Šta je novo?

Kompjutor u ulju

Pretpostavljam da je to neprovodno ulje koje se koristi i za VN transformatore. Ako je tako to nije za zezanje. Ovo ulje je izuzetno toksicno i kancerogeno i cak se mora posebno preraditi kada se izvadi iz transformatora da ne zagadjuje okolinu. A tu je i problem ventilatora koji vise ne savladjuju otpor vazduha vec ulja.
Priznajem da to atraktivno izgleda na onoj prvoj slici ali neka hvala zadrzacu se na "obicnom" vazdusnom hladjenju. ;)

P.S. Sad videh da je u pitanju drugo ulje. Valjda je to bezbedno.

Poslednja izmena:
Pa ti skroz rasparcao napajanje? :smash: Bilo bi lepse onako u kutiji. Najjaca stvar su ovi shlaufi sto strce :d mada cela stvar je lepa zamisao...jos kad bih nasao povoljno to ulje...

Optereti malo uljanu makinu, pa daj temperature da vidimo.
Sve pohvale za trud.

More ne bih ja gurao hard unutra, pa da je 3 puta dihtovano :d .

a uz malo uredjivanje akvarijuma mogao bi super mod da se urati tipa kabliranje, custom dizajn kavarijuma plus gore nastavak... milion kombinacija

Ali evrici na slici. Kao slucajno.. priceless :D

stvarno je super,jos samo malo da sredis taj akvarijum i bice u fullu :)
za pozeleti :)

El ce da bidne ribica unutra? :D

Bice ribica, i to overklokovana :)

Skidam kapu za entuzijazam, svaka čast!

Svaka cast na trudu. Podstakao si me da uradim isto, mada sve po redu. Najpre moram da napravim dobar radni sto i da sakrijem sve to da se vidi samo jedna ili dve stranice zatim moram da isceprkam sa svog otpada hladnjak ulja sa AR155 ili jos bolje hladnjak grejanja od 164-ke i da ga stavim u poseban deo akvarijuma sa vodom, moze da se razmislja i u pravcu da se izbegne hladnjak a da se sagradi veci akvarijum sa vise ulja u kombinaciji sa komponentama koje se malo greju i sa dobrim pasivnim coolerima mislim da bi to bilo OK npr Athlon II i Radeon 4670 (nesto sto nemora da se menja bar 2 godine). U svakom slucaju dobra zanimacija.

Poslednja izmena:
E sad jos samo ponekad okaci informacije kako se odvija radno stanje masine.

Mozes da napravis jos jedan rezervoar, u njega suni destilovanu vodu i potopi taj radijator i bice totalno fanless;).

Nije losa ideja,probacu.
Zasad radi na 11x275 na 1.3v.Idle 38-40c a kada igram max payne 3 ili far cry 3-4 sata skoci na 45-48c al kad izadjem iz igre brzo se vrati.Pumpa je akvarijumska od 500l/h mada jedva da provlaci ulje kroz hladnjak.Probacu da stavim duplo jacu da vidim hoce li biti efekta.Inace naterao sam proc na 11x300 na 1.35v i memoriju na 966 na 2.0v ali mi je posle 4 sata rada crklo napajanje,verovatno zbog pregrevanja,mada su temperature proca i grafike u momentu otkaza bile neznatno vece.Neznam dali sam u pravu ali mi se cini da se to desilo zbog samog kvaliteta napajanja (ig-max 400w)

Svaka cast na trudu. Podstakao si me da uradim isto, mada sve po redu. Najpre moram da napravim dobar radni sto i da sakrijem sve to da se vidi samo jedna ili dve stranice zatim moram da isceprkam sa svog otpada hladnjak ulja sa AR155 ili jos bolje hladnjak grejanja od 164-ke i da ga stavim u poseban deo akvarijuma sa vodom, moze da se razmislja i u pravcu da se izbegne hladnjak a da se sagradi veci akvarijum sa vise ulja u kombinaciji sa komponentama koje se malo greju i sa dobrim pasivnim coolerima mislim da bi to bilo OK npr Athlon II i Radeon 4670 (nesto sto nemora da se menja bar 2 godine). U svakom slucaju dobra zanimacija.

Samo napred,dobro ce mi doci neko da direktno razmenimo iskustva.Po onome sto sam shvatio iz raznoraznih foruma na ovu temu ne vredi ti veci akvarijum za 24/7 jer ce se i veca kolicina ulja kad tad zagrejati bez dodatnog aktivnog hladjenja, osim ako se ne stavi neki veliki hladnjak i jaka pumpa da to ulje pici kroz isti.

Samo napred,dobro ce mi doci neko da direktno razmenimo iskustva.Po onome sto sam shvatio iz raznoraznih foruma na ovu temu ne vredi ti veci akvarijum za 24/7 jer ce se i veca kolicina ulja kad tad zagrejati bez dodatnog aktivnog hladjenja, osim ako se ne stavi neki veliki hladnjak i jaka pumpa da to ulje pici kroz isti.

Interesuje me dali moze bez dodatnog hldnjaka i pumpe ako se komp koristi aktivno za igranje najvise 1h dnevno a ostalih 15-16h (ili 23h) koliko je ukljucen bude na idle temperatura ulja da ostane u razumnim granicama odnosno do 60-70C. Ako moze u tom slucaju mi i netreba dodatno hladjenje posto se bas malo igram. Interesuje me jos jedna stvar a to je miris ulja, dali je javlja neki miris i ako se javlja dali zavisi od kolicine, temperature...

Daj neki video da vidimo kako rade fanovi u ulju ...

Bravo majstore :happy:
Svaka cast na izvedbi.
Sto je lepo videti ovakav entuzijazam na delu :)

Prosto neverovatno ..... svaka cast majstore. Ja imam jednu staru masinu i pocecu polako da pripremam i skupljam delove za ovakav mod.

Bravo ledio,sve cestitke za trud!

Video sam ovo vec negde, al' reko eto oni sa zapada budale :D ....i eto ti....imamo i mi nasih :smash:

Svaka cast na trudu i entuzijazmu ;) ....i svaka ti cast sto si te komponente iskoristio za neke vise ciljeve, a da se nisi vodio po logici "bolje da se to proda, pa da se uzme neki dinar".

P.S. E sad da bi nas totalno fascinirao, napravi hladjenje gde ce komp raditi u kompotu od dunja :p

Pa vi ljudi niste normalni.Taman se opustim, a vi komp u ulju pa komp u ulju.Sad moram o tome da razmisljam:d

Poslednja izmena:
A zar ne bi trebale da budu malo nize temperature? Cela konfiguracija je u tecnosti a ovde vidimo HDD na 45 stepeni, ili ja nesto propustam? :trust:

I cemu ventiilatori? :)

Mmm, a posle dva sata igranja kad ogladnis, samo sunes krompir u vruce ulje...

Interesuje me dali moze bez dodatnog hldnjaka i pumpe ako se komp koristi aktivno za igranje najvise 1h dnevno a ostalih 15-16h (ili 23h) koliko je ukljucen bude na idle temperatura ulja da ostane u razumnim granicama odnosno do 60-70C. Ako moze u tom slucaju mi i netreba dodatno hladjenje posto se bas malo igram. Interesuje me jos jedna stvar a to je miris ulja, dali je javlja neki miris i ako se javlja dali zavisi od kolicine, temperature...

Moze bez dodatnog hladjenja ali sa nekim slabijim komponentama koje se manje greju i bez overkloka i dugotrajnog opterecivanja jer ulje dobro prima toplotu ali u staklu koje je izolator tesko odaje toplotu tako da mu treba vremena da se ohladi.Kad ga sa 50c ugasim oko 23h ono oko 7h bude jos mlako bez cirkulacije kroz hladnjak.Verujem da to sto ti pricas moze,ali obavezno stavi neko kvalitetnije napajanje.Inace ulje nema ni miris ni ukus:)

I tata bi sine...

Vrh Dno