Šta je novo?

Konfiguracija ~ 600e

boyan3010

Slavan
Učlanjen(a)
14.09.2007
Poena
304
Komp bih koristio najviše za games i najverovatno bih ga malo kloknuo na 3 Ghz.
Sa novcem sam ogranicen tako da nebih mogao da dam vise od 600 eur.

Sta mislite o ovim komponentama i sta bi mozda promenili ili dodali.
Svaki savet dobro dosao.

HDD - WESTERN DIGITAL 400GB / WD4000AAKS / SATA2 / 16MB / 7200
CPU HLADJENJE - CoolerMaster / S775-K8 / Hyper TX2
KUĆIŠTE - CHIEFTEC / GH-01SLW / BEZ NAPAJANJA
NAPAJANJE - CHIEFTEC / GPS550AB-A / 550W / FULL
RAM - KINGSTON / 2GB / DDR2 800 CL4
PROCESOR - INTEL / Dual Core E2180 / 2.00GHz / 800MHz / 1MB / S775
MATIČNA – GIGABYTE GA P35-DS3R
GRAFIČKA – ATI 3850

Postoji mnoštvo ovakvih tema i sumnjam da će ti neko odgovoriti, pogotovo što je ovo fina konfiguracija i ne verujem da bi iko imao zamerki. Kupuj i nek te služi sa srećom!

I ta konfiguracija kosta 600E ?

Pazi, ako dajes manje para za proc. moj savet ti je AMD. Imas X2 4400 za 70 evrica, koji ce brze raditi nego taj intelov sto si stavio.

I ako uzimas za igrice, uvek ti je primarna graficka, a 3850 je OKEJ, ali nije neka "budza" od grafike. Ako vec hoces sa ATI chipom, onda sacekaj barem 3870, ili uzmi jednostavno 8800GT neki.

I ako uzimas slabiji procesor, (znachi do 70E), onda ti ne treba ni neka plocha posebna. Znachi isto tako do 70 - 80E. Pozdrav.

Poslednja izmena:
Ok je ...
Ali po meni uzmi jeftinije kuciste i slobodno napajanje Chiftecowo od 45ow ... tu cesh dosta ustedeti ...
I uzmi RAM GEIL pa vidi ili ultra dual ili black dragon na 800Mhz sve jedno ... bolje ti je ... a mislim da je i jeftinije od 5o-7o e
Na HDD-u mozesh takodje da ustedis ... sem ako ti stvarno ne treba tih 4ooGb posto ne znam koliko igrica treba da imash (oko 1oo ?) da bi ga popunio ...

E sad za te pare koje si ustedeo a ako sve iskombinujesh dobro za ovo sto sam napisao mozesh da ustedish oko 1ooe ....

Zameni graficku ... stavi Palit 88ooGT siba ko ludo 😀 (kosta oko 22oe znaci skoro isto ko ta sto si stavio)i usput de si nasao taj ATI?

Stavi jaci procesor ili jacu maticnu ... ako cesh maticnu vidi kolko para ocesh da das ... ali bolja ti je DS3P od te DS3R ili DS4 ili ako ocesh da se otvorish uzmi GA-P35-DQ6 i posle mozesh da radish sta ocesh ,,,,

A ako ocesh da stavish jaci proceshor po meni uzmi C2D 655o i nema da brinesh 😀
Presaberi se malo i vidi o cemu ti pricam .... dobicesh dosta bolje rezultate ...

srecno

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno