Šta je novo?

Kompresija Divx u VirtualDub

mydante

Slavan
Učlanjen(a)
10.05.2007
Poena
304
Imam divx veličine npr. 800 Mb, i želim ga smanjiti na 700 Mb da li je to moguće napraviti u VirtualDub-u ili to može neki drugi program

Ma najlakše ti je sa Pocket DivX Encoder-om... vrlo je jednostavan a možeš sve da podesiš: veličinu fajla, video, audio, rezoluciju (od mobilnog telefona pa do HDTV-a)...nema instalacije-samo pokreneš .exe fajl... i radi jako brzo... proguglaj malo - program je besplatan...

mislim da moze [uglavnom koristim Virtualdub mod, pa zato kazem mislim], uzgred moraces da kompresujes da bi sabio na 700mb, izaberes opciju fast recompress, odaberes kodek koji ces koristiti, Divx ili Xvid. Za npr. xvid imas da podesis zeljenu velicinu fajla kad udjes u settings, i ako ti je bitan kvalitet stavi na 2pass, mada to povecava vreme renderinga..
na brzinu sam ti opisao ppostupak, samo najosnovnije sam ti rekao, uglavnom pogledaj sve opcije redom nije tesko da se snadjes..

Mislim da ti je lakse da odradis posao sa AutoGK-om nego sa VirtualDub-om posto nema puno podesavanja + sto je 50% brze nego kada radis DVD film.

Ako imas c2d procesor, pod optimizaciju za codec stavi hupertreading cpu. Brze ces zavrsiti.

Nazad
Vrh Dno