Šta je novo?

Kompjutor u ulju

Bravo majstore:)

Svaka cast na entuzijazmu:smash:
I ja sam hteo ovo da uradim josh pre 3-4 god ,od kada sam ovo video na tomshardware ali je zena htela da me ubije:)
Stavi obavezno neku pumpu za vazduh i neki lep raspshivac.Nema nikakvu prakticnu ulogu al izgleda extra:banana:

sve si lepo uradio i svaka cast na trudu. e sad cini mi se da najbitnije nisi rekao, a to je temperatura ulja posle jedno 5 sati igranja. ili 5 sati 3dmarka svejedno. jer ovo nije skupa investicija toliko, ali da li je isplativa za nas koji po 6-7 sati znaju da se ne odvjajau od neke igre

Puno zavisi od toga kako si resio rashladjivanje ulja.Na ovoj verziji pod full opterecenjem posle 4 sata dodje i do 45 stepeni sto zagreva i okolinu prilicno,ali i dalje odrzava proc i graficku na normalnim temperaturama sto znaci 10-15 stepeni vise.Nova verzija sa vecim akvarijumom i bolje resenim hladjenjem kao i znatno jaca konfiguracija se testira vec nekih 6 meseci tako da cu predstaviti ovde uskoro komplet testove.Stvarno to super radi i izgleda, jedino sto ima mana koje se nemogu izbeci kao sto je ogromna tezina i velika muka oko menjanja komponenti (zbog ciscenja).

pa to je ok onda. znaci ako je ulje i do 50 stepeni znaci da su komponente do 65, evo 70 max. sto je sasvim prihvatljivo, uz to se ima gotovo necujan komjuter. nadam se da cu ovo imati prilike da probam. a izvini znam da je bilo reci, ali koliko si rekao da traje dana ciscenje komponenti?

Mogu misliti kako je tim komponentama,osecaju se kao sardine u suncokretovom ulju :)

2-3 dana na promaji po posle krpica i nema problema:)

Zanimljivo. Imas mu*a. :) Baci koji klip na "Youtube".

Djeluje jako zanimljivo, a obzirom na rad ventilatora unutra koji je "nepotreban", trebali bi se znatno sporije okretati nego inače, pa me zanima, da li je ta tečnost koju si koristio i toliko gusta, ili se ventilatori normalno okreću ?

bilo bi pametnije da celo ulje hladi neki radijator malo creva i uljna pumpa koja bi transportovala ulje iz akvarijuma u radijator i nazad, nesto kao kod filtriranja vode za bazen ako me razumete

evo upravo procitah svih 7 strana treda, svaka cast na poduhvatu. Evo poceh da trazim po mojim krsevima nesto ispravno da isprobam i ja ;)

Ovo je prvi Computer Moding koji mi je privukao pažnju.

Ima li neki hemičar ovde da pojasni šta se dešava sa ovim uljem prilikom zagrevanja

To je odgovor kvazi fizičara a ja sam pitao za hemičara:d

I, sta vlasnik kaze posle skoro godinu dana upotrebe?

Po meni je potpuno neprakticno i jedino vredi zbog zanimacije i hobija ili mozda nekog "prestiza" :S:

Ima i gotovih resenja, ali do silent masine, ako je to cilj, moze da se dodje i jednostavnijim i jeftinijim putem :trust:

Ako je hobi u pitanju, meni je recimo palo na pamet da se taj akvarijum stavi u veci sa vodom u kojem plivaju ribice. Mozda ce Haludza da odradi tako nesto :party:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno