Šta je novo?

Kompresovani vazduh za ciscenje kucista i komponenti (sprej vs. kompresor)

Kupio sam nedavno ovu prskalicu
za druge potrebe, ali kad je prazna i napumpa se vazduh , bije ko iz kompresora, možda bi ovo bilo neko jeftino rešenje.

Pa sve je to aktuelno i sada, prašine i čišćenja će biti uvek

Ljudi, quotujete postove stare 10 godina... :D
Tranzistori se smanjuju, procesori napreduju, grafičke postaju sve veće ali stari dobri kompresori ostaju isti 🤣

Kupio sam nedavno ovu prskalicu
za druge potrebe, ali kad je prazna i napumpa se vazduh , bije ko iz kompresora, možda bi ovo bilo neko jeftino rešenje.
LOL, imam ovo jedno 5-6 godina, sa alija, i dalje radi :D

Btw, ovo, verovali ili ne, duva kao mećava...

Poslednja izmena:
Ljudi, quotujete postove stare 10 godina... :D
pa ovo je generalna tema koja se ne menja...Nije to pitanje o performansama graficke kartice..bas sad iscitah temu ..u pocetku nisam ni primetio da je tema stara 10 god :) a upotrebljiva jeste.

Da kompresor je zakon. treba biti pazljiv i treba drzati ventilatore. Mogu i te boce komprimovanog vazduha. Nisam nikad ni sa fenom upropastio nesto, al verujem da ima neka sansa pa nije da se savetuju drugo.. Kao i vadjenje komponenti bez antistatik rukavica..Nikad nisam koristio iste a ne znam dal sam ikad nesto zeznuo "golim" rukama :)

Tema je skroz vanvremenaska..i 2030 ce biti aktuelna

ps. tek sad videh da me ja par forumasa preteklo sa odgovorima tebi :D ali tacno kao sto i rekoh :) vanvremenska :)

Nit sam rekao da se menja niti da je zastarela vec je covek direktno kvotovao i odgovarao na post star 10 godina, ocigledno zavaran postom iznad njegovog, cemu sada drama :D
Ako cemo realno, moze se i zatvoriti jer je sve receno niti ce se ista tu menjati, osim ako ne izmisle neki kvantni degradator cestica prasine :)

Na primer ja sam isao na "bolje spreciti" tj izbacio tepihe i imam kuciste sa filterima koje operem jednom u pola godine i ventovi su mi savrseno cisti godinama.
Ali u krajnjoj nuzdi i najobicnija pumpa za bajk sa crevom resava vrlo dobro izduvavanje.

Navije se na praznu plastičnu flašu i napumpa, kad se pritisne dugme , bije vezduh, ili voda ako se sipa, vodu baš fino raspršuje, jedino što baca na stranu, a ne i u sredini, barem je sa vodom tako.

sme li se ovim vazduhom iz bočice izduvavati zvučnik na mobilnom, ili usb slot za punjenje? usb mi deluje da nije problem, ali bojim se nije li to prejako za zvučnik na mobilnom? tu se nekako nakupi prljavštine koju je teško ukloniti...

@Altru

Sumnjam. Pumpa sa crevom bi mogla, bar možeš da "podesiš" jačinu, mada mislim da ti tu duvaljke neće pomoći. Jednostavno nema gde da se izduva, pogotovo sa zvučnika. Tebi treba nešto što usisava ili klasično čišćenje otvaranjem.

Nazad
Vrh Dno