Šta je novo?

Komresovanje DVD-ja u Divx. Hitno!!!

bubigru

Slavan
Učlanjen(a)
19.05.2004
Poena
301
Zanima me kako da napravim celovit divx film od postojeceg DVD-a? Nabavio sam program Xmpeg 4.2. E sad, ne znam kako da spojim 3 zasebna DVD fajla sa DVD-ja. Njihove velicine su: 1048 Mb, drugi isto toliko a treci oko 300 Mb.
Da li postoji zaseban program koji to radi ili moze i iz Xmpega? Jos nesto: kada kompresujem bilo koji od ta tri fajla slika je izduzena po vertikalnoj osi (u kompresovanom Divxu, kao i u nekompresovanom obliku kada ga pustam iz xmpega). O cemu se radi? Hitno mi je. Help!

bubigru je napisao(la):
Zanima me kako da napravim celovit divx film od postojeceg DVD-a? Nabavio sam program Xmpeg 4.2. E sad, ne znam kako da spojim 3 zasebna DVD fajla sa DVD-ja. Njihove velicine su: 1048 Mb, drugi isto toliko a treci oko 300 Mb.
Da li postoji zaseban program koji to radi ili moze i iz Xmpega? Jos nesto: kada kompresujem bilo koji od ta tri fajla slika je izduzena po vertikalnoj osi (u kompresovanom Divxu, kao i u nekompresovanom obliku kada ga pustam iz xmpega). O cemu se radi? Hitno mi je. Help!
Skineš GordianKnot (rippack, ne codecpack) i u njemu dobiješ sve potrebne programe i frontend za automatsko korišćenje istih.
Imaš na http://www.doom9.org/ tutoriale za kompresiju za svaki od codeca.

Ja bih ti preporuchio da se drzhish XMPEG-a jer je GordianKnot dosta zayeban, narochito za pochetnike. Sa XMPEG-om (tekuca verzija 5.03) cesh odraditi posao.

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Ja bih ti preporuchio da se drzhish XMPEG-a jer je GordianKnot dosta zayeban, narochito za pochetnike. Sa XMPEG-om (tekuca verzija 5.03) cesh odraditi posao.
GordianKnot *******????
To su ti Srbi... nikad neće da čitaju uputstvo i onda se pitaju: "A što ne radi!?" :d
Uz guide sa doom9 skapiraš sve za 15-30 min.

Bez guidea sa XMPEG-om skapirash sve za minut. :d
Čovek je očigledno skapirao 😛

DVD Decrypter i Auto Gordian Knot. Brzo, lako i jednostavno.

Auto Ghordian knot , i apsolutno nista drugo !

Rekao bih Wizard za pravljenje divx/xvid-a koliko je lagan. Wizard jer ustvari sluzi da ukomponuje niz programcica koji stizu sa njim (kreira skripte koje konfigurisu pomenute programe). Svaki odradi svoj deo posla i to je to !

bubigru je napisao(la):

Xmpeg zasigurno, verzija 5.03, ja njim kompresujem mpeg2 sa TV kartice, radi odlicno, ali treba izabrati odgovarajuci kodek, a sto se tice menjanja velicine slike, imas u Xmpeg opciju RESIZE, samo je iskljuci, a mozes i ono crop black areas, ne znam sto ubacise ove gluposti. Sve je u kodeku koji izaberes, meni neki ne rade kako treba, koristim DIXV 505, ali slika i nije nesto posebno... 😀

Ja se držim DivX-a 3.20 (Low motion varijanta). Dosta je predvidljiviji (znaš našta će ličit slika pri određenim bitrejtima), nema zezanja sa dva prolaza a i slika je "normalnija" nego u 5.0x (u ovom drugom stalno izgleda ko da ima neki "noise", nevezano za kvalitet, broj prolaza i podešavanja).
Naravno, ne koristim 3.20 za reprodukciju. Sa njim kompresujem, a distribuiram ili 5.11 ili ffdshow za playback.

Ne, jer DrDivX ne dopushta otvaranje DVD ifo fajlova.

Mora prvo sa "DVD Decrypter" da prebaci na HDD pa onda drDivX i opala sve mu je tu, a prevod vec da skine preko nekog ripera.

ma DrDivx je ****** jer te primorava da koristiš divx 5
Meni bas lepo izgleda komprimovan film cak i na nVidiji

ne znam... gledao sam previše divx3 filmova pa mi petica izgleda čudno...

Dr Divx nakon kompresije često dovodi do audio/video desinhronizacije. Moram nešto drugo da nađem. Uslov je da komprimuje u divx fajl zadate veličine 700 MB zbog rezanja na disk. Jel ima neko savet?

Ukoliko zansh Virtual Dub i pravljenje skripti za njega onda nema potrebe za Gordianknot-om .
Znachi manualno Besweet ukoliko Ac3 prebacujesh u Mp3 ,DVDtoAvi ukoliko chupash AC3 I virtual DUb za sve ostalo naravno skripte su neophodne za profesionalni izgled i kvalitet. Pre toga ti treba bitrate calculator kako bi manualno prerachunavao koliko bitrata za odredjen size kako bi upakovao zvuk i sliku na jedan ili dva cd-a.
Medjutim zashto bi sve to radio kad postoji Gordianknot u kome imash i resizer i calculator i audio delay-er i itegrisane dvdtoavi i virtualdub i besweet ,automatski pravi skripte za second pass u xvidu ,
ima 10minutni test prolazak koji automatski moze da postavi kompresiju tachke testirajuci prvih 10min slike ,ima mogucnost da ushtedi kompresiju na pochetku i kraju filma kad su uvodna i zavrshna slova najave.Ima automatski i manualni cropping .
Materijal jednostavno ne moze ,ponavljam ne moze bolje da se odradi osim ovom metodom i nishta ne moze trenutno da parira xvidu u second pass-u.

Pozdrav , greota bi bila da ne poznajesh Gordianknot

Ja se držim DivX-a 3.20 (Low motion varijanta). Dosta je predvidljiviji (znaš našta će ličit slika pri određenim bitrejtima), nema zezanja sa dva prolaza a i slika je "normalnija" nego u 5.0x (u ovom drugom stalno izgleda ko da ima neki "noise", nevezano za kvalitet, broj prolaza i podešavanja).
Naravno, ne koristim 3.20 za reprodukciju. Sa njim kompresujem, a distribuiram ili 5.11 ili ffdshow za playback.
Da... tačno znaš našta će slika ličiti... biće krš ako film traje duže od 100 min i ima iole bržih scena (ili ne obališ rezoluciju na nekih 512 x 384 ili nešto još gore). A pogotovu što se dobar deo *****a koji kompresuju u 3.x po pijan plota drži rezolucija od preko 700 po horiznotali. A ima i onih koji za zvuk stavljaju nesrećni DivX ;-) Audio (tj. krekovani wma) 😡
DivX ;-) 3.x je jednostavno zastareli kodek i ne postoji ni jedan racionalan razlog za njegovo korišćenje.
Nandub SBC 3.x je nešto sasvim drugo, ali je mnogo veći cim napraviti takav film nego pomoću XviD ili DivX 5 i GordianKnot-a.

jddipqd je napisao(la):
A ima i onih koji za zvuk stavljaju nesrećni DivX ;-) Audio (tj. krekovani wma)

Ko je pričao o wma? Ja redovno koristim Fraunhofera (Radium 1.263 release).

ZoNi je napisao(la):
hm... ja ne primecujem neku razliku izmedju DivX 3.x, 4.x, 5.x ili Xvida...

Stavi naočare :d

Nazad
Vrh Dno