Šta je novo?

komplet, tv, risiver, dvd

Yaotar5

Slavan
Učlanjen(a)
04.09.2007
Poena
304
sto se tice tv-a,jos sam ranije postovao,i pitao sam za veci tv,i kao opcija mi je izasla "Sony KDL 46W4000",u pixelsu je 1700 eur., da li postoji neka alternativa ovom soniju i koliko se isplati je uzeti za te pare...

sto se tice risivera i dvd-a,sta mi mozete preporuciti,a da ne bude neka cifretina kao ona iznad...

voleo bi sto ranije da zavrsim sa ovim,ako mozete savete sto brze da ispisete...
hvala puno

da li postoji neka bitnija razlika izmedju ovog sonija i samsunga u tehnickom smislu,s obzirom da im je cena tu negde...

Sony KDL 46W4000 vs. Samsung LCD LE-46A656A

LCD nameravam da povezem na komp,pustam filmove/serije sa kompa,povremeno neka igra,naravno filmovi sa dvd-a,sport...

i da,sto se tice risivera mislio sam na audio risiver,koji povezujem preko dvd-a...

Poslednja izmena:
Samsung je proglasen za apsolutni BestBuy. Izjednacen je sa Sony po crnoj i kvalitetu slike ali po nizoj ceni. Kazu da vise ni nemaju razloga da preporucuju Sony, od mene sledi preporuka za neku seriju Samsunga 6,7,8 ili 9.

uuu,za risiver mi je puno 500e,mislio sam vise 250e,300e max,a kakve su te serije samsunga,jel imas da mi preporucis neki odredjeni model,dimenzije od 42",46"...

i da li mi mozete reci shemu povezivanja zvuka izmedju,kompa,tv-a,risivera...

(jos jedno pitanje... evo na primer preporuceni model "Samsung LE46-A656A1F" (ne znam koja je to serija,kako to da vidim) koji ima regularnu rezoluciju 1920x1080 ali pise da je HD Ready,u cemu je onda razlika u odnosu sa HD Full,ako je i jednom i drugom ista rezolucija?!?)

Poslednja izmena:
A656 je 1920x1080 znaci FullHD i to je to. Onkyo 606 je najjeftinij AVR koji poseduje HD decodere za Dolby TrueHD i DTS-HA Master, sledeca je Yamaha 663 ali ima samo 2HDMI dok prethodni poseduje 4. Jeftinije modele AVR ne preporucujem jer je to samo srce sistema i mora biti sto kvalitetnije.
Zvuk sa PC coax, opt ili analognim kablovima do AVR, eventualno preko HDMI ako imas novije AMD graficke a sa tv opt ili standardnim stereo analognim kablom.

hmm,plasim se da ne razumem,na mojoj integrisanoj zvucnoj kartici imam onih standardnih 5 rupa (za front,rear,central...) ne znam koji bi mi kabal trebao i kako da ih povezem do AVR,a sto se tice povezivanja sa tv-a na AVR zar ih ne bi trebao povezati sa HDMI kablom,kao i DVD sa AVR...

uuu,za risiver mi je puno 500e,mislio sam vise 250e,300e max

Onda Onkyo TX-SR506, 350e. Ispod ovog ne vredi ici.

HD dekoderi u risiveru nisu obavezni jer to isto moze da dobijes u BD plejeru. Ovo pod uslovom da su ti uopste potrebni, ako nabavljas originale ili skidas full ripove i rezes na BD. Za PC jos postoji kompletno resenje, jer iako Radeoni HD45xx/46xx/48xx i integrisane nV 9300/9400 podrzavaju 7.1 LPCM, problem je u PAP-u koji skoro nijedan PC hardver/plejer ne podrzava i iz PC-a se dobija (donwmixovani) 48KHz/16bit signal.
http://www.carltonbale.com/2008/11/the-state-of-blu-ray-lossless-hd-audio-in-home-theater-computers/
http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=3411&p=2

ne,ja sam rekao da imam integrisanu zvucnu kartu,a ne grafiku,grafika mi je nVidia 8800gtx tako da grafika uopste nije problem,a pretpostavljam da mi AVR "Onkyo TX-SR506" zavrsava posao...
eventualno postoji resenje da uzmem neku mocniju zvucnu kartu za PC

Poslednja izmena:
Ja sam govorio o dekoderima sto je gvlada spomenuo da ih risiver mora imati.

Sta uopste planiras da gledas sa PC-a ? Originalne Blu-Ray naslove ili MKV ripove ? Ako je ovo prvo, onda je preporucljivo da uzmes zvucnu karticu. Moze i integrisana, ali su analogni izlazi dosta losiji, a njima ces jedino moci da prebacis LPCM do risivera.

Poslednja izmena:
Prvo za BD diskove jedino pomaze AMD graficke da preko HDMI prebace 7.1 LPCM a ako zeli bit-stream morao bi da kupi najvljene HDMI zvucne. Inace za MKV svaka X-Fi uradice posao.

Ne moze ni tad, tj. moze ali PC radi downmix u 48KHz/16bit. Asus Xonar HDAV je truba, a Auzentech verzija nije izasla. Trenutno ne postoji ni jedno sveobuhvatno resenje koje radi posao kako treba.
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1055454

U ovom trenutku nema svrhe uzimati u obzir HTPC kao BD plejer, jer:
1) ne radi
2) standalone plejeri su bolje i elegantnije resenje

Kada se pojavi resenje, onda treba uporediti kvalitet slike i tek treba napraviti izbor izmedju dve solucije.

Poslednja izmena:
To sam i video iz tvog posta i nasao neki youtube snimak gde se vidi da na Okyo AVR sa PC salju HD zvuk, zato sma i preporucio HDMI zvucne koje tek treba da izadju. Iskreno kao i za DVD playere i za BD uvek preporucujem standalone uredjaj.

Ja sam govorio o dekoderima sto je gvlada spomenuo da ih risiver mora imati.

Sta uopste planiras da gledas sa PC-a ? Originalne Blu-Ray naslove ili MKV ripove ? Ako je ovo prvo, onda je preporucljivo da uzmes zvucnu karticu. Moze i integrisana, ali su analogni izlazi dosta losiji, a njima ces jedino moci da prebacis LPCM do risivera.

pa videcu za to,ali skidacu najverovatnije i jedno i drugo,znaci mislis da jedino sa HDMI kablom mogu dobiti 7.1 zvuk,bilo sa zvucne bilo sa graficke,a posto zvucnih sa HDMI izlazom jos uvek nema,a moja graficka nema HDMI izlaz,koje mi resenje preostaje...
i ne treba mi 7.1,trebalo bi da dobijem 5.1 ali da li postoji resenje da ga prebacim sa PC-a,bilo kupovinom zvucne i koje zvucne,i koje kablove da koristim da ga prebacim do AVR-a i kako da ga prebacim...

Poslednja izmena:
Nekompresovani audio, bilo 5.1 ili 7.1, mozes da posaljes na dva nacina - preko HDMI-a na Radeonima HD4xxx, sto znaci, ili da menjas graficku :) ili preko analognih izlaza sa ploce ili zvucne kartice. Od zvucnih, Auzentech X-Fi Prelude/X-Fi Elite Pro kao najskuplja resenja, jeftinije X-Fi Titanium, Gamer (puna verzija, ne ona skracena) ili ako nadjes negde X-Fi Extreme Music.

Nekompresovani audio, bilo 5.1 ili 7.1, mozes da posaljes na dva nacina - preko HDMI-a na Radeonima HD4xxx, sto znaci, ili da menjas graficku :) ili preko analognih izlaza sa ploce ili zvucne kartice. Od zvucnih, Auzentech X-Fi Prelude/X-Fi Elite Pro kao najskuplja resenja, jeftinije X-Fi Titanium, Gamer (puna verzija, ne ona skracena) ili ako nadjes negde X-Fi Extreme Music.

Approved by Vladavina.

Vrh Dno