Šta je novo?

Kompatibilnost razlichitih DV snimaka..

driver

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
30.06.2000
Poena
1,170
Ubedjen sam da su mi miniDV kasete snimljene na jednoj kameri radile na nekoj drugoj, ali sada na Canonu HV20 nece da radi ni jedna snimljena Sonijem HC24 i VX2000/2100, prijavljuje neku greshku i nece ni da mrdne. Jel ima neku ideju zasto je to tako (Sony ima neshto promenjen format koje drugi ne mogu da chitaju ?) i da li mozda postoji reshenje a da ne pozajmljujem sonija...

jedino ako je razlicit standard (pal, ntsc) ili ako je u pitanju dvcam i dvcpro :)

Ubedjen sam da su mi miniDV kasete snimljene na jednoj kameri radile na nekoj drugoj, ali sada na Canonu HV20 nece da radi ni jedna snimljena Sonijem HC24 i VX2000/2100, prijavljuje neku greshku i nece ni da mrdne. Jel ima neku ideju zasto je to tako (Sony ima neshto promenjen format koje drugi ne mogu da chitaju ?) i da li mozda postoji reshenje a da ne pozajmljujem sonija...

U pravu si sto se tice Sony-a, uvek su se nesto odvajali od ostalih i zato nesto snimljeno na nekim Sony DV kamerama nece da se cita na primer na kemeri od Canon,Panasonic .... Jedino resenje je da pozajmis neki Sony. Obavezno proveri da li stavljas u kameru koja podrzava NTSC ili PAL standard (naravno to je isto bitno).

Eto, totalno sam na to zaboravio, Canon mi je NTSC :) Ipak cu morati da pozajmljujem kameru :)

U pravu si sto se tice Sony-a, uvek su se nesto odvajali od ostalih i zato nesto snimljeno na nekim Sony DV kamerama nece da se cita na primer na kemeri od Canon,Panasonic .... Jedino resenje je da pozajmis neki Sony. Obavezno proveri da li stavljas u kameru koja podrzava NTSC ili PAL standard (naravno to je isto bitno).

Sony se ni po cemu ne odvaja od zacrtanog DV standarda na bilo kojem uredjaju, reci ovako nesto nema nikakve osnove jer onda samo postojanje istog standarda nema nikakve osnove, oni samo imaju malo drugaciji naziv za Firewire standard t.j. ILink u njihovoj izvedbi i to je sve.

@Driver

Auuuu....kakav ti je taj NTSC Canon kad ne moz' da pusta PAL kasete :D

Videcu mozda ima naki CHDK :)

Vrh Dno