Šta je novo?

konacno kupujem comp posle c-64 ;-)

• Začetnik teme Začetnik teme joriq
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

joriq

Čuven
Učlanjen(a)
04.01.2004
Poena
795
Em, pozdrav svima, nadam se da sam se valjano upoznao sa pravilima foruma, al ako nesto zayebem, prashtajte!
Elem, doslo doba da moj c-64 (koji btw jos uvijek radi, mada ne bas cesto type; ) dobije naslednika. Evo sta sam imao na umu:

Optimalna konfiguracija (neke stvari, kao npr. procesor, nece biti tako lako naci):

Kuciste
Ultra power q99
Procesor
Barton 2500+ (ako moze da mnozilac nije zakljucan)
Kuler
Raptor cool 3200+
HDD
Maxtor 80GB s-ata
Memorija
2x256MB kingston 400MHz
HDD rack
Chieftec HDD RACK KF-22
CDRW
Teac (ili msi ili asus)
Graficka
MSI fx 5600 VTDR
MSI fx 5200 ultra
Zvucnici
(oko 40 eura, altec lansing, jazz, neo, genius...)
Modem
Hardware interni
Tastatura+mish
Oko 15e. recomo compaq+genius netscrol+ ps/2
UPS
APC 500VA ili mustek 600VA (zadrzavam pravo izbora, potrebna cijena za oba)
Bluetooth
MSI BT transcieving key
IRDA
USB (neki kvalitetan)
Card reader
Asus 6 in 1 (ili slican)
FDD
(bilo koji, crni)

Posto je srbija osjetno jeftinija nego CG (gdje zivim), mislim pazariti comp tu. Dakle:
1. Sta mislite o konfiguraciji (treba mi za rad sa aplikacijama i igricama za smartphone, otud BT, IC i card reader; kao i za surfanje i gejmanje)?
2. Savjeti po pitanju zvucnika, USB ICa, kucista, UPSa i HDD racka (potreban/nepodreban i koji uzeti) su vishe nego dobrodoshli

E sad slijedi tricky dio, koji ostavljam moderatorima da obrisu, ukoliko se ne slaze sa duhom foruma:
3. Gdje sve ovo uzeti (BG ili NS)? Trudim se da se upoznam sa srbijanskim trzistem, ali nije bas lako (oslanjam se na pcberza.co.yu i oglase iz SK). Za sad, vecinu (ali ne sve) sam nasao u easy computers i eurolinku. Ako ko ima ideja, mozda bolje da ne postuje ovdje, nego nek javi na [email protected]. Takodje, ako neko radi kvalitetno na sklapanju konfiguracija i ima sve ovo, a opet ima ugled medju forumashima ovdje, nek se javi na gorepomenuti mail.

Sto se tice trzista imas u Mikru i IT Marketu pregled trzista tako da mozes videti okvirno cene

A sto se tice konfiguracije mozda razmisli o DVD ili Combo uredjaju jer ce ti DVD trebati u bliskoj buducnosti

OK, da budem malo direktniji: kakva su iskustva forumasha sa sledecim firmama: set up d.o.o., easy computers i eurolink? Ako nije OK postavljati to na forum, bacite neki savjet na private, ili bolje na [email protected].
Ovo mi je jako bitno, jer, posto zivim u Podgorici, necu moci bas mnogo da se oslanjam na garanciju, konfiruracija mora biti Ok u startu.

eheeee, 100 i kusur pregleda, a niko da mi kaze gdje uzeti comp...

easy

kolko sam aj upoznat sa njima oni su vise nego ok... nikakvih rpblema nisam imao... moj burazer im je redovna musterija... oni su moj izbor jedino sto ih je malo *******o naci (mislim na lokaciju) :beat:

Hvala, prokko, samo ja pomenuh 3 firme, a ti kazes "oni", pa nisam skapirao koji od te trojice? 😉 PS Tek sad vidim da to pise u naslovu 😉 CDM forum nema opciju naslova za svaki post.

mozda bi trebao sa nekim iz bencha da se dogovorish za celu konfiguraciju. mislm da ces se lakse dogovoriti za sve ukljucujuci i razne zamene. ako te vec neko nije kontaktirao.
i ako mogu da i kazem da porazmislish o teac writeru. mozda ti je bolja kupovina LG.
jednog mog kolegu su u easyju zezali za razne zamene, pa taman koliko ce ti trebati iz CG.

yuip, kontaktirali su me sasa i misko, moram obojici da se zahvalim na pomoci. Momci znaju znanje ,) Posle ovoliko GODINA skupljanja love, sad ostaju samo slatke muke izbora! :mrgreen: (i nadajmo se bezbriznog uzivanja u nabavljenom compicu!)

pokusaj u M & S Computers, mada i eurolkink nisu losi

Nazad
Vrh Dno