Šta je novo?

Kompjuter se sam uspava

thetomica

Poštovan
Učlanjen(a)
11.03.2017
Poena
59
Podzrav svima, imam jedan problem da mi se posle 10 minuta monitor uspava sam, cak i kada gledam nesto, npr. neki film. I moram da mrdnem mis da bi se probudio. A podesavanjima za "power" mi je ugaseno i da se uspava monitor i da se kompjuter uspava. Znam da nije do monitora jer sam probao drugi. Evo screenshota.

a6856b4f271208e5a0b8a2edfe1af4ba.jpg

Poslednja izmena:
proveri u advanced power settings.
ako ne upali, probaj da ukljucis skrinsejver, apply, a zatim ga ponovo ugasi i apply.
Ovo za advanced power settings sam vec cackao i sve sam moguce pogasio a ovo sa screensejverom ne verujem da je problem jer se on ne pali kada gledam film, bukvalno mi se u sred filma ugasi monitor i moram da mrdam miša i to uzasno iritira..

Kazem nije do monitora, preko hdmi-a sa prikljucio kompjuter na televizor i isto se desavalo.. ajd' probacu to sa screensejverom

Послато са SM-G925F уз помоћ Тапатока

ako ne upali...
za pocetak skeniraj sistem alwarebytesom. ima trojancica koji to rade...

ili, pre malwarebytesa, odradi ovo:

1. Click on the windows icon
2. Type regedit
3. Right-click on regedit icon, click Run as administrator
4. Go to HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Power\PowerSettings\238C9FA8-0AAD-41ED-83F4-97BE242C8F20\7bc4a2f9-d8fc-4469-b07b-33eb785aaca0
5. Double click on Attributes
6. Enter number 2.
7. Go to Advanced power settings (click on Windows button, write power options, click on Power Options, in the selected plan click on the Change plan settings, click on the Change advanced power settings).
8. Click on the Change settings that are currently unavailable
9. Click Sleep, then System unattended sleep timeout, then change these settings from 2 Minutes to 20 for example.

Poslednja izmena:
Vec sam radio to, nista nije nasao

Послато са SM-G925F уз помоћ Тапатока

I onda probaj ovo iz cmd prompta i SFC skan nešto se tu poremetilo u podešavanjima.

Probao sam sve sto ste predlozili, cak sam i obrisao drajvere za graficku i opet ih instalirao i nista, opet isti problem. Ja sumnjam da graficka otkazuje, jedino ako reinstalacija windowsa ne pomogne, sta vi mislite?

Od kompjutera do monitora mi ide VGA kabli, a ovo sa HDMI-em sam povezao kompjuter i televizor i isto se desavalo, jel moze da bude do napajanja kompjutera, da gubi struju ili tako nesto?

Znaci nije do kabla. Ja sam imao slican problem i bilo je do kabla.🙂 Ne verujem da je napajanje, resetovao bi se. Jel prepoznaje monitor ili pise Generic Non-PnP ?

Znaci nije do kabla. Ja sam imao slican problem i bilo je do kabla.🙂 Ne verujem da je napajanje, resetovao bi se. Jel prepoznaje monitor ili pise Generic Non-PnP ?
Prepoznaje, pise Asus... i u nastavku model, nije ni bitno. A da li mislis da bi reinstalacija winowsa resila problem ili mi se graficka pokvarila, a nije stara ni godinu dana..

Ne verujem da je graficka. Jel imas jos neke probleme osim da se uspava(da pobeli ekran, kockice neke, boje...)? Probaj reinstaliraj.

Ja imam isti problem. Nema sta nisam probao, ali ne vredi.
Posto me mrzi da obaram win, resenje sam nasao u vidu malog programcica "mouse jiggle".
Vrsi posao 😀

Nazad
Vrh Dno