Šta je novo?

Kondenzatori!?

• Začetnik teme Začetnik teme acdc
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

acdc

Čuven
Učlanjen(a)
18.12.2001
Poena
619
Da li neko zna gde mogu da nabavim kondenzatore od 2200 microF 6,3V i 1500 microF takođe 6,3V? Davno sam tražio u onoj radnji ITC elektronik ili tako nesto ali je ona zatvorena. Ako neko zna gde ima tako neka radnja neka posalje PM.

Poslednja izmena:
Mons elektonik trzni centar kod bogoslovije ali moras da ih porucis,ceka se od 7-10 dana.

pozdrav

Poseti Radio Klub i naci ces ih sigurno. Uz to, neces morati nista da narucujes i cekas 😉 I ne moras da se zalepis bas za 6.3V. Mozes da uzmes bilo koje voltaze vece ili jednake 6.3V. Samo je vazno da zadovoljavaju kapacitet u µF i da fizicki odgovaraju mestu gde ces da ih "uglavis".

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Znam da ne moram da se zalepim za 6,3V nego je problem sto ne mogu lepo da se zaleme ovi mnogo veće voltaže jer su duplo veći. Bio sam našao od 16V pa sam ih uzeo čisto jer su bili po 20din/kom ali mi ne izgleda to lepo, a i nije mi sigurno za korišćenje jer mnogo štrče.
Probaću danas na ova dva mesta.
Hvala. :banana:

ITC je premesten pre par meseci.
pogledaj. www.itcelectronic.com
rade da 18:30
mada u zadnje vreme malo sta imaju, ali probaj ako su ti blizu.

Skini sa neke druge ploche.
Ako nemas dodji dacu ti ja.
NIkola
Ili jos bolje navuci im bermude.(malo izoclacije od neke tanke zicei to navuches)

Niko ti ne garantuje ni da ces moci da stavis te druge od 6.3V ako su od drugog proizvodjaca. Eh kako je to slatka muka kad si u Nemackoj. Otvoris Burklin katalog, imas 300 razlicitih tipova, vidis sve dimenzije koje su ti potrebne, odes u radnju i pazaris. Jos jednom, eh...

Al bre ako ce da radi kod tebe bas te briga.Jos je bolje ako su udaljeni od ploche.
Nikola

duksa88 je napisao(la):
Al bre ako ce da radi kod tebe bas te briga.Jos je bolje ako su udaljeni od ploche.
Nikola

Nije bolje da budu udaljeni od ploce.
"nozice" treba da budu sto krace, najbolje bi bilo da ih nema - sto je naravno nemoguce. Uglavnom sto blize ploci to bolje, sto kraci vodovi to bolje.
Dakle najbolje je da nadjes potpuno iste (samo nove🙂).

Pozdrav...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno