Šta je novo?

Konfa za oko 700e

nbg4ever!

Slavan
Učlanjen(a)
19.11.2006
Poena
319
Masina je za sestrinog klinca sto ima poprilican uticaj na izbor. Primarna namena su naravno igrice, filmovi,...
OCa definitivno nece biti. Cifra s kojom baratam je oko 700e, ali moguce je da se malo prebaci (ne znam tacno koliko, ajd da kazemo 750).
Uzimace verovatno u jednoj radnji (Imtel, GT,...), sto malo ogranicava. Sledi ono oko cega se jos dvoumim...

Monitor: Asus VW221D 22"
Ja imam Asus VW222S, a oni su sasvim zadovoljni takvim, pa tu ne bi ceprkao previse, ako je 221D podjednako dobar

Kuciste & napajanje: ?
Ovo bi verovatno uzeli u paru, a to je mali problem posto izbor zavisi od prodavnice u kojoj se uzima. Meni je zapalo za oko Chieftec Mesh series LCX-01B-B-SL 400W+ ili neko od CMa sa slicnim napajanjem. Verovatno bi tih 400W bilo dovoljno, ali preporucite jos nesto slicno za 80-90e (bitno je da moze lako da se nadje)

MB: Gigabyte GA-EP45-DS3L
Ovde ne znam da li ici na ustedu sa p35 (zbog nekog buduceg apgrejda)?

Proc: Intel Pentium Dual-Core E5200

Memorija: 2x1GB
Da li uzeti neku na 1066, ili ustedeti sa obicnom na 800?

Graficka: 4850/4830
4850 je prvi izbor, ali ako bude moralo da se stedi, 4830 deluje kao OK izbor

DVD: Samsung ili Pioneer
Samsung SH-S223F/BEBE SATA je jeftiniji 5-6 evra, a vidim da ga hvale ovde

Ostale komponente koje su sigurne kostaju oko 150-160e, sto za ovo gore ostavlja 570-600e

Ma kakvih bre 400W. 500W minimum. Ja ne znam ni da li to napajanje od 400W ima 6pinski konektor. Verovatno ni nema dovoljno ampera na grani od 12V. Ako neces da puknes mnogo za napajanje, kupi LC power recimo, dosta su povoljni.

Moja preporuka za napajanje i kuciste bi bilo ANTEC SONATA III, 500W. Kosta 100 evra, ali za kuciste i napajanje tog kvaliteta stvarno je odlicna cena.

LC Power imam vec skoro 2 godine i sljaka bez problema, a Sonatu sam hteo sa uzmem pre 6 meseci, ali je nisu imali, pa sam uzeo Aguila-u.
Kao sto sam rekao, kuciste ce biti problem zbog "sve u jednoj radnji" principa. Jedino da uparim LCP od 50e sa nekim kucistem od 40-50e

Nazad
Vrh Dno