Šta je novo?

Hardver Komponente za 1000E

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

Adam030

Zapažen
Učlanjen(a)
06.09.2022
Poena
24
Pozdrav, drug mi je predlozio ovaj forum za pitanja ovakvog sadrzaja.
Iskren da budem, nemam nekog znanja u oblasti kompjuterske opreme, pa me zanima vase strucno misljenje.
Hteo bih sam da sklopim gaming racunar do 1000e, eventualno malo vise, pa me zanima da li imate neku preporuku sta da uzmem?
Unapred hvala svima!

Namena je gaming,i više od 32gb trebace mu 2078g.
Dovoljno je sad 16gb..bolje dual chanel svakako.2x8 gb.
16GB je minimum danas, tako da 32GB uopšte nije overkill, nego optimalno ako hoćeš još stvari u pozadini.

16gb je optimalno danas.Nema razloga davati više novca na ono gde vam je dobit u performansama 0%.
Nije ovo pc od 2000+e gde nije toliko bitno zaturiti 50-100e..jer ionako puca sve od high komponenti.
Gde to probija 16gb i šta se koristi u pozadini dok igrate igre?
Vecina igara radi i sa 8gb,bez epohalnog gubljenja performansi.Osim COD i sličnih gde je neigrivo,ne zbog gubitka fps.
32gb rama je dzak pun rama koji ce blejati u plafon.
Za ovaj budzet sa navedenim kartama i procesorom 2x8 je najbolji izbor...Namena gaming.

Vidim da je u drugoj temi neko predlagao Cooler Master MWE White 600W (MPE-6001-ACABW-EU). Možda to, ili onaj Kokanov predlog? Ja stvarno nemam predstavu, samo sam iskoristio search opciju pa iskopao ovo :D

Vrh Dno