Šta je novo?

Kompletno ciscenje NAV2004 iz sistema?

baltazar

Zapažen
Učlanjen(a)
01.01.1970
Poena
20
Jel moze mala pomoc?
Probao sam da instaliram novi NAV2004, ali nisam znao za proceduru "pravilne" instalacije kada sam pocinjao sa samom instalacijom, pa sam iz tog razloga resio da ga deinstaliram i pocnem sve odpocetka, ali jok. Svaki put kad pokusam da ga deinstaliram i iznova instaliram on prepozna prethodne pokusaje i trazi mi onu sifru za aktivizaciju koju ja nemam jer nisam dobro poceo prvu instalaciju? Da li znate kako da kompletno uklonim tragove prethodne instalacije (verovatno i iz registrya) jer stalno od negde vuce informacije o prethodnim "neuspesnim" pokusajima?
Dakle pitanje je usmereno samo na uputstvo za kompletnu deinstalaciju i ciscenje programa sa sistema-i nista drugo :angel:
Svako drugo tumacenje je zlonamerno :-devil-:

Postoji neki mali Symantec-ov program za deinstalaciju svih njihovih programa, pa je valjda i NAV2004 tu ukljucen (potrazi na sajtu).

BTW System Restore bi bio od pomoci. Inace, Symantecovi programi se toliko uvuku u Windows da cak i posle obimne rucne intervencije ostanu neki repovi :(

... treba ti neki registry cleaner, jer ta Symantecova "alatka" za "ciscenje" sistema od njihovih "proizvoda" ne radi dobro, sto je potpuno u skladu sa njihovim ostalim "proizvodima". Sve u svemu ceka te rudarski tezak posao. Ja bih ti licno savetovao da uradis clean instalaciju svega!
Savet - izbegavaj Symantec proizvode, ima mnogo boljih i kvalitetnijih alternativa!

Taj program se zove Norton Remover, nisam ga nikada probao, pretpostavljam da je ovo sto kaze Marti tacno.

Ako nemas ni jedan drugi Symantec-ov program mogao bi da pokusas rucno da cistis registry, tako sto ces u regedit-u u Find da uneses rec Symantec i da brises redom sve sto nadje. Medjutim, tako neselektivno ces ubiti i sve ostalo sto ne pripada bas antivirusu. Drugo resenje je da probas sa RegCleaner-om npr. koji izlistava poimenice sav softver registrovan u registry-u.

Ni to nije definitivno resenje, jer uopste nije 100% sigurno da je to sto mu smeta bas u registry-u: secam se konkretno da je neka prethodna verzija Nortona cuvala npr. podatke o korisniku unesene prilikom registracije u jednom vrlo neprepoznatljivom fajlu negde u Windows direktorijumu...secam se da mi je trebao ceo dan da ga iskopam ! ;) :S:

Ma posle vise godina smaranja sa Symantec "proizvodima" od prosle godine sam bez istih i od tada nisam imao NIJEDAN problem sa OS i aplikacijama.
Ciscenje od Symantec "drubreta" ume da bude naporan posao jer se ovi instaliraju na sve moguce i nemoguce strane. Kljucevi u registryju su im kripticni i tesko ih je prepoznati, plus fajlovi od instalacije su svuda pa onda jos neki temp fajlovi. Ma uzas jedan. Veruj mi kad ti kazem da je jedini siguran nacin reinstalacija svega i podalje drzaje od njihovih proizvoda!

Program se zove Symantec Application Cleanup Utility i on moze da posluzi samo kao polazna tacka da smanji rucno ciscenje kasnije. Za to moze da posluzi neki Registry Cleaner da dodatno skrati posao, ali ce posle toga morati rucno da se intervenise i opet ce ostati gomila sto Marti rece kripticnih kljuceva, ali ce im se bar broj drasticno smanjiti. Takodje treba pobrisati i gomilu fajlova koji su rasuti po celom disku :smash:...

E sad, problem nastaje ako se koristi jos neki Symantec-ov program i tad samo moze da nastane havarija ili da se pobrisu samo oni fajlovi i kljucevi koje koristi SAMO NAV gde treba obratiti na neke Symantec Shared fajlove i kljuceve (tipa Live Update, Live Advisor i slicno) gde spadaju i delovi NAV-a :(. Znaci, NAV ili bilo koji drugi program je NEMOGUCE potpuno deinstalirati, ali se moze ukloniti vecina djubreta pazljivim i mukotrpnim kopanjem po disku i registry-ju.

Sto rece Marti, ako hoces da ga potpuno uklonis jedino ti reinstalacija s nule moze pomoci ili ako kojim slucajem koristis System Restore...

Crni je napisao(la):
Program se zove Symantec Application Cleanup Utility...

Hmm, to je neki drugi za koji nisam ni znao, ovaj Norton Remover koji sam spomenuo je delo nekog nezavisno autora, nije Symantec-ov...ali sada stvarno ne mogu nigde da ga nadjem, kao da su ga malo sklonili sa net-a...

Inace, ne zaboravimo da pokretac thread-a nije trazio nacin da potpuno ukloni svaki trag Nortona nego samo onoliko koliko je potrebno da zapocne novu instalaciju. Sto nije mnogo lakse... ;)

Ma j* ti Symanteca u d*pe

Sinoc sam proveo cirka 6 sati cisteci ostatke NAV2004 i - chabar! Kad god sam ponovo pokusao da instaliram program uvek mi se pozivao na prethodne instalacije... Nista nisam uspeo da uradim. Probacu taj njihov alat pa cemo da vidimo :wall:
Ako se neko seti nekog programcica koji to lepo i posteno radi neka se zapljune ovde.

Ako ne uspes ni sa tim Removerom, a ipak neces da radis reinstalaciju potrazi u "Malo download-a" File Monitor i Registry Monitor programcice (besplatni su oba) koji mogu da pomognu u ciscenju...

Septimus je napisao(la):
Za 6h si mogao da uradish clean install na >1 mashina.... :)

:wall: Ma da sam znao da ce mi trebati 6 sati za taj uzaludan posao verovatno bih krenuo u formatiranje i reinstalaciju. Ali znas kako to ide: Sace, ma sace sigurno, ma sace 100% i sl. i na kraju shvatis da si potrosio 6 sati za dz a nista nisi uradio. Toliko sam bio po*izdeo da sam sutra na poslu poceo da bijem ljude oko sebe :smackbum:

A tu je naravno i dodatni vazan faktor da skoro 6 meseci nisam nista backup-ovao pa me ceka prvo taj posao... Zato sam i tako zapeo da odradim ovaj posao pre nego sto pocnem sa reinstalacijom OS-a kao kranjim resenjem...

Program System Mechanic 4 ima u sebi opciju za ciscenje Registry baze kad ti se tako nesto desi. Ja ga koristim i jako je dobar.

Iz mog, skromno cu primetiti :d , bogatog iskustva u zezanju sa ovakvim stvarima, nijedan program tipa All In One ne radi ovo dobro vec samo specijalizovani programi za ciscenje, defragmentaciju i backup/restore registry baze.
Registry Healer je odlican ali ne moz' se naci "optimizacija za njega, ista stvar je i sa Advenced Registry Doctorom... :(
Baltazare - udri ti lepo backup (btw radi ga barem 1 mesecno) pa onda format c pa da te Bog vidi!

Antal je napisao(la):
Program System Mechanic 4 ima u sebi opciju za ciscenje Registry baze kad ti se tako nesto desi. Ja ga koristim i jako je dobar.
2 pitanja:
1. Jel' free?
2. Odakle mogu da ga skinem?

Ako ne uspes ni sa tim Removerom, a ipak neces da radis reinstalaciju potrazi u "Malo download-a" File Monitor i Registry Monitor programcice (besplatni su oba) koji mogu da pomognu u ciscenju...

Pa bre Crni, kopao sam po tom thread-u i nisam uspeo da pronadjem ova dva programcica. Jel moze neki link? Jel su free?

Baltazare - udri ti lepo backup (btw radi ga barem 1 mesecno) pa onda format c pa da te Bog vidi!

Joj, nemoj to da mi pricas. To mi je KRAJNJE RESENJE....

Nazad
Vrh Dno