Šta je novo?

Konektori raznih sorti

HuLsH

Slavan
Učlanjen(a)
02.11.2004
Poena
319
:type:
"Draga Saveta"

Danas sam razgovarao sa par elektro firmi i ni jedna mi nije pomogla u potrazi. Naime potrebi su mi konektori tipa Molex, konektor za cooler (mushki i zenski)... s tim da ne budu na kablu nego sam samcijat konektor koji cu ja zameniti umesto svojih da ne bi kupovao novo napajanje.
Zvao sam ITC Electronics, Logo, .... mnogo malih prodavnica racunarske opreme.

Jel neko zna gde toga ima da se kupi, a da ne nagadja. :crash:

A evo i slikica "molex-a" ukoliko neko nema pojma o cemu pricham
molex.jpg

prosto nemoguce

Boze shto mi nekako chudno shto ljudi ne odgovaraju pa makar da neshto lupe ili prokomentarishu.
A josh chudnije mi je shto niko nema pojma gde to moze da se nadje u gradu !!!!!:trust::mad::wall::zgran:

Konektor pojedinacno nisam video da ima da se kupi. Resenje ti je da kupis "Y" racvu koja od jednog molex naponskog pravi 2, pa da sa njega ocerupas konektore koji ti trebaju.

2x525Molex.jpg

Poslednja izmena:
Konektor pojedinacno nisam video da ima da se kupi. Resenje ti je da kupis "Y" racvu koja od jednog molex naponskog pravi 2, pa da sa njega ocerupas konektore koji ti trebaju.

2x525Molex.jpg

Hvala na preporuci ali nije mi problem da cherupam jer imam stara napajanja ali bih voleo to lepo da uradim da se ne bi zezao posle par meseci ponovo... ali ochigledno stvarno nema nigde u gradu to da se kupi...:mad:

te Y racve su uglavnom krshevi, nakupovao sam ih se dosta, ali je svaka gubila kontakt, cak jednu smatram za krivca sto mi je sprzila 2 HDD-a. Na kraju sam uzeo od druga koji je imao gomilu Ultra Power napajanja koja imaju pozlacene kontakte i napravio racve koje i danas dobro rade, a ima tome 3-4 godine kako sam ih napravio.

imahs li pretstavu gde na buvljaku ???

te Y racve su uglavnom krshevi, nakupovao sam ih se dosta, ali je svaka gubila kontakt, cak jednu smatram za krivca sto mi je sprzila 2 HDD-a. Na kraju sam uzeo od druga koji je imao gomilu Ultra Power napajanja koja imaju pozlacene kontakte i napravio racve koje i danas dobro rade, a ima tome 3-4 godine kako sam ih napravio.
Kao shto rekoh ne bih bash da razvaljujem stare da bih popravljao jer je prosto nemoguce da nema nigde u gradu takvih konektora... :mad:

NECU DA SE PREDAM !:smash:

Inace ja sam jedini u gradu (ma kakvi u gradu, na Balkanu) imao Molex muske i zenske pozlacene, kao i molexe zenske pozlacene za ATX konektor(ove i dalje imam na stanju, medjutim kod nas su barem 7 puta skuplji nego na zapadu).

Glavni uvoznik za pinove je jedna Niska firma koja se na veliko bavi uvozom konektora.

Medjutim postoji minimalna kolicina za nabavku zavisno od tipa, nekad je to 100kom, nekad 300 a nekad i vise.

Ti u sustini trazis:

Molex 8981-4V6
ili Molex 8981-4P4

Medjutim postoji par fabrika i svaka oznacava isti tip pina drugacije.
Pozlacene je jako tesko nasi cak i na zapadu.

Postoji osoba za kontakt najbolje je da ga pozoves telefonom i da porazgovaras sa njim da li bi mogao da ti pomogne, inace da te upozorim, ako bi ti molex i poslao samplove, odrala bi te carina zbog tax-i i lezarina koja bi te kostala barem 10 puta vise nego da platis punu carinu, i to sve bez spediterskih troskova.

+381 11 304 61 24 [email protected]

02-08-1201 Disk Drive Power Connection System, Female Crimp Terminal, Reel, Phosphor Bronze, AWG 14 - 20.
02-08-1202 Disk Drive Power Connection System, Female Crimp Terminal, Bag, Phosphor Bronze, 14 - 20 AWG.

02-08-1215 Disk Drive Power Connection System, Female Crimp Terminal, Reel, Brass, AWG 14.

20 02-08-1216 Disk Driver Power Connection System, Female Crimp Terminal, Bag, Brass, AWG 14 -20

Kao sto vidis Molex ne proizvodi pozlacene Molexe za hardove.

Ja ih nisam nabavljao od Molexa, vec sam se snabdevao iz fabrike u kojoj je Enermax suvlasnik.

Moj ti je savet da ih kupis preko u Aziji, ili Australiji i da ti ih sipuju regularnom Air postom, posto je u tom slucaju nepotreban spediterski trosak, a carinjenje se radi po skracenom carinskom postupku, a moglo bi da se desi da te i oslobode carine posto bi roba i shipping bili jeftiniji od 20-25E.

Ljudi, u radio klubu to može da se kupi na komad, i ženski i muški, kupovao sam skoro... ;)

Jos jednom pitanje da li su pozlaceni?

Odnosno gold plated?

Ja sutra idem da pazarim pa cu pitati dal ima "pozlacenih"

Ahm...a koja je svrha pozlacenih za obichnu kucnu upotrebu? Kontam da bi u nekim serverskim salama stavljali pozlacene (valjda manje oksidiraju ili shta vec)....

Da obichan koshta 34 din a pozlaceni 50, uz`o bih pozlaceni, al` ako je pozlaceni 200, skru ju gajs, ajm goin houm :D

Ja na to pitanje jedino mogu da ti ponudim odgovor koji si i sam rekao "oxidacija".

Vrh Dno