Šta je novo?

konektovanje na network share

kovacm

Čuven
Učlanjen(a)
28.01.2005
Poena
870
Secam se da je Kutija pitao nesto u vezi rekonektovanja na network share ...

mozda ovaj tekst moze da mu pomogne: link (pasus "Problems when you sleep")

btw da li je neko postavio iTunes library na network share ?!? meni iz nekog razloga to nikako ne polazi za rukom... :(

Na sta tacno mislis na ovo?
share.png

Ili da fizicki postavis muziku na externi hard koji si mauntovao preko mreze ?

nisam mislio na to jer:

1. da bi radio taj music share mora biti upaljen i Mac i startovan iTunes na toj masini (ako na masini ima vise usera znaci svi moraju biti ulugovani i mora im biti startovan iTunes da bi se njihova muzika videla kroz mreze)...
2. opet ce se duplirati muzika

ideja je da imam jedan server/NAS i da na njemu stoji sva muzika i baza iTunesa i da se onda klijenti kace na NAS i da koriste svi istu bazu pesama/iTunesa...
- sto vise razmisljam o vome sve vise mislim da je ovo neizvodljivo :d

...ideja je da imam jedan server/NAS i da na njemu stoji sva muzika i baza iTunesa i da se onda klijenti kace na NAS i da koriste svi istu bazu pesama/iTunesa...
- sto vise razmisljam o vome sve vise mislim da je ovo neizvodljivo :d

Ja sam pre godinu dana nasao daapd daemon http://www.deleet.de/projekte/daap/daapd/ i probao na jednom linux boxu. Sljakalo je ko zmaj, sa par racunara u lan-u sam mogao da pristupim toj 'itunes' bazi mjuze...

Cheers...

hvala na linkovima! probacu ih sutra...

Čekaj, zar nije moguće da u svakom iTunesu čekiraš da mu baza bude u tom eksternom folderu/lokaciji i da odčekiraš kopiranje muzike uz dodavanje u iTunes i reorganizaciju fajlova?

Koliko se sećam i biblioteka se pomera sa promenom destinacije foldera.

Čekaj, zar nije moguće da u svakom iTunesu čekiraš da mu baza bude u tom eksternom folderu/lokaciji i da odčekiraš kopiranje muzike uz dodavanje u iTunes i reorganizaciju fajlova?

Koliko se sećam i biblioteka se pomera sa promenom destinacije foldera.

jeste, ali je problem sa samim XML falom u bi svi klijenti trebali da upisuju i koji bi svi trebali da citaju - a ovo Apple nije predvideo... (btw jos uvek nisam probao ovo sa linkova...)

Poslednja izmena:
Vrh Dno