Šta je novo?

Kondenzatori

onua

Slavan
Učlanjen(a)
14.12.2007
Poena
350
Poštovani,

trebaju mi 4 kondenzatora za jednu ploču:

1800mikro farada 6,3V

imam jedno 50 ploča u servisu i NIJEDNA nema te kondenzatore, užas.

Zar ne bi trebalo da bude ok da se stave najpribliznije vrednosti, znaci 1500 ili mozda 2200 mikro F?

heh zar ovo nije pitanje za mene :)
ja bih rekao da ako ti je potreban kondenzator od 1500 mf na 6.3v a recimo ne mozes da nadjes-stavis sledeci "veci" po kapacitivnosti ali istu voltazu-odnosno sve preko 1500 mf ti je ok (recimo 1600,1800,2000) i voltazom 6.3v

Ako stavis kondenzatore koji nisu istih vrijednosti kao oni koje si skinuo sa ploce onda je velika sansa da ce ploca raditi nestabilno. Inace nije preporucljivo stavljati kondenzatore drugacijeg kapaciteta jedino mozes da stavljas kondenzator sa vecom voltazom.

Sent from my GT-I5500 using Tapatalk

Ja bih poslusao savet kondenzatora jer je proveren do sad mnogo puta

Ako stavis kondenzatore koji nisu istih vrijednosti kao oni koje si skinuo sa ploce onda je velika sansa da ce ploca raditi nestabilno. Inace nije preporucljivo stavljati kondenzatore drugacijeg kapaciteta jedino mozes da stavljas kondenzator sa vecom voltazom.

Sent from my GT-I5500 using Tapatalk

to je isto kao da si rekao da hoces da upalis kamion (24v akumulator) sa akumulatorom od auta(12v)
evo procackao sam malo po netu pa nasao jos jedan komentar i vezan je bas za menjanje kondenzatora na ploci
capturejjn.jpg

desni klik na sliku i wiev image nisam se snasao da bolje postavim na brzaka
i jos nesto -najidealnije bi bilo ako vec nema iste kapacitivnosti da bude u granici 10-15 % sto je 100 mf vise odnosno 1600mf ali mislim da bi i oni oko 2000mf radili sasvim ok-sve u svemu treba poslusati i savet drugih,jer i veci napon na kondenzatoru znaci i vece gabarite

Poslednja izmena:
Našao sam kondenzatore 2200mf 6,3v pa ćemo da vidimo, hvala na savetima... :)

Cak i sa identicnim kondovima tolerancija je +/- autobus tako da - sve je lutrija.

sta da pomogne da bi drugi procitali ,covek se ponudio da mu nadje kondove...........a za pomoc nema tu mozganja odoneses njemu , ili meni ili trecem da se zamene ako nisi vican lemilici :)

sta da pomogne da bi drugi procitali ,covek se ponudio da mu nadje kondove...........a za pomoc nema tu mozganja odoneses njemu , ili meni ili trecem da se zamene ako nisi vican lemilici :)
Ja sam misli da hoce da mu preporuci gde ima kondezatora da se nabave izvinjavam se lose sam razumeo

Nazad
Vrh Dno