uzeti ukoliko uspem da nadjem i adekvatno hladjenje za nju . Koja je bolja opcija za 32" ekran ?

Napajanje :

Citam mnoge komentare da Chieftec i nije pouzdan . Koristio sam Chieftec na svakom kompjuteru do sada i nikada nisam imao problema .

Tastature :

Ovo manje - vise bitno . Uzimam ili G15 ( vec imam za ovu trenutnu konfiguraciju i prezadovoljan sam ) ili G510 .

Poslednja izmena:
Iskreno nisam ni ja Bog zna kakav poznavalac racunara, ali znam da bi ti bilo bolje da uzmes sli, jeste da je 480 dosta bolja kao single gpu, ali u sli ce ti one bolje raditi i ako vec hoces da imas 32" monitor, za to ti one najbolje pasu, jer u sli se stavlja tako da se sve u prikazu deli na pola, pa tako ce ti se i slika izbacivati, jedino je to bolje kao sto ti radis a to je sa i7, tako da ce ti i jedna i druga ici x16, a ne po x8. jedino sto bih ti preporucio da ides sa gagabyte-ovom verzijom 1gb OC, ili sa palitovom 1gb SONIC PLATINUM, ali samo ne znam da li se pregreva i koliko struje trosi, posto sa gagabyte-ovom to nije problem, i po komenatrima nekih koji je imaju kazu da je bolja nego msi gtx 460 cyclone 1gb.

a sto se tice maticnih placa ja mog glas dajem asusovoj ploci, iako nisam bas neki njihov fan, jednostavno to mi je nekoako firma za bogate kao sto u americi dosta furaju evga :D,, ali gigabaytova ploca, video sam na forumima, ima problema sa ispustanjem nekih strasnih zvukova, i da se mora dosta stelovati da bi se to ugasilo, i to skici kada je na fabrickim podesavanjima.

Jedino ako jos neko ima neka iskustva bilo bi super da podeli sa nama.

i ja kupujem komp do 1100 e pa se tema i malo mene tice. :D

jedino ne znam da li ti je malo veci taj 32" monitor ili bi bilo bolje do 26-28?

P.S. samo za tebe pozdrav i javi sta si razmislio, jer ipak je to dobra cifra pazari pametno.

a ja gledam za moj cu dati ceo svoj studentski kredit i plus uzeti od druga , kad je bal nek je bal :guitar:

Za kofniguraciju iz '' moja masina '' koristim 27" monitor .

Za ovaj koji sada sklapam cu morati od 32" jer ce mi to biti i TV i monitor za studije .

Procitao sam jos par opisa i vidim da ste u pravu sto se tice ASUS ploce . Sad jos da se odlucim sto se tice grafickih kartica . Da li da uzmem i za ovu konfiguraciju GTX460 SLI ili da sada uzmem GTX480 pa za nekih godinu dana mozda da uparim jos jednu ili sta ?

Evo kako za sada izgleda onda :

KUCISTE : Cooler Master HAF X +

Maticna ploca : ASUS P6X58D +

Procesor : Intel i7 950@ 3.06GHz +

Graficka : ASUS GTX 480 ili MICROSTAR GTX460 SLI CYCLONE

Memorija : 3X2 GB DDR3 Muskhin PC1600 Blackline Stiletoo +

DVD DRIVE : DVD+- RW Samsung SH - S223C SATA +

Napajanje : ?

HDD : 1TB WD 1002FAEX Black, 64MB, 7200 RPM, SATA3 ( ovaj uzimam u slucaju da imaju na raspolaganju ) +

Tastaura : Logitech G15 Gaming Keyboard ?

Mis : Logitech G9X +

Cooler : Cooler Master HYPER 212+ ?

Zvucnici : G51 , 5.1 +

+ sam stavio kod delova koje uzimam 99% , a " ? " kod kojih jos nisam siguran .

Bio bih zahvalan za par saveta za komponente gde sam stavio " ? " ( sa ATOMOVOG sajta )

Poslednja izmena:
Ja bih na tvom mjestu, posto budzet dozvoljava, za "studentski" racunar ozbiljno razmotrio:
ASUS G73J ,test, uporedni test

awards.jpg

1. G73JW-TZ074V ~160.000 RSD
    Intel Core i7-740QM 1.73GHz (2.93GHz Turbo Mode, 6MB L2 Cache), 8GB DDR3 (2GB DDR3 1333MHz x 4), 1TB (2 x 500GB 7200rpm Solid State Hybrid, 10k rpm performance), 17.3" Full HD+ LED BrightView (1920 x 1080), nVidia GTX 460M 1.5GB
  2. G73JH-TZ195Z ~ 200.000 RSD
    Intel Core i7-740QM 1.73GHz (2.93GHz Turbo Mode, 6MB L2 Cache), 8GB DDR3 (2GB DDR3 1333MHz x 4), 1TB SATA 7200rpm (2x 500GB), 18.4" FULL-HD 1920x1080 CineCrystal High Brightness, ATI Mobility Radeon HD5870 1GB DDR5

Poslednja izmena:
Hvala na ispravci,ni ne gledam sta kucam :d
Osetno je u samom Windowsu,sve zavisi sta ce staviti na taj SSD,brzina je neminovna...
U igrama ne verujem da SSD ima neki znacaj.

Ok , u slucaju da budem uzimao konfiguraciju za BG , uzimam ovo :

Maticna ploca : ASUS P6X58D
Procesor : Intel i7 950
Graficka : MicroStar GTX 460 1GB Cyclone
DVD DRIVE : DVD+- RW Samsung SH - S223C SATA
Napajanje : Chieftec 650 W , Cable managment
HDD : 1TB WD 1002FAEX Black, 64MB, 7200 RPM, SATA3
Tastaura : Logitech G510
Cooler : Cooler Master HYPER 212+

Hvala svima na savetima i pomoci .

PS . Ovo je konacno .

zasto ti uopste bacas pare na nov komp kad ti je to u moja masina i vise nego dovoljno?

sa i7 920 na i7 930 ?!?!
sa 460 sli na 470 ili 480 ?!?
sa 3x2gb 1333 na 3x2 1600 ?!?!
sa haf 922 na haf x ?!?!

nhf. ali totalno mi je suludo.

bolje uzmi sebi 980x a tvojima za kusur uzmi neku obicnu,solidnu konfiguraciju :p

Poslednja izmena:
Oprosti, molim te.

Oprosteno ti je .

zasto ti uopste bacas pare na nov komp kad ti je to u moja masina i vise nego dovoljno?

sa i7 920 na i7 930 ?!?!
sa 460 sli na 470 ili 480 ?!?
sa 3x2gb 1333 na 3x2 1600 ?!?!
sa haf 922 na haf x ?!?!

nhf. ali totalno mi je suludo.

bolje uzmi sebi 980x a tvojima za kusur uzmi neku obicnu,solidnu konfiguraciju :p

Molim te procitaj prvi post . Nisam toliko lud :D

Oprosteno ti je .

Molim te procitaj prvi post . Nisam toliko lud :D

nista te ne sprecava da uzmes jedan prosecan racunar i ostavis ga svojima a trenutni uppgrade-ujes i poneses. mislim da je to bila poenta.

ma ljudi nije tada bio haf x i nije imao vremena da na tenane uzme 480 sli :D

btw mislim da im je ovo izvrsna ideja, jos samo uzmi njima stavi haf922 a tebi haf x, i tebi ostavi 460 sli , koje su znatno jeftinije od 465, a kad uzmes oc verziju izuvaju.

jedino mislim da bi trebao da vidis sa nekima koji imaj gigabyteovu oc 460 1gb, iskreno mislim da je bolja od msi- iako sam msi fan

razmisli

Nazad
Vrh Dno