Šta je novo?

Kond. mikr. BM-800, čuje se šum dok snimam?

Stefan V.

Poštovan
Učlanjen(a)
02.05.2016
Poena
54
stigao mi je danas mikrofon iz Kine, kondenzatorski BM-800. solidnog kvaliteta izrade, ali mene muči najviše što se čuje prilično šuma na njemu? kako to rešiti? guglao sam neki kažu da je neophodno fantom napajanje(iskreno nemam blage šta je to?), neki-neitegrisana zvučna, treći pretrpojačalo ili mikseta...itd. jako čudna mi se stvar desila u programu adobe audition, šuštalo je i sve to, klasika dok sam snimao, ali prekinuo sam pa počeo opet, odjednom je snimao punom jačinom i bez trunke šuma. kada sam izašao iz programa, naravno, vratilo se po starom, non stop da šušti.(naravno nisam sanjao da je sve bilo u redu koji momenat pre toga). napajanje mi je modularno xstrike 600w, zvučna int. realtek alc892...ako je potrebno još podataka, recite. Zanimljivo, da kada prikačim mic. na prednji ulaz, šum je duplo manji što mi nije logično, ali i to da pitam... ukratko, pitanje glasi: kako se rešiti šuma, i da li moram neke druge komponente da kupujem? i ako moram, kako najjeftinije proći? hvala

ok, u koliko je bolje uzeti kvalitetniju eksternu zvučnu da radi na duže staze na win10 x64 bez problema preporučite mi neku? ili to fantomsko napajanje, uzeo bih njega ono bi trebalo da je jeftinije, samo mi preporučite koje da uzmem? ps. ne kupuje mi se opet od kineza da moram mesec dana da čekam, jedva sam i mikrofon dočekao :p

Ne bih da ti se izdr*avam, ali koji moj si kupovao ako nemaš pojma šta kupuješ?!? Zato ti ja, kao i ostali, neću dati savet. :-devil-:

Pa alc892. Meni susti alc1150 na svim mikrofonima i to sa remove noise ukljucenim na aplikaciji od Realtek :)

Znaci neka zvucna karta bi dobro dosla.

Asus Xonar DGX / DG

Nemoj USB stick zvucne karte da kupujes.

Poslednja izmena:
Vrh Dno