Šta je novo?

Konf. Sta da menjam?

novaljija

Slavan
Učlanjen(a)
02.07.2005
Poena
304
Imam nameru da kupim sledecu kofiguraciju pa me interesira dali treba da menjam neka komponenta od sledecih:

Asus K8N
AMD Sempron 2600+ socket 754
GlacialTech Igloo 7200 Pro
Asus DVD-E616P2
Maxtor 80GB 7200 o/m 8MB cash SATA
PQI 512 MB 400Mhz DDR RAM
Asus V9520-X/TD
420 W DeLux dualfan PSU
PC bice koristen za office, muzika, film, internet i poneka igrica.

Pa dali treba da menjam nesto ili konfiguracija je OK?

OK konfa... samo dodaj neku siću za 9550 (asusa ili his).

Promeni graficku.Stavi 9550GE.
Dobro ce ti doci i rezac,pa razmisi o nekom COMBO uredjaju ili dodaj i CD rezac uz DVD.

frogman je napisao(la):
Ako nisi narocit ljubitelj nforce chipset-a moj ti je predlog ABIT K8V Pro, odnos cena je slican, a ona je stabilnija i bolje opremljena samim tim ima i bolje o/c mogusnosti.
Ta ploca ovdje je 100 eur dok je K8N oko 60.

BTW Dali cu moci da instaliram Longhorn na ovu konfiguraciju ili treba mi 64 bitni procesor?

Longhorn ce imati X verzija, a medju njima ce postojati i ona za 32bitne procesore (sta bi radilo 95% ljudi sa 32bitnim procesorima). Dakle, odgovor je DA.

Inace konfa je OK, jedina zamerka je kao sto kolege rekose 5200x->9550, mada ako nemas para moze i neka Powercolor 9250 128bit (cca. 45€).

Ako ostaje Sempron 2600+ u budzetu moze da se uklopi i Asus N6200GE/TD. Samo nekako ne daje mi se 100eur za graficka. A od atija mogu da stavim 9550 ali ima samo verzija sa 64bitnu magistalu. Isto tako postoji i opcija da sada uzmem 5200 a da nakon vremena (3-4 meseca) vratim ta kartica i doplatim za 6200. Samo ono sto mi znaci je da karticu ima dekodiranje za mpeg 2 a mislim da i 5200 i 9550 imaju samo sto 5200 je jeftinija.

dekod za mpeg2 zaboravi, sve ga kartice imaju "gistro".

Moja preporuka je da se nategnes za PCI-Express plocu, nikako AGP vise uzimati.
Malo su skuplje nf4-4x ploce od nf3, ali su taman PCI-E 6200 graficke jeftinije od onih koje idu u AGP.

Pri tome izbor PCI-E osigurava duzi period ne-upgrade-ovanja.

Sasa je napisao(la):
dekod za mpeg2 zaboravi, sve ga kartice imaju "gistro".

Moja preporuka je da se nategnes za PCI-Express plocu, nikako AGP vise uzimati.
Malo su skuplje nf4-4x ploce od nf3, ali su taman PCI-E 6200 graficke jeftinije od onih koje idu u AGP.

Pri tome izbor PCI-E osigurava duzi period ne-upgrade-ovanja.

To mi je bila prvicna ideja ali ovdje jos nema PCI-E za soc.754 a kako kazu distributeri najverovatnije nema ni da uvezu jer su imali jos na zaliha nforce 3 ploce. Jedino mozes da poracas plocu sada i da je platis sada a da je dobijes po 45dana. A to je neisplatlivo. Druga opcija mi je da uzmem MSI RS480M2 ali kada sam procesljao MSI-ev forum vidim da mnogo ljudi imaju problem sa tu ploci (chipset se pregejavao). Pa ako neko ima iskusptvo sa to plocu neka ga spodeli sa nama ovdje.

Koliko vidim igrice su ti dosta sporedna stvar, pa ako je tako nemoj jos nista da uzimas (mozes eventualno jos 512mb memorije dok je ovako jeftina,negde sam procitao da je ova cena memorije vestacki niska,to jest da ce trajati dok se ne rasprodaju viskovi a onda Jovo nanovo), a za grafiku sacekaj jos malo jer evo sad izlazi nova generacija grafickih,pa onda kupi GF6200 kad sidje na 70-tak evra.

Vrh Dno