Šta je novo?

Konf do 60000!

shonezr

Cenjen
Učlanjen(a)
17.03.2011
Poena
154
Mogao ih da izdvojim jos max 5000 ako bas značajno utiče na perfomanse, i bilo bi lepo da sve bude spakovano u CM 690 II Advance ili Basic :) fenomenalno je kućište i ne nameravam da ga menjam sigurno narednih 10 god:) Komp mi služi, ajde da kažemo uglavnom za igrice (posto ne radim nista tipa rendering, i slično, što bi zahtevalo full procesor, puno memorije...), photoshop, dreamweaver, multimedija...:)
Za početak mislim da je Phenom II X4 965 jako dobar izbor, iako sam ljubitelj Intela, ali mi trenutna finan. situacija bas ne dozvoljava i5-2500K kao izbor. Hvala unapred

i5-2310
Asus P8P67
HDD 500GB
2x2GB 1600MHz Kingston HyperX CL9
DVD+/-RW Samsung SH-222AB
MSI Radeon HD 6870 1GB GDDR5 Twin Frozr OC
Kućište Cooler Master 690 II Basic, Pure black/RC-692-KKN3
Napajanje 600W Chieftec CTG-600-80P, FuLL
Ovo ispada 68k ,a ako mozes kao sto si rekao da se ispruzis 65,zamenis maticnu i grafiku / MSI P67A-G45 (B3) + AMD Radeon 6850 Powercolor 1GB/DDR5/,i ovo ispada 64700,taman na ivica ,i dobijes extra komp.

Poslednja izmena:
Gigatron nudi sledeću konfiguraciju za 55000, koju mogu da platim u 12 mesecnih rata:

Asus P8P67 LE
Intel® Core™ i5-2500K 3.3GHz
Sapphire HD6770 1GB DDR5
8GB DDR3 1600MHz Kingston HyperX
1TB SATA II
DVD-RW DualLayer 20X Black
Blueberry Miditower 560W

Iako ne praktikujem da uzimam gotove konfe, ovo zvuči primamljivo.:) Jedino što bih tu zamenio je kućište, napajanje i grafička da bude Radeon HD6850. Ali ne znam da li postoji u Gigatronu mogućnost da se uzme konf i zameni neka komponenta, kao u mom slučaju?

Pa što bi uzimao gotovu konfiguraciju i onda mijenjao pola komponenti :). Sklopi sam i to ti je to. Grafičku ti preporučujem 6870, jako dobra za te pare (oko 15500 rsd). RAM uzmi 8 GB, danas bar ram nije skup.

Poslednja izmena:
Šta mislite o ovoj konfiguraciji:

Gigabyte MB - SOCKET AM3+ - GA-990XA-UD3 - 10,400 Din.
AMD Phenom II X4 955 3.2GHz Black Edition Box - 10,500 Din.
KINGSTON 8GB (2x4GB) DDR3 HyperX Blu 1600MHz - 5,000 Din.
SAPPHIRE Radeon HD6850 1024MB GDDR5 - 14,500 Din.
SEAGATE 1TB, 3.5", SATA III, 32MB, Barracuda 7200 - 10,700 Din.
LG DVD-RW - GH22NS70.AUAA50B Bulk - 1,750 Din.
CM Midi Tower 690 II Basic RC-692-KKN3 Black - 6,940 Din.
CM eXtreme Power Plus 500W RS-500-PCAP-A3 - 5,500 Din.

Ukupno 65,290 Din

Intel kako god da stavim ne gine mi 70000 rsd. tako da odustajem. A cena hardova je skocilaaaa haos, nisam ni sanjao da cu toliko da odvojim za HD.:mad: Prihvatio savet, i promenio sam memoriju, ali zato je morao kuler da ispašta, mora nešto :)

Poslednja izmena:
Box kuler kod Phenoma se dere, poželećeš da ga zameniš vrlo brzo. To CM napajanje nije baš najbolji izbor, potraži Seasonic SS-500ET, Chieftec BPS-500S, Thermaltake TR2 RX 550W (ali obavezno bez RU u oznaci), LC Power LC7600 X-Type ...
Razmisli o Thermaltake Dokker kućištu.

Pao je izbor na CHIEFTEC BPS-500S 500W - 65000 rsd. Imam jedno pitanje vezano za ovo napajanje, da li će mi biti potrebni produžni nap. kablovi zbog mesta montiranja na kućištu? jer je to jos dodatnih 1000 rsd (kvalitetno), a za CM znam provereno da mi neće biti potrebno. Kuler definitivno CM Hyper 212+ ili Thermaltake Slim X3, jer sam čuo samo reči hvale njih. S obzirom da sam većinu komponenti našao na jednom mestu, taman uz njihov popust na izabrane komponente dolazim do cifre oko 65000 rsd. extra :) jos planiram da sačekam koji dan, jer se nadam da će biti finih novogodišnjih popusta, kao što uvek bude, da se ne zalećem.
Ako neko ima još neki predlog, slobodno neka mi kaže, sve prihvatam i sve ću uzeti u obzir...:type:

Slažem se s Pejom za napajanja, s tim što za kućište to već vidi kako hoćeš, 690II je stvarno dobar izbor, jedino ako je ovaj Dokker nešto primerno jeftinji, još da dodam možda ti je pametnije da kupiš SSD disk, njima nije cena skočila, pa kada osuše fabrike na Tajvanu od vode, onda posle lepo kupiš mehanički HDD za 5000 din.

Slažem se s Pejom za napajanja, s tim što za kućište to već vidi kako hoćeš, 690II je stvarno dobar izbor, jedino ako je ovaj Dokker nešto primerno jeftinji, još da dodam možda ti je pametnije da kupiš SSD disk, njima nije cena skočila, pa kada osuše fabrike na Tajvanu od vode, onda posle lepo kupiš mehanički HDD za 5000 din.

Razlika u ceni je 1500 rsd. ali mi je 690II želja od kako je izašla i konačno je došla do neke prihvatljive cene, da ostvarim svoj san :)) Razmišljao sam o toj varijati jer je iskreno najbolja i nema ko ne bi voleo svoj sistem na SSD-u, ali (uvek ima ono ali :)). Imam dosta potrebnih datoteka na svom hardu, a pošto sam planirao da prodam stari komp u kompletu nemam gde da ih smestim kasnije (privremeno ok, komšija, ortak, rodbina...:)) a na SSD-u (32GB, pa i 64GB) ne bi bilo dovoljno. Zato sam se odučio za brzi HDD i kada već izdvajam neka bude Barracuda od 1TB jer mislim da je bolji od Green i Blue serija i za sistem i za storage, a kasnije će valjda biti za neki SSD. :)

po cemu je konkretno bolja? voleo bih objasnjenje ako nije prob posto sam ja kupio 990xa ud3 na preporuku clanova sa bencha pa da vidim dal se isplati da je prodam i uzmem asusovu? :)

I ja koliko sam čuo ta Gigabyte ploča je odlična, iskreno mislim da je uopšteno trenutno Gigabyte i bolji proizvođač ploča od Asusa, naravno ako su ti modeli konkretno bolji, nek navede zašto su?

@shonezr, ne znam za tu Barracudu nisam obraćao pažnju, moguće da je stvarno brz HDD, znam samo da ovaj Samsung koji svi preporučuju od 1TB se čuje kao kombajn za žetvu.
690II odlično kućište, za kuler nema greške sa Hyper 212+.

Iskreno mislim da za 60-65 hiljada mora da ima da se sklopi dobra intel platforma. I ako sam ljubitelj amd-a realno gledajuci sto se tice performansi intel je dosta sada u prednosti. Evo ti konfiguracija koja kosta 59 hiljada i za nekih 5-6 hiljada dodas jos neki HDD od 500GB i to ti je. Sto se tice izbora maticne ploce tu mozes da jos pogledas neki P67 kojeg god proizvodjaca vise volis. A sto se tice napajanje ono bi trebalo da gure sve to neoverklokovano, a za jedno godinu dana ako ti bude trebalo jace radi ovekloka procesora mozes ga dokupis. Nadam se da sam pomogao ;)

Prilozi

• Untitled.gif
    Untitled.gif
    64.2 KB · Pregleda: 80
Obratio sam pažnju na sve komentare, i hvala vam puno, dosta ste mi pomoglu pri izboru, ako ima još nekih sugestija, slobodno recite, jer kupovina kreće ove nedelje, konačno! :banana: Izbor je pao na ovo: http://imageshack.us/photo/my-images/18/konfc.png/
Mislim da će mi biti dovljno za sada 500GB dok se stanje na tržišti ne smiri, a i trenutno nemam potrebe za više, nadam se da ce biti i nekih para u narednom periodu za SSD (s obzirom da im i cene polako opadaju) i prezadovoljan sam.:) i jedan fin LED fullHD monitor 23" ili 24", i da pevam. :) Razmisljao sam i o predlogu jefte, procesor je dosta bolji , tu se slažem, ali mislim da će za moje potrebe potpuno da odgovara Phenon X4 960, ili 955 (čuo sam odlične komentare i mnoge preporuke za ovaj procesor) - a cena je samo 500 kinti razlike.

Poslednja izmena:
Ja sam se mučio ne bih li sastavio konfiguraciju do 60. 000 dinara, i onda naletim na ovu ponudu;

MSI H67MA-E35 (B3)
Intel i5-2400
8 GB DDR3
1000GB SATA3 7200
AMD Radeon 6850
Coler Master Storm Enforcer
Coler master 460W
Win7 Home premium

Sa aktuelnim popustom od 12%
63. 649 din

Meni, neiskusnom, nikako nije polazilo za rukom da sve ovo spakujem po ovoj ceni.

Šta kažete na odnos konfiguracije i cene?

Poslednja izmena:
uvek ima neka caka, i ja kao manje vise neiskusan vec osecam da je maticna bzv, da je ram 1333 umesto 1600, da je hdd verovatno green 5400rmp umesto 7200, napajanje 460w pitanje je dokle ce da gura ovako nesto...nego ljudima upadne u oci 8 giga rama i 1000giga hard i gotovo - KUPUJ! a sto je to nevidjena navlakusa sa oslabljenim megahercima, obrtajima i ostalim q, to nema veze...

za ove pare bi iso na i5 2500k, neku p67 plocu, 4 giga ddr3 1600mhz, 500 giga hdd, 6850 ok, kuciste zavisi od ukusa, bas mi jutros stiglo aerocool strike x, psu seasonic 500et, rezac i gotovo - ispada isto oko 63 000 a windows skini sa neta ako nisi ozbiljan programer i sl pa za rad moras da imas licenciran software ;)

Nazad
Vrh Dno