Šta je novo?

Kompjuterski stolovi gde u BG?

John Cena

Slavan
Učlanjen(a)
06.08.2007
Poena
465
Dakle, gde u BG sem u forma ideale i metrou, tempu......se mogu kupiti pristojni stolovi za comp? Treba mi jedan do 7,000 din a nijedan mi se ne svidja u formi

Poslednja izmena:
Od 10-16 ti traje Sajam Namestaja, tamo ces naci svakakvih i bice sa popustom

Dakle, gde u BG sem u forma ideale i metrou, tempu......se mogu kupiti pristojni stolovi za comp? Treba mi jedan do 7,000 din a nijedan mi se ne svidja u formi

Po meni je najbolje da sam napravis svoj sto.

user velko je kod nekog stolara napravio ovakav i izasao ga je 100 evrica

attachment.php

attachment.php

Poslednja izmena:
Ja sam svojevremeno uzimao neki namestaj (po meri) kao i sto za komp (doduse ne po meri nego neki koji su vec imali na lageru) ovde http://linija-m.co.yu/index.html Generalno ok im je namestaj i prave po meri. Odes tamo, objasnis im sta hoces pa ti na licu mesta sracunaju sta i kako. Ja sam uzimao pre oko 2 god i tada su cene bile sasvim ok, a ne znam kakva je sada situacija po tom pitanju...

I jako teško ćeš naći gotov sto koji će ti odgovarati. Ako ti je soba 50m2, znam neke modele koje će ti odgovarati. Uglavnom je tako...

Ili su neki stočići ili ogromne radne površine (Eurosalon) od par desetina hiljada dinara...

Pretragom sam naleteo na ovu temu i tu cu postaviti pitanje da ne otvaram novu bez veze. Jel ima neki sajt, ili u kojoj radnji u NS-u mogu da nadjem namestaj za tv, od 37'' za ugao :D

(kakvo glupawo pitanje haha)

Pretragom sam naleteo na ovu temu i tu cu postaviti pitanje da ne otvaram novu bez veze. Jel ima neki sajt, ili u kojoj radnji u NS-u mogu da nadjem namestaj za tv, od 37'' za ugao :D

(kakvo glupawo pitanje haha)

Uzmes plafonski ili ugaoni nosac za lcd, iskoroji ti stolar plocu (za taj ugao) kolika ti odgovara i u boji koja ti odgovara, ja bi isao na sto vecu jer racunaj da bi za tu velicinu lcd-a bar 2 m morao da budes odaljen od njega za prijatno gledanje, zakacis jos dve "noge" na prednji deo stola a zadnji pricvrsti jacim tiplovima i to je to ;)
Otvoris se jos jedno 1000 eur i uzmes Herman Miler Aeron stolicu i to je to :)

Poslednja izmena:
Jedno offtopic pitanje, ljudi zar vam nije tesko da izgovarate to "kompjuterski sto", zar nije lakse "sto za racunar" ili "racunarski sto". :)

A sto se teme tice, po meni je najbolje praviti sam ili po narudzbi... Ovi stolovi koji se nude su u 95% slucajeva katastrofa, podignu monitor :wall:, pa stave onu policu na izvlacenje za tastaturu, a ona malecna pa mis mora gore (pa onda ruka seta malo dole na tastaturu, malo gore na sto). Onda su generalno uzani, kratki... Pa stave dole kojekakve police i sl, a noge gde ces ti vidi... Pa postolje za racunar, koje je zatvoreno tako da nema gde topao vazduh da ide. Nemaju pravu visinu u odnosu na stolicu (trebalo bi da vam ruke kad sedite budu pod pravim uglom). Takodje pogled na monitor treba da je ~20-30 stepeni nadole u odnosu na horizontalnu osu...

Poslednja izmena:
Slazem se sa tobom da je vecina tih stolova potpuno neadekvatna u svakom smislu. Meni sama pomisao da mis i tastatura nisu u istoj ravni ili da nema dovoljno mesta kao na onim policama sto se izvlace gadi zivot, ali nekom ko nema ili ne zeli da da vise od par hiljada za sto zavrsavace posao i takav. :)

Evo kako izgleda moj sto koji sam pre 7 godina rucno pravio "SAM". Za danasnje vreme i nije nesto, ali je meni odlican i od gotovih stolova retko da ima neki da valja.

Izvinjavam se na krsu, ali sutra krecim, pa su sve igrackice poskidane sa polica. :)

Prilozi

• DSC07972.jpg
    DSC07972.jpg
    245.9 KB · Pregleda: 235
  • DSC07971.jpg
    DSC07971.jpg
    254 KB · Pregleda: 210
  • DSC07973.jpg
    DSC07973.jpg
    221.1 KB · Pregleda: 191
  • DSC07974.jpg
    DSC07974.jpg
    257.6 KB · Pregleda: 161
Nemoj se ljutiti, ali i tvoj sto ima mane:
- Kuciste pribijeno uz zid (dasku, gde ide topao vazduh koji izbacuje napajanje?)
- Tastatura suvise ulevo u odnosu na polozaj za sedenje (zbog kucista koje je ispod nje).
- Prostor za tastaturu pristojan, ali bi po meni trebao biti malo siri.

Uvek pravim sebi komp stolove.

Npr. velkov sto bi te koshta max 3000. Imao sam bash na tu foru sa istim nogarima i nije me ispla cifra veca od 3000 [noge, abs kantiranje, plocha, daske koje idu ispod i sl.]

velkov je kostao 100 evra i ima duplu dasku sto mu daje extra cvrstinu.

Pa jeste, može i još skuplje da izađe ali recimo:

Nogare 600 din/komad = 2.400 din
Ploča do 1.2k/m2 (deluje mi neki malo bolji univer) * 2 = 2.300 din
Kant, 200din/m' ? = 800 din
= 5.500 din

"Stolar" 40-50% cene materijala
= 100€

A džabe dupla ploča ako će da šeta levo-desno zbog ovakve konstrukcije.

Koliko sam ja primetio sto je nepomican, ali nisam se bas izivljavao :D

Bolje da on to prokomentarise.

Vrh Dno