Šta je novo?

Konacno tisina !!!

Suvi

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2001
Poena
619
Morao sam ovo da napisem.
Kupio sam pre neki dan cooler Big Typhon, i sta reci, milina za usi. Cooler se uposte ne cuje a hladi bez greske. A64 2.4Ghz tem, idle samo 25C i to u zatvorenom kucistu. U biosu temp ne prelazi 21C sa otorenim kucistem. Prosto ne verujem da je moguce da je samo 21! Sa Box-m je temp u leru(win) bila 32-33C. Posle opterecenja temperatura ide do 37-38. Probao sam samo kompresiju. Kad u biosu ukljucim smart fan, kuler se i ne ukljucuje. Ukljuci se posle 2-3 min u windowsu. Prvi utisci su odlicni. Ko voli tisinu Big Typhon je za njega.

Naravno to sam i ja rekao pre jedno mesec dana u nekom od thread-ova.....Cooler je jednostavno zakon.

po mome mišljenju je bolji izbor sonic tower+120 vent po izboru...

i da... i jeftiniji je

meni drži prescotta na 3.8ghz na 44c u loadu, idle je 33c

A gde ima da se kupi? Pretrazih pc berzu ali nista.

Lanselot jel si probao u MB Soft-u mozda su konacno i dobili, tako da neces cuti bice za nedelju dana i sl. U cenovniku im stoji kao da ga imaju. Meni je drug doneo iz Austrije jos letos dok su oni tek krenuli da rade sa Thermaltake-om

Ajd kad je vec 120 MM da li postoji kod nas neka 12 ica koja ima dobar CFM a da nije bucna a pozeljno ni skupa??

Nedavno sam izbusio stranicu i montirao jednu ali mi je sve preko 5v mnogo buke a na 5v to je ipak lagana promaja pa i nema efekta... cak i losije nego kad je stranica odskrinura...

da, evo i ja koristim sonic tower + CM 120mm vent na venice 3200+ i kombinacija je killer !

poz.

emaniac je napisao(la):
da, evo i ja koristim sonic tower + CM 120mm vent na venice 3200+ i kombinacija je killer !

CM 120mm je zakon! Fin protok vazduha a kuler tih.
O 120mm ultrasilent seriji da ne pricam, maltene mrtva tisina, mada protok i nije nesto osim za pirkanje po hardovima.

Poslednja izmena:
U poslednje vreme bash nisam imao vremena da se lepo pozabavim ovom problematikom. Tishina rachunara mi je od krucijalnog znachaja.
-Imam A64 S754 (Epox KDA3J) i za sada box cooler na njemu.
-Chipset ima aktivno hladjenje na kda3j.
-Grafika je 9550 Sapphire takodje sa aktivnim hladjenjem.

Sve ovo bih zamenio nekim pasivnim (ili nechujnim) hladjnjacima ali za neke razumne pare (bez bespotrebnog izivljavanja). Preporuchite mi neshto pametno za procesor, chipset i grafichku.

Genghis Khan je napisao(la):
U poslednje vreme bash nisam imao vremena da se lepo pozabavim ovom problematikom. Tishina rachunara mi je od krucijalnog znachaja.
-Imam A64 S754 (Epox KDA3J) i za sada box cooler na njemu.
-Chipset ima aktivno hladjenje na kda3j.
-Grafika je 9550 Sapphire takodje sa aktivnim hladjenjem.

Sve ovo bih zamenio nekim pasivnim (ili nechujnim) hladjnjacima ali za neke razumne pare (bez bespotrebnog izivljavanja). Preporuchite mi neshto pametno za procesor, chipset i grafichku.

Imas Syberiu za CPU, moze da bude necujna. Za chipset neki pasivni. Za ATI-ja ne znam. Ne znam kako izgleda cooler na njoj. Imao sam ATI 8500, posle godinu dana je poceo da se cuje cooler. Posto nisam mogao da nadjem orginalni nabudzio sam mu neki od P1 koji se uopste nije cuo a hladio je ok. Ova kombinacija ti nije vise od 20e.

CRaSH009 je napisao(la):
po mome mišljenju je bolji izbor sonic tower+120 vent po izboru...

i da... i jeftiniji je

meni drži prescotta na 3.8ghz na 44c u loadu, idle je 33c

Pa jeste malcice bolja kombinacia po perfomansama, ali i veci cim oko montaze i ruzan je :p

ja moj proc hladim sa box kulerom i tempreatura ne prelazi 37 nikada(32-35 je normalna) zadovoljan sam njima potpuno,nije bucan a radi posao

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno