Šta je novo?

Kompresija DVD-a.

cunga_lunga

Čuven
Učlanjen(a)
30.10.2002
Poena
619
Znam da je bilo mnogo razgovora na ovu temu, ali mi treba specifican odgovor.
Koji je najbrzi program da sa film dvd-a skinem na divx? Nije mi bitna grafika i rezolucija, koliko mi je bitna brzina kompresije. Znaci negde osrednja grafika.

Thanks people.

Ha... grafika 😉
Nisam nikada trazio 'najbrze' resenje, nego sam isao na kvalitet, tako da ne znam sta da ti preporucim, verovatno neko drugi ovde zna neki AllInOne program te namene...

Brzina kompresije zavisi u najvecoj meri do toga kakav komp imas, a u manjoj meri od codec-a koji se koristi, a skoro uopste ne od samog programa (posto svi oni vuku jedan te isti instalirani codec koji si izabrao).
Sto se tice programa da neces da se smaras sa mnogo opcija, nego u par klikova uradis posao - onda recimo DrDivx.

Nije tačno da brzina malo zavisi od programa. Ima nekih koji su baš spori, kao što je Flask, mada ga više malo ko koristi. Ako te zadovoljava osrednja grafika radi 1-pass kompresiju sa Xvid u manjoj rez - recimo 512x272 ili slično. Gordian Knot će to odraditi na recimo Athlon XP 2000 sa brzinom od oko 150%. Znači film od 2 sata za sat i po sa sve zvukom itd.

Ma sad o brzini moze da se razglaba do sutra, pa ako se jos koriste neki filteri...
Ja sam svojevremeno za neki materijal koristio par filtera istovremeno (moralo je svasta da se ispegla), pa je kompresija isla 1-2 FPS...

Drunk Devil je napisao(la):
Kod DVD-a skoro nikad ne treba 'neki filteri'....
U pravu si, previse sam se bavio snimanjem sa tunera u poslednje vreme 🙂

Nazad
Vrh Dno