joriq
Čuven
- Učlanjen(a)
- 04.01.2004
- Poena
- 795
Em, pozdrav svima, nadam se da sam se valjano upoznao sa pravilima foruma, al ako nesto zayebem, prashtajte!
Elem, doslo doba da moj c-64 (koji btw jos uvijek radi, mada ne bas cesto type; ) dobije naslednika. Evo sta sam imao na umu:
Optimalna konfiguracija (neke stvari, kao npr. procesor, nece biti tako lako naci):
Kuciste
Ultra power q99
Procesor
Barton 2500+ (ako moze da mnozilac nije zakljucan)
Kuler
Raptor cool 3200+
HDD
Maxtor 80GB s-ata
Memorija
2x256MB kingston 400MHz
HDD rack
Chieftec HDD RACK KF-22
CDRW
Teac (ili msi ili asus)
Graficka
MSI fx 5600 VTDR
MSI fx 5200 ultra
Zvucnici
(oko 40 eura, altec lansing, jazz, neo, genius...)
Modem
Hardware interni
Tastatura+mish
Oko 15e. recomo compaq+genius netscrol+ ps/2
UPS
APC 500VA ili mustek 600VA (zadrzavam pravo izbora, potrebna cijena za oba)
Bluetooth
MSI BT transcieving key
IRDA
USB (neki kvalitetan)
Card reader
Asus 6 in 1 (ili slican)
FDD
(bilo koji, crni)
Posto je srbija osjetno jeftinija nego CG (gdje zivim), mislim pazariti comp tu. Dakle:
1. Sta mislite o konfiguraciji (treba mi za rad sa aplikacijama i igricama za smartphone, otud BT, IC i card reader; kao i za surfanje i gejmanje)?
2. Savjeti po pitanju zvucnika, USB ICa, kucista, UPSa i HDD racka (potreban/nepodreban i koji uzeti) su vishe nego dobrodoshli
E sad slijedi tricky dio, koji ostavljam moderatorima da obrisu, ukoliko se ne slaze sa duhom foruma:
3. Gdje sve ovo uzeti (BG ili NS)? Trudim se da se upoznam sa srbijanskim trzistem, ali nije bas lako (oslanjam se na pcberza.co.yu i oglase iz SK). Za sad, vecinu (ali ne sve) sam nasao u easy computers i eurolinku. Ako ko ima ideja, mozda bolje da ne postuje ovdje, nego nek javi na [email protected]. Takodje, ako neko radi kvalitetno na sklapanju konfiguracija i ima sve ovo, a opet ima ugled medju forumashima ovdje, nek se javi na gorepomenuti mail.
Elem, doslo doba da moj c-64 (koji btw jos uvijek radi, mada ne bas cesto type; ) dobije naslednika. Evo sta sam imao na umu:
Optimalna konfiguracija (neke stvari, kao npr. procesor, nece biti tako lako naci):
Kuciste
Ultra power q99
Procesor
Barton 2500+ (ako moze da mnozilac nije zakljucan)
Kuler
Raptor cool 3200+
HDD
Maxtor 80GB s-ata
Memorija
2x256MB kingston 400MHz
HDD rack
Chieftec HDD RACK KF-22
CDRW
Teac (ili msi ili asus)
Graficka
MSI fx 5600 VTDR
MSI fx 5200 ultra
Zvucnici
(oko 40 eura, altec lansing, jazz, neo, genius...)
Modem
Hardware interni
Tastatura+mish
Oko 15e. recomo compaq+genius netscrol+ ps/2
UPS
APC 500VA ili mustek 600VA (zadrzavam pravo izbora, potrebna cijena za oba)
Bluetooth
MSI BT transcieving key
IRDA
USB (neki kvalitetan)
Card reader
Asus 6 in 1 (ili slican)
FDD
(bilo koji, crni)
Posto je srbija osjetno jeftinija nego CG (gdje zivim), mislim pazariti comp tu. Dakle:
1. Sta mislite o konfiguraciji (treba mi za rad sa aplikacijama i igricama za smartphone, otud BT, IC i card reader; kao i za surfanje i gejmanje)?
2. Savjeti po pitanju zvucnika, USB ICa, kucista, UPSa i HDD racka (potreban/nepodreban i koji uzeti) su vishe nego dobrodoshli
E sad slijedi tricky dio, koji ostavljam moderatorima da obrisu, ukoliko se ne slaze sa duhom foruma:
3. Gdje sve ovo uzeti (BG ili NS)? Trudim se da se upoznam sa srbijanskim trzistem, ali nije bas lako (oslanjam se na pcberza.co.yu i oglase iz SK). Za sad, vecinu (ali ne sve) sam nasao u easy computers i eurolinku. Ako ko ima ideja, mozda bolje da ne postuje ovdje, nego nek javi na [email protected]. Takodje, ako neko radi kvalitetno na sklapanju konfiguracija i ima sve ovo, a opet ima ugled medju forumashima ovdje, nek se javi na gorepomenuti mail.