Šta je novo?

Konfiguracija do 1000e

nikornla

Uticajan
Učlanjen(a)
17.12.2004
Poena
1,935
Ploca: Asus A8N-E S939
Procesor: AMD Athlon 64 3200+ S939 BOX
Grafika: Asus Extreme EN6600GT Silencer/HTD GeForce 256MB DDR3 128bits
Memorija: Kingston 2x512MB PC3200 DDR 400MHz
Monitor: Samsung SyncMaster 795DF (793DF)
Drive: DVR-110D Pioneer DVD
HDD: Maxtor MaXLine III 250GB SATA 16MB
Midi Tower: Chieftec DG-01BD-U 350W(360W)
Tastatura: Logitech Media Keyboard Elite
Mis: Logitech MX310 Optical Mouse

Da li je dobra konfiguracija za oprilike te pare. Da li bi mi eventualno nesto drugo preporucili od komponenti.

i imam pitanje vezno za memoriju. gledao sam i video da od ove koju sam ja naveo ima vise vrsta, pa koja je razlika i koja je najbolja za mene.
512MB DDR 400MHz Non ECC DIMM CL3
512mb 400Mhz DDR ECC CL3 (3-3-3) DIMM
Memory 512Mb 400MHz DDR nonECC CL3
512MB 400MHz DDR Non-ECC CL2 (2-3-2-6-1) DIMM

I ako preporucujete neku koja je po vasem misljenju bolja tipa Corsair ili Kingmax, isto mi naglasite. Bitno je da bude 1GB memorije.

EDIT: izvinjavam se adminima sto sam ovde stavio temu. prvi put sam isao na podforum "sta da kupim?", ali mi se iz nekog razloga izlogovao nalog, a sledeci put kad sam isao da postavim temu sam zaboravio da odem na podforum. SORRY :d

Poslednja izmena:
Preporucio bi mozda samo malo jace napajanje i DFI NF4 LP plocu.
Sto se tice memorije uzmi Kingmax HC.
Ne znam koliko se to uklapa u cenu ali verujem da se neces pokajati.
Pozdrav

Ne znam sta vam je sa tim DFI-em ispade da sve sto nije DFI je krs a razlika DFI i tog Asus opravdava cimanje da se nadje ta ploca, da ne spominjem eventualnu razliku u ceni. Kao da sede svi na tecnom azotu i zivotna preokupacija im je da prebacie 3 ili kolko vec giga.

Ono sto bi ti ja preporucio je obavezno uzmes LCD jer u monitor gledas, a razlika je.....pa slabo je reci ogromna.

WD umesto Maxtor, NEC 4550A umesto Pioneer. Kingmax DDR400 CL2.5 dosta je (2x512MB). CPU uzmi 3000+ Venice jezgro ako ces AMD, 3200 je skuplji a nije tolika razlika pa ulozi te pare u nesto pametnije.
Ploca DFI ili Asus stvarno nije preterano bitno osim sto treba da trazis neki nForce4 sa pasivno hladjenim cipsetom jer ljudi se zale da cooleri crkavaju posle 2-3 meseca i prave buku jer se vrte na 4-5k RPM.
Napajanje uzmi obavezno jace, najbolje da uzmes to kuciste ako si ga vec izabrao samo bez napajanja pa da kupis neko malo bolje.

Eh da, i TFT ako imas para, a za to je savet da pogledas sam par modela u radnjama (i to da vidis kakva je slika) pa da izaberes.

Poslednja izmena:
@Audiofreak:
sta sve necu doziveti :) ti da preporucujes Venice. izgleda da si se na kraju opametio :d
p.s. zasto WD umesto Maxtora? i ja uzimam novi hard ovih dana pa bih voleo da znam...dakle Maxtor 300GB sata vs. WD320GB (valjda isto sata)?

Poslednja izmena:
ok. kapiram sve, samo mi recite, ako bi vec trebalo jace napajanje, koje bi onda "komplet kuciste" bilo bolje posto se nabavlja preko neta i to ne za mene, ja samo sastavljam konfiguraciju, tako da bi bilo malo komplikovano da putujem 2000km da bi naknadno kupio napajanje. to pitam zato sto sam cuo da su ovi jaci chieftec-i iz nekog razloga losi.
i sta kazete za plocu Gigabyte GA-K8NF9Ultra. da li bi ona mogla dobro da posluzi?! i takodje, da li je bolje da umesto one grafike uzmem 6800GS ili x800GTO?!?!?

hvala na pomoci...

audiofreak je napisao(la):
osim sto treba da trazis neki nForce4 sa pasivno hladjenim cipsetom jer ljudi se zale da cooleri crkavaju posle 2-3 meseca i prave buku jer se vrte na 4-5k RPM.

Cuo sam za ovaj problem sa hladejnjem cipseta ... i neko je ovde na Bench-u preporucio da se odmah menja taj ventilator ...

Pitanje gde se mogu naci ti mali kuleri za Chipset-ove ... znam da u Imtelu ima nesto ... jel ima neko neki savet ...

Vrh Dno