Šta je novo?

Konekcija bez protoka!

frogman

Čuven
Učlanjen(a)
25.01.2004
Poena
679
Na radnoj stanici je instaliran Windows XP SP2. Konekcija na net funkcionise sa standardnim 56k dialup pristupom lokalnog ISP-a. Masina je virus free, znaci cesljao sam je sa svim mogucim anti spyware i adware softverom (bilo ih je pozamasno ali su svi uklonjeni), kaspersky i nod32 nisu pronasli nista vredno znacaja! Problem je u tom sto se racunar konektuje ali ne loaduje niti jednu stranicu. Do dns-a nije racunar nece da pinguje ni ip adrese bilo kojeg poznatog sajta. Uspeo sam samo da pingujem adresu dns servera lokalnog ISP-a. Repair sistema nije pomogao. Backup registrija takodjer nije pomogao.

Ostao sam bez ideja, need help urgently please :smoke: !!!

Koji browser(i) ? IE, Mozilla, Firefox, Opera ?

Probaj drugog provajdera, ili bar na braaka probaj neki 041 broj ili onaj besplatan net 042 (internet soba), meni se isto desavalo, u dva slucaja, drajveri nisu bili odgovarajuci, i nisaam pravilno uneo dns adresu provajdera.

drajver za modem

Firewall

Idi na search, bilo je bas skoro... Da nemas mozda Outpost ili neki drugi firewall?

Dok sam koristio dial-up :crash: redovno sam imao problem da se 5-6 puta nakacim ali da nema protoka. I tako, nekad sam od sebe proradi. Stara centrala ili ko zna sta, u svakom slucaju: dial-up :mad:

da da
kad krenu da proticu sasseri i blasteri zacudices se :eyebrows:

Poslednja izmena:
Probaj modem na drugom kompu...

I sad cu ja da otkrijem rupu na saksiji ako ti kazem da pokusas sa svezom instalacijom Windowsa ;-)

Btw, imao sam potpuno isti problem na Windowsu ME ali jedini lek je bio rupa na saksiji... :)

Hvala ljudi na tolikom angazovanju na kraju i jesam uradio reinstalaciju koja je naravno pomogla, ali ovo mi se vec desilo dva puta i nisam uspeo to da resim bez reinstalacija pa boh zamolio ljude koji su uspeli nek napisu jos koju sugestiju!

kUdtiHaEX je napisao(la):
I sad cu ja da otkrijem rupu na saksiji ako ti kazem da pokusas sa svezom instalacijom Windowsa ;-)

Btw, imao sam potpuno isti problem na Windowsu ME ali jedini lek je bio rupa na saksiji... :)
A jesi li probao sa toplom vodom? :D

Promeni modem... ili makar PCI slot... Mozda neki POVREMENI konflikt...?

Jos jedna mogucnost je da si "nekako" uspeo da disable-ujes DHCP servis. To sam ja na svojoj kucnoj masini uradio (posto smo na poslu u lan-u sa stalnim IP-om redovno gasim DHCP i jos par servisa). Posle sam se cudio sto ne mogu na internet :D .

DS9 je napisao(la):
Imao sam slican slucaj na jednoj winXP masini. Izgleda da je to rezultat nekog virusolikog programa koji skenja winsock setovanja.

Resenje:
winxp http://www.spychecker.com/program/winsockxpfix.html
win98/me http://www.bu.edu/pcsc/internetaccess/winsock2fix.html

Probao i nije pomoglo, takodjer ni drugi modem mi nije pomogao! Nesto trece je u pitanju! Dokopao sam se nekog medicinskog mikroskopa koji ima rs232 interfejs pa cu da vidim da se nije koji vanzemaljac zavukao unutra!

To definitivno sredi neki virus. Sto je najgore, ama bas nista ne pomaze osim ponovne (re)instalacije Win-a.

Nazad
Vrh Dno