Šta je novo?

Konfa za igre do 20k bez grafike

The Minister

Čuven
Učlanjen(a)
20.09.2000
Poena
619
Ja ne igram igre pa mi treba pomoc za kompjuter za komsiju koji voli da igra igrice, bez monitora i graficke, za do 20k dinara.
Ideja mi je da mu ubacim neku polovnu graficku za jos oko 5000din za prvo vreme (tipujem na 5770 ddr5 ili tako nesto), a kasnije da moze da je zameni jacom, kad donese kuci dobre ocene :)
Ostatak konfiguracije hocu da bude nov (CPU, MB, DDR, HDD, DVD, Kuciste i napajanje).
Znam da je budzet prilicno mali za gaming konfu, ali takva je situacija trenutno. U svakom slucaju, ne trazim ultimativnu gaming konfiguraciju, vec nesto sto bi najbolje sluzilo za igrice za taj novac. Naravno, u obzir dolaze i konfiguracije sa grafikom do 25000 ukoliko se ispostavi da je bolja.

Na intel, G1620, H61 ploca, (zajedno 8 hiljada), 4GB rama (4 hiljade) za preostale pare kupis HDD od 500GB i neko kuciste sa napajanjem od 500w i to ti je to.

Kao to je deksi napisao, po meni za taj novac, sasvim korektno resenje. Pogledaj u ww, imas gotovu konfu, sa ovim komponentama, mislim da se zove A-comp clasic, g1610,h61,320gb, naravno pogledaj kolko sta kosta pojedinacno, pa vidi sta je jeftinije

Poslednja izmena:
Malo je to kinte da se sastavi bilo šta za igranje.
U najboljem slučaju možeš da sastaviš low end office konfu i to je to.
Ako će da se igra, neka uzme polovnu konfu za 25 glava i rešen problem.
Što mora da bude novo?
Ovako će moći da igra igrice na flejzbuksu, ali sve ostalo teško.
Plus nisi rekao koji monitor ima tj. u kojoj će rezoluciji da se igra kao i koje igre igra.

Verovatno se nisi susretao sa tim novim celeronima čim tako govoriš. Pre jedno godinu dana sam sklapao prijatelju nešto slično samo je on uzeo + 7750 grafiku i to sasvim lepo radi za neko lagano igranje čak i novih naslova na nekim srednjim podešavanja. Poenta cele priče ovde je da ljudi koji uzimaju ovakve konfiguracije i ne očekuju 60+ frejmova na ultra podešavanja.

Ja sam klincu kupio nesto slicno, pre skoro 2 godine, g530,h61,500gb,4gb,da bih kasnije dodao 7770,i to vrlo fino radi, stim sto sam uzeo kvalitetno kuciste i napajanje/v3+ocz/.

Nisam se susretao sa novim celeronim. Sa starim C2D E8400 u kombinaciji sa 6770 izvlčio sam sve u 1920 rezoluciji, sa podešavanjima u zavisnosti od igre negde low, negde medium, negde sve na high. Poslednje što sam ja igrao su bili pejn trojka i far kraj 3, oba čini mi se na medium, nešto high, ništa AA i slično.
Ti novi celeroni i pentijumi su u igrma u rangu sa starim dual kor E8400,500,600.

Nema svrhe da stavlja kasnije 7850/70, r9 270/270x ili GTX660 uz slab procesor koji je zaključan i sa pločom sa slabim čipsetom. :crash:
Tu maksimum može da ide 7790 / r7 260x.

Zato i pitam, opet, koje će igre da igra i u kojoj rezoluciji? I koju kartu planira da uzme za kasnije?

Jer ako će sa sadašnje polovne 5770/6770 da radi upgrade na 7750/7770 onda neće baš mnogo da dobije, a pućiće kintu bezveze.

Decko hoce da igra GTAIV, novi Medal i tako to. Monitor mu je neki stari CRT 17'. I rezolucija mu je 1024x768 ili 1280x9xx...
Nista, to je to za te pare a da je novo. Insistiraju da bude novo, i tu nema onda mnogo izbora a polovno moze za te pare da se uzme i bolje za igre.
Uzecu mu tog celerona u ww.
Ti dual core Pentiumi jesu u rangu E8400 i slicnih sto se tice CPU performansi. Ali ako ukljucimo memorijski transfer u igru, stvari postaju jasnije, jer je razlika pa skoro 2x.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno