Šta je novo?

konachno dobra nVidia kartica... mod u Quadro FX3000 succeed

Kartica ima identican ID kao i 5900 (0331) , cudi me da MSI nije stavio ID za 5900XT (0332) posto ima klok koji je karakteristican za 5900XT/SE/LE. I sami forceware je ide kao 5900. Sve u svemu, best bang for the bucks, clockuje se solidno (475/805, artefact free u 3DMark2003).

izgleda da u Pakomu vise nemaju 5900SP sve rasprodato :((
jel ima jos ko da ih uvozi ili one oem verzije pa da javim mom dileru ovde da ih nabavi?

Nedjo je napisao(la):
Pa nedjo je vec davno o ovoj temi rekao svoje:

http://www.benchmark.co.yu/forum/viewtopic.php?t=43783

Takodje, u novom Digitalu imate test PixelView 5900LE kartice i direktno poredjenje sa 5700Ulreom i 9600XT! ;)

Nedjo sorry al' meni nije promakla pricha o toj karti nego je presudio subjektivan utisak kad sam je stavio u komp i opet mislim da ovakva stvar tj kar(t)ica :beat: mora u poseban thread (pogotovu shto je mene prvenstveno zanimalo da li moz' mod2quadro)
Mene samo malo chudi shto je npr. tvoj primerak Prolinka ishao na 880 za memoriju bez dodatnog hladjenja, kad meni na MSI-u i na 810 ArtifactTester javlja greske, takodje i 3dmark2k3 baguje u prikazu (u zatvorenom, dobro provetrenom Chieftec-u)...Obichno je MSi taj sa boljim OC potencijalom :D

Po MSI-jevom sajtu, 5900SP-VTD128 i 5900XT-VTD128 NISU iste karte.

Prva radi na 400/700, u prodaji je vec mesecima. Ima hladnjak i preko memorija.
Druga radi na 390/700, i nema hladnjak preko memorija.

E sad, ovo sto se kod nas prodaje kao FX5900SP "bulk" ima takt od SP i hladnjak od XT modela???
Moze li je neko ko je imao u rukama tu MSI karticu bas sa oznakom XT da nam objasni razliku u odnosu na SP model? Sasa, Simpsone?

Zorro je napisao(la):

E sad, ovo sto se kod nas prodaje kao FX5900SP "bulk" ima takt od SP i hladnjak od XT modela???
Moze li je neko ko je imao u rukama tu MSI karticu bas sa oznakom XT da nam objasni razliku u odnosu na SP model? Sasa, Simpsone?
Meni u cetvrtak stize 5900SP-VTD128 full pak sa kutijom pa cemo videti da li ima hladnjake i preko memorije ( sto je dosta bitno), a ako nema ima da joj montiram one memorijske hladnjake ( komplet od 2 je 2.5Eura !!! ) sto je vise nego dovoljno.

GoranM je napisao(la):
...

Meni u cetvrtak stize 5900SP-VTD128 full pak sa kutijom pa cemo videti da li ima hladnjake i preko memorije ( sto je dosta bitno), a ako nema ima da joj montiram one memorijske hladnjake ( komplet od 2 je 2.5Eura !!! ) sto je vise nego dovoljno.

Nece ti ti hladnjaci mnogo pomoci... 5-10mhz.
Za ovu kartu je jedini "lek" mod u 5950 (zbog volt-moda koji se dobija time), koji nikako da uradim :mrgreen: .

P.S samo da pomenem da NFSu izgleda fan-ta-sti-cno sa 16x AA i 6x AF ;) .

Ji 4Tze je napisao(la):
...

Nedjo sorry al' meni nije promakla pricha o toj karti nego je presudio subjektivan utisak kad sam je stavio u komp i opet mislim da ovakva stvar tj kar(t)ica :beat: mora u poseban thread (pogotovu shto je mene prvenstveno zanimalo da li moz' mod2quadro)
Mene samo malo chudi shto je npr. tvoj primerak Prolinka ishao na 880 za memoriju bez dodatnog hladjenja, kad meni na MSI-u i na 810 ArtifactTester javlja greske, takodje i 3dmark2k3 baguje u prikazu (u zatvorenom, dobro provetrenom Chieftec-u)...Obichno je MSi taj sa boljim OC potencijalom :D
Sta da ti kazem, ocigledno se u mom slucaju radilo o extremno dobrom primerku, a i ti hladnjaci za mem, izgleda i nisu tako losa stvarcica ;)

Sasa je napisao(la):
Na memoriji pise 2A, isto sto i na 9800XT i 5900Ultra karticama gde to znaci 2,2ns. Iako mi je bilo vrlo neverovatno, reko, aj mozda su se *****ali :)

Ali opet, stvarno tvoja opaska "stave novi cip i krsh memorija" nije na mestu, cak i kada je memorija "samo" 2,8ns.

Pozdrav!
2A nikako ne moze da znaci 2.2ns!
Obavezno stivo: http://www.samsung.com/Products/Semiconductor/Support/Label_CodeInfo/Graphics_code.pdf

MAD_MUzzY je napisao(la):
...
P.S samo da pomenem da NFSu izgleda fan-ta-sti-cno sa 16x AA i 6x AF ;) .

iskreno, ne vidim neku potrebu za vise od 4xS ZA FSAA i 4xAF ...
u rezolucijama 1024x768 pa navise...jedino sto za neke igre HUD izgleda malo mrljavo pri manje od 6xFSAA :D

Nedjo je napisao(la):
...
2A nikako ne moze da znaci 2.2ns!
Obavezno stivo: http://www.samsung.com/Products/Semiconductor/Support/Label_CodeInfo/Graphics_code.pdf

Onda je jedan Sapphire XT imao 2,8 ns :)

Pozdrav!

MAD_MUzzY je napisao(la):
...P.S samo da pomenem da NFSu izgleda fan-ta-sti-cno sa 16x AA i 6x AF ;) .

Ex, od kad vam ja pricam da je AF16x i AA4x "Zakon" !!!
Eto na vasu srecu, sada ce te i vi ostali smrtnici moci da uzivate u carima AF i AA :mrgreen: cheers (mislim, ovde ne racunam nas ATi-jevce sa nabudzenim 9500/9700Pro ili $$$ sretnike sa 9800Pro kartama). Da vide malo i nVidijevci sta je Lepo i Dobro (MUzzY tebe tu ne racunam, mada si mogao da nabudzis i ti tu tvoju 9700 ...).

P.S.
Jesi li ti to pogresno poredjao cifre i slova ili ta NV kartica stvarno ima 16xAA ?

Sta je potrebno za mod u FX 5950? Da, jel se dobije i tim modom 16xAA? Ako ovaj Mazi ne ume, modovacu ja moju posle ispita :)

maxer je napisao(la):
...

Ex, od kad vam ja pricam da je AF16x i AA4x "Zakon" !!!
Eto na vasu srecu, sada ce te i vi ostali smrtnici moci da uzivate u carima AF i AA :mrgreen: cheers (mislim, ovde ne racunam nas ATi-jevce sa nabudzenim 9500/9700Pro ili $$$ sretnike sa 9800Pro kartama). Da vide malo i nVidijevci sta je Lepo i Dobro (MUzzY tebe tu ne racunam, mada si mogao da nabudzis i ti tu tvoju 9700 ...).

P.S.
Jesi li ti to pogresno poredjao cifre i slova ili ta NV kartica stvarno ima 16xAA ?

ma nevredi modovati radeta nista... pojedega fx u maxu samo tako.

Nego, odigraste li vi ponosni vlasnici nove Nv karte FarCry demo? :d

Zorro je napisao(la):

Nase su iste te, SP i ne prijavljuju se kao XT, vec kao obican 5900.
Ipak, ocigledno je kartica XT ili bliska tome pa ih tako i oglasavamo.
Mozda smo pogresili, mozda bi prodaja bolje isla da smo napisali da je klasican 5900 :)

Pozdrav!

p.s. mada se ni ovako ne zalimo :)

Dobro hoce li biti neko ljubazan da mi posalje:
Radeon9800>>flash>>Fire GL

PoZ

Re: konachno dobra nVidia kartica... mod u Quadro FX3000 suc

Ji 4Tze je napisao(la):
MSI fx5900SP (dobro zapamtite ime, poshto ce da vlada :beat:)

Daklem, kartica sabija, defitivno best-buy (mislim da je mp cena koji evro iznad 200) i vishe nego shto je ti4200 bila u svoje vreme.
Drajveri su forceware 53.03, kartica se prepoznaje kao FX5900, default klok je 400/700 za 3D (300/700 za 2D)...Preko CoolBits-a ne dozvoljavaju preko 450/810 jer nece da prihvati TestFailed...Probano je i na 900 za memoriju ali je zakucala mashinu odma', iako su samsung-ovi chipovi od 2,2 ns.
U odnosu na FX5900 nedostaje ona lepeza-hladnjak shto naleze na memoriju, pa mozda s nekim adekvatnim hladjenjem moze i bolje...Chip je ishao do 450Mhz, isto ogranichen neizvrshenjem testa iz drajvera...Mozda bi sa RivaTuner-om (ili nechim drugim) ishla i vishe, nisam probao.

Danas sam kupio istu. Cijena? Sitnica. 185 Evra. Jedino sto je malo siromasno pakovanje za MSI-ja. Ali to je manje vazno...

Re: konachno dobra nVidia kartica... mod u Quadro FX3000 suc

uskmarko je napisao(la):
...Danas sam kupio istu. Cijena? Sitnica. 185 Evra. Jedino sto je malo siromasno pakovanje za MSI-ja. Ali to je manje vazno...

Ja ne smem da kazem koliko sam je platio, ubice neke na forumu. A pakovanje je suvi OEM: samo kesica, cd-i, i prateci konektori/adapteri, sve rasparcano.
Memorija je od 2.8ns, kartica radi bez ikakvih problema na 450/800.
Moze i nesto preko, probao sam samo preko one auto-opcije u coolbitsima
E sad, kako da je trajno prebacim u to stanje? RVBedit to ne podrzava.[/quote]

E da si se javio dva dana ranije drugar je bio do BG-a mogao sam ti poslati ponjemu.
Poz

Vrh Dno