Šta je novo?

Kompresija diska, pomoc

Matador

Čuven
Učlanjen(a)
17.01.2001
Poena
619
Nakon sto sam instaliao XP SP2 masina je mnogo sporija nego sto bi trebalo /XP 1800+, 256 DDR, 40 GB 7200, itd./. HD je opterecen sa oko 60 i vise %.

Onda sam na C: Properties cekirao opsciju `Comress drive to save disk space` ukljucujuci i podfoldere. Nakon ovoga, C: opcija u Control Panelu je postala plava, masina je osjetno ubrzala i kao rezultat kompresije oslobiodio sam dodatnih cca 10% na disku. E sad koliko je ovo sto sam uradio opasno, da li prijeti opasnost podacima na disku i da li uopste preporucljivo da se radi?

Ne znam, kako si dobio ubrzanje kompa, prakticno je nemoguce. Sa kompresovanim hardom bi masina trebala da bude znatno sporija, skoro duplo.
Sto se tice opasnosti, mislim da ne postoji, ali licno ne bih koristio.
Bolje "ocisti" lepo hard od suvisnih stvari, defragmentiraj diskove i bice ti brza masina.

imas WinXP+SP2 koji ubija masinu sa servisima dodatnim, pa na to jos, samo, 256MB rama i oces da ti sve leti, i da ti disk ne drlja !!
pa gde to ima :wall:

I ranije je na istoj masini bio XP sa SP1 doduse i radila je neuporedivo brze. Vjerovatno problem lezi u SP2 i dodatnim setovanjima regitri baze kojima sam vec pristupio.

Nazad
Vrh Dno