Šta je novo?

Konfa za sve, svi za konfu :))

dulsrules

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
04.08.2007
Poena
499
Kupio bih do nove godine novu konfu bez monitora. Imam budzet do recimo 600e max (mada ako zafali koji e nije frka). Ja sam to zamislio nesto na ovaj fazon:

MB Asus P5Q
Proc. Intel E8400
Memo. Kingston HyperX 2 GB 1066 mHz
Hard WD5000AAKS 500 GB
Grafa 4850 (e sad koji je best buy, nebitna cena, samo da najvise daje za ulozene pare)
Kuciste ???? (samo da dobro provetrava i da ne krcka)
Napajanje ???? (samo da je sto tise i da podmiri ove potrosace iznad)
Periferije ???? (kupujem na licu mesta kad isprobam)

Napominjem da hocu sve igrice da opletem u fullu u native rezolucijom za moj monitor (Samsung 971p). Necu nista da klokam, sve ce ici na default. Da li se greje mnogo ova konfa? Nadam se da ce mi neko pomoci da sastavim ovu konfu do kraja. Pozzz

Kupio bih do nove godine novu konfu bez monitora. Imam budzet do recimo 600e max (mada ako zafali koji e nije frka). Ja sam to zamislio nesto na ovaj fazon:

MB Asus P5Q
Proc. Intel E8400
Hard WD5000AAKS 500 GB
Grafa 4850 (e sad koji je best buy, nebitna cena, samo da najvise daje za ulozene pare)
Kuciste ???? (samo da dobro provetrava i da ne krcka)
Napajanje ???? (samo da je sto tise i da podmiri ove potrosace iznad)

Napominjem da hocu sve igrice da opletem u fullu u native rezolucijom za moj monitor (Samsung 971p). Necu nista da klokam, sve ce ici na default. Da li se greje mnogo ova konfa? Nadam se da ce mi neko pomoci da sastavim ovu konfu do kraja. Pozzz

Odlicno si izabrao, ja bih identicno sastavio.

MB Asus P5Q
Proc. Intel E8400
Hard WD5000AAKS 500 GB
Grafa 4850 Sapphire (veruj mi sve su iste, mozes slobodno najjeftinijeg proizvodjaca da uzmes, trenutno je to sapphire, koji je odlican proizvodjac)

Kuciste sa napajanjem: Antec Sonata III 500W . Ovo je najbolje kuciste sa napajanjem za ovu cenu. Stvarno za 105 evra imas vrhunsko kuciste, i vrhunsko napajanje.

Periferije: DVD rezach pioneer bilo koji, floppy standard, tastatura i mis po izboru logitec neki.

Sve ovo bi trebalo da kosta oko 610 evra max.

Izbegavaj Sapphire 4850 ( sa standardnim/stock hladjenjem ) jako je mali fan, slabo hladi kad je na nizem broju obrtaja a kad je na vecem onda se poprilicno cuje.

Vidi nesto sa ne referentnim hladjenjem ili neke novije revizije da kazemo - ukoliko je i cena opravdana naravno :)

Samo jedno pitanje oko glasnoce referentnih 4850 karti, da bi se fino hladile na koliko % bi trebao da se poveca broj obrtaja fan-a i koliko je to tada zaista bucno. Ja trenutno imam Leadtek 7300gt onaj sto su ljudi radili volt modove ovde na bench-u, i drzim mu fan na 100%. Jer mnogo bucnije od toga ?

Hvala svima na odgovorima, ali da razjasnimo to oko grafe. Koji proizvodjac, koliko memorije i koji kuler na grafi? Da li se to cudo dere, posto spavam na metar od kompa, stalno pici download. Pozzz

Hvala svima na odgovorima, ali da razjasnimo to oko grafe. Koji proizvodjac, koliko memorije i koji kuler na grafi? Da li se to cudo dere, posto spavam na metar od kompa, stalno pici download. Pozzz

Ja kazem da mozes slobodno sapphire da uzmes. Ovaj kaze jedan da ima manji kuler, ja kazem da ima normalan, i da se nista ne greje vise od regularnog ati kulera. I u jednom i drugom slucaju, ATI 4850 se greje pod opterecenjem dosta.

Memorije mozes 2gb da uzmes ako koristi XP, ako koristis visu onda barem 3GB

Kuler na grafickoj nije bucan, verovatno se cuje malo vise dok je pod opterecenjem. Znaci dok igras igru, graficka se zagreje vise, onda se kuler jace okrece da bi je rashladio. Ali cim zavrsis sa igranjem, graficka se ohladi i kuler radi normalno (necujno). Tako je sa svim grafickim kartama, izuzev ako kupis neki skupi kuler sa vodenim hladjenjem, ali to je potpuno nepotrebno.

MB Asus P5Q
Proc. Intel E8400
Hard WD5000AAKS 500 GB
Grafa 4850 Asus
Kuciste Antec Sonata III

Ovo me u Gigatronu i Pakomu kosta 58000 din. Sa periferijama sve ukupno 60000 din. Ima li gde jeftinije a da nisu neki pilicari?
I lomim se jos izmedju Asus-a i Gainword-a. Sta da uzmem?

Ako kojim slucajem budem nekad hteo malo da kloknem proc hoce li moci ova ploca i napajanje sto ide uz ovo kuciste da to izdrzi? Mislim ne bih ga kloknuo vise od 10 %. Ali to mozda tek za koju godinu. Sad bi trebao da kida.

Poslednja izmena:
Pakom izbegavaj , moja preporuka ti je http://www.atom-computers.com/ ili Gigatron .

Grafu uzmi Gainward 4850 golden sample , malo je skuplji ali nema razmisljanja ni o buci ni o pregrevanju , kuler na 50% (gde je skoro necujan) je sasvim dovoljan da je drzi 39 c u leru i oko 55 c posle duzeg igranja crysis-a (referentne 4850 idu do 70-90 c sa 50% fan speed) . Pored toga je fabricki OC-ovana , ima bolju naponsku , i memoriju sa malo manjim latencijama .

Ako ne , uzmi obicnu dual slot (isto Gainward) , neces pogresiti .

Antec-ovo napajanje koje ide uz to kuciste je odlicno i trebalo bi bez problema da drzi sve to , cak i sa OC-om .

Poslednja izmena:
Postoje dve verzije napajanja koje idu u Sonatu:
EA500 koje je Seasonic
i
ED500D koje je Delta!
Obe verzije se prodaju paralelno. Znaci, prilikom kupovine Sonate obavezno proveriti koje je napajanje unutra.
http://forums.techpowerup.com/archive/index.php/t-71442.html
EDIT: Sad vidim da se to i ovde pominjalo:
http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=176657

Koja verzija se prodaje u Gigatronu? Koliko je bucan ventilator na tom naPAJANJU ?

I sad mi neki lik rece da nije siguran dal se ova memorija podnosi sa ovom plocom najbolje. Znaci, sa kojom memorijom na 1066 mhz radi 100%? Bez ikakvih cackanja po biosu, da radi na deklarisanoj brzini. Cena nebitna. Pomagajte, blizi se dan kupovine.

Poslednja izmena:
Ocz platinum R2 800 mhz CL 4 - stavis na 1066 cl 5 i sljaka bez problema . A celo cackanje u biosu ti je promena jedne stavke koju ne mosh` da omasis . (cak ni CL ne moras da menjas jer na defu pokazuje 5 )

A sto da ne kupim neku koja je fabricki deklarisana da radi na 1066 mhz? Ja mislim da bi to bilo pametnije :type:
Samo ne znam kog proizvodjaca i model. Hocu neku koju garantovano sljaka sa ovom plocom. Ili mozda da razmislim o kupovini Asus p5q pro koja je malo skuplja ali ima nesto bolje, zar ne? Samo ne znam sta. Ajde pomagajte ljudi, treba ovo pazariti uskoro.

Hvala svima na odgovorima. U medjuvremenu sam pazario nesto malo drugacije. Doduse polovno, ali WTH ! Za sad sam prezadovoljan. Mrzi me da promenim konfiguraciju u profilu :-devil-:

Nazad
Vrh Dno