Šta je novo?

konfa za 200€

Učlanjen(a)
09.02.2004
Poena
630
ljudi, ajde da cujem vase predloge. sastavljam neku konfiguraciju za sestru, pa da pitam i vas za misljenje (po onoj narodnoj - multi glave su pametnije od pola jedne :) ). svrha, paaa, zenski komp... mp3, filmovi, net i igre tipa zume i slicnih (s' tim sto ovde izgled uopte nije bitan, tako da limarija moz' da bude i ruzna kao chief kucista :) samo da je ok sto se kvaliteta tice za te novce koliko kosta). znaci, treba mi komplet kuciste bez monitora: lim sa napajanjem, cpu, mobo, ram, gpu, hdd (bilo bi dobro da se tu uglavi neka bajata graficka samo da ne bude integrusa, a da se uzme malo kvalitetnija ploca. lako je posle ubosti drugu grafu. verovatno bih prebacio svoju trenutnu kada se budem ponovio). dvd-rw, tastatura i mis i nisu nuzni, imam neke stare. moze amd ili intel, mada ja kapiram da je za ove novce bolja amd varijanta sa (cak i) nekim athlon x2 procesorom. eto, toliko za sada, vi pisite slobodno nemoj da se stidite. aj' pa uzdravlje i hvala.

CPU AMD Athlon64 5000+ X2 BOX
MB MSI K9N-NeoF V3 NForce560
RAM DDR2 2GB KINGSTON
HDD 500GB WD Caviar SATA2
VGA PCIE ATI Radeon HD 3650 512Mb !!!
MIDI Tower ATX 400W USB
SB HD Audio 7.1,GLAN
Tastatura+Mis Optical
DVDRW NEC 7200A X20

INTEL E7200 CORE2DUO Box
GIGABYTE GA-P31-S3G,DDR2 2GB
RAM DDR2 2GB KINGSTON
250GB MAXTOR 8MB CACHE SATAII 3GB/S
ASUS PCIE EN8500GT SILENT/HTP MAGIC 256MB
MIDI Tower ATX 400W USB
SB HD Audio 7.1,GLAN
Tastatura+Mis Optical
DVDRW NEC 7200A X20

Sta mislite o ovoj konfiguraciji

Ja nisam napisao 6400BE vec 6500BE koji nema veze sa windsorom, to je 65nm Kuma, K10 platforma i mislim da se uz taj CPU isporuchuje kuler ;) I ja sam mu vec ranije napisao da mu je 5000+ dovoljan. Ti imash 90nm Windosr i temperature su ti vece. Ja dok sam imao 4400+ (65nm Brisebane) drzao sam ga na 3GHz sa Box kulerom mi nije preshao 51 stepen ;)

brisbane je trebalo da bude nekakvo jezgro koje ce biti nesto bolje od windsora, da se manje greje, da manje trosi napajanja... ispostavilo se da nije ama bas nista bolje posebno. Moj savet je da ne overklokuje jeftine procesore, ko zna koliko ce to stabilno da mu radi pogotovo AMD procesori koji se nisu pokazali bas najbolje za overklok. To overklokovanje sa 2.2ghz na 3ghz je meni glupavo. Postoji tip ljudi koji vole da overklokuju sve moguce stvari, na najveci moguci maximum samo da bi se osetili kako su oni svoju kupovinu maximalno iskoristili, i kako su bolji od drugih. Meni je overklok totalno nepotreban. Jedino kod intelovih procesora tipa Q6600, pa onda kada ga overklokujes, dobijes procesor koji vredi 500 evra. A savetovati nekog da kupi 5000+ i da overklokuje na 3ghz, da bi ustedeo 30 evra po meni je potpuno nepostrebno. Ali to je samo moje misljenje.

I nije mi jasno zasto pricas o 6500 BE kad taj procesor jos uvek ni ne postoji prakticno. To jest, ne da ne postoji "prakticno" nego ni ne posotji. Koliko vidim to najava novog X2 phenom procesora, ali jos uvek nije pretstavljen.

Poslednja izmena:
...A savetovati nekog da kupi 5000+ i da overklokuje na 3ghz, da bi ustedeo 30 evra po meni je potpuno nepostrebno. Ali to je samo moje misljenje.

Pa ni ne mora da overklokuje 5000+, na 2.6GHz je sasvim korektan procesor.

A i ne vidim zasto ne bi klokovao ako je to potrebno? FSB na 230 donosi 3GHz za procesor i 920MHz za RAM sto danas vecina ploca i memorija mogu da podnesu bez problema. To je besplatan dobitak u performansama, a usteda od 30e kod kupovine procesora koji kosta 45e meni pravi savrseni smisao.

Jos ako se o tome govori u temi gde se trazi konfa od 200e, usteda od 30e je ogromna. Ali ovo je samo moje misljenje :)

Inace, i ja nisam bio svestan koliko je 5000+ hladan procesor dok ga nisam probao. Coretemp je u jednom trenutku pokazivao jednocifrenu tamperaturu, a hladnjak nije bio cak ni mlak...

Pa ni ne mora da overklokuje 5000+, na 2.6GHz je sasvim korektan procesor.

A i ne vidim zasto ne bi klokovao ako je to potrebno? FSB na 230 donosi 3GHz za procesor i 920MHz za RAM sto danas vecina ploca i memorija mogu da podnesu bez problema. To je besplatan dobitak u performansama, a usteda od 30e kod kupovine procesora koji kosta 45e meni pravi savrseni smisao.

Jos ako se o tome govori u temi gde se trazi konfa od 200e, usteda od 30e je ogromna. Ali ovo je samo moje misljenje :)

Inace, i ja nisam bio svestan koliko je 5000+ hladan procesor dok ga nisam probao. Coretemp je u jednom trenutku pokazivao jednocifrenu tamperaturu, a hladnjak nije bio cak ni mlak...

Slazem se, ja sam i rekao da da je 5000+ odlicna kupovina i da nece pogresiti. Ali isto tako da ako uzme 6000+ da je isto dobra kupovina, jer nije isto AMD 6000+ (uz koji se dobija odlican box bakarni kuler) i sa duplo vise kesh memorije, i 5000+ pa da se overklokuje na 3ghz.

A ova diskusija nije bila vezano za komp od 200 evra. Vec je lik rekao kako ce sestri (koja kupuje taj komp za 200 evra) dati svoj stari procesor 3600+, a on ce sebi uzeti novi, i pitao je za misljenje koji proc je najbolji za njega. Jer, rekao je da se dvoumi izmedju 5000+ BE i 6400+ BE. A ako ima para za 6400+ BE (90 evra)i + jos kuler uz to sto mora da kupi, onda ima para i za 6000+ BOX koji kosta 80 evra.

Slazem se, ja sam i rekao da da je 5000+ odlicna kupovina i da nece pogresiti. Ali isto tako da ako uzme 6000+ da je isto dobra kupovina, jer nije isto AMD 6000+ (uz koji se dobija odlican box bakarni kuler) i sa duplo vise kesh memorije, i 5000+ pa da se overklokuje na 3ghz.

A ova diskusija nije bila vezano za komp od 200 evra. Vec je lik rekao kako ce sestri (koja kupuje taj komp za 200 evra) dati svoj stari procesor 3600+, a on ce sebi uzeti novi, i pitao je za misljenje koji proc je najbolji za njega. Jer, rekao je da se dvoumi izmedju 5000+ BE i 6400+ BE. A ako ima para za 6400+ BE (90 evra)i + jos kuler uz to sto mora da kupi, onda ima para i za 6000+ BOX koji kosta 80 evra.

Aha, ondak ok. Nisam pratio na casu :type:

Nazad
Vrh Dno