Šta je novo?

Kompatibilnost media i rezacha

Hvala za info zilet,
kad pogledah link videh da je sa tog foruma jedan tip da o i ovu tabelu http://mitglied.lycos.de/escalator01/rohl1.htm

Super je sto ima slicica za svaki disk koji se navodi. A meni je lose sto je na nemackom, mada bi moglo da se provuce kroz neki translator. I ovako, uglavnom je razumljivo.

Taj sajt shto je na nemachkom je odradjen samo sa simulacijama tako da to shto tamo pishe ne treba uzeti za istinu..
Ona tabela koju je the Wizard sastavio je jedina Merodavna..
BTW Sony OEM medije se na LG GCE-8400b rezu na 32x bez problema..
Sony je deklarisan na 24x...Bice neshto od tog sonija:)

Fala zilet,
a fala ti ti vrlo i za kontakt (tek sad proverih hotmail). Kad budem probao javljam.

zilet je napisao(la):
BTW Sony OEM medije se na LG GCE-8400b rezu na 32x bez problema..

Šta kaže ATIP tih diskova?

Heinz je napisao(la):
Šta kaže ATIP tih diskova?

Evo ovo

ATIP: 97m 24s 11f
Disc Manufacturer: Sony Corp.
Reflective layer: Dye (Long strategy; e.g. Cyanine, Azo etc.)
Media type: CD-Recordable
Recording Speeds: min. unknown - max. unknown
nominal Capacity: 702.83MB (79m 59s 74f / LBA: 359849)

zilet je napisao(la):
Evo ovo

ATIP: 97m 24s 11f
Disc Manufacturer: Sony Corp.
Reflective layer: Dye (Long strategy; e.g. Cyanine, Azo etc.)
Media type: CD-Recordable
Recording Speeds: min. unknown - max. unknown
nominal Capacity: 702.83MB (79m 59s 74f / LBA: 359849)

Gdje ima da se kupe ti Sony diskovi? Novica ili ..? 25€/100kom ili ..? :)

pozdrav!

P.S. ako neko ima LiteOn based rezac moze da snimi pomocu wses-a grafik c1 i c2 gresaka pa neka postuje rezultate

da da novica i bash toliko.
Pa ono nemam Lite-on-a a ono chude nece da radi na LG-u..
A bash me zanima da ga tutnem kroz test..

Inache narezani na 32x rade besprekorno. Pustio Surface test itd i ono sve ok. Cita se bez problema svuda.. Tako da mozda i nisu toliko loshi ali su izgleda slabiji kod overburna.. Ja nisam neshto preterivao ali chini mi se da je jddipqd overburnovo do nekih 708Mb gde mu kaze da nije uspeshno zavrsheno rezanje ali kaze da je disk savrsheno citljiv..

DS9 je napisao(la):
Cao drustvo, malo izlazim iz teme, al` naidjoh na link koji bi mozda bio interesantan onima koje interesuju medije (i rezanje audio).

http://www.audiomedia.com/archive/reviews/uk-0301/uk-0301-cdrmedia/uk-0301-cdrmedia.htm#information

Za (nas) siromahe nadjoh optimistican zaljucak:
"I also have found confidence in the sound quality of the less expensive discs. They seem to hold up very well against their high-priced brothers. Just make sure you handle them with the proper respect."

Cek cek, nesto i za bolesnike :)
http://www.ee.washington.edu/conselec/CE/kuhn/cdaudio2/95x7.htm

super link

Sva sreca da je populacija benchmarkovaca lokacijski dispergovana, pa tesko mogu da nas sve na`vataju. Inace nam sanatorijum ne gine.

Re: super link

DS9 je napisao(la):
Sva sreca da je populacija benchmarkovaca lokacijski dispergovana, pa tesko mogu da nas sve na`vataju. Inace nam sanatorijum ne gine.

Tutti Frutti :)

"test"

E sad da vrnem dug ziletu, koji mi je dao kontakt za sony. Odoh kod coveka i kupih za 1530din jedno pakovanje (100kom) u foliji (nije na stapu).

S obzirom na moju konfiguraciju (Cyrix MII@TXpro) ne mogu da testiram cd na vece brzine od onoga sto podrzavaju ide kontroleri na mojoj ploci, a to je oko 3MB/s (oko 20X). Ovo sa mojom plocom je duga prica koja bi tesko sada bilo kome na benchu bila interesantna, a tice se nemogucnosti da uredjaji rade stabilno pod udma33, zbog varijante ALI IV/IV+ koje je pcchips koristio za ovu varijantu txpro ploce).

Elem, moj 40x teac radi kao sekundarni master i s njim nisam imao nikakvih problema sa tdk-dview (16x i 24x), imation, memorex, verbatim, platinum, princo, smartbuy... Neko ce primetiti da probleme nisam imao zato sto mozda nisam przio na najvecim brzinama. Moguce Kako god, kada bih uzimao vecu kolicinu diskova, par audio bih kopirao na "24x", pa bi ih probavao na starom 2brzincu na poslu, kod kuma na sonyjevom 8x rezacu i jednom scssi toshiba 12x citacu, i kod burazera u kolima. U principu, ni sa jednom medijom mi se nije desilo da ih neki od uredjaja ne cita (nisam bas sve preslusavao), a nisam cuo ni neke razlike koju bi mozda culi oni sa (mozda) boljim sluhom, i (sigurno) boljim hi-fi uredjajima. Posto mi je sticajem posla najbitnije da mi podaci dugo stoje bekapovani, brzina rezanja mi nije bitna, ali jeste test&record (easycd) ili verifikacija u nero-u. Iz mog skromnog iskustva zakljucio sam da su mi sve medije manje vise iste i da mi svaka zavrsava posao, i kada prodje 100% verifikacija onda mi je najbitnije da se mediji dobro cuvaju. U poslednje vreme, kad narezem disk, onda ga preko nero cd speed, malo chekiram sa scandisk i cd quality check, da bih bio siguran da bekup mogu slobodno da ostavim u slucaju da mi podatak sa njega zatreba. Na diskovima pisem sa Mitsubishi oil based ink marking pen (0.3mm).

Ovaj Sony se pokazao slicno k`o i svi ostali. Radi.

Covek koji mi ih je prodao, ima jos 2pakovanja po 100kom, a rece da ce kad ih proda, imati iste? te, ali 650MB (po istoj ceni), (ovi o kojima smo postovali su 700MB). Spolja, s gornje (label) strane su glatko-srebrni (ogledalo), a s donje (data) su mi po boji identicni sa tdk d-view 16x, koji po atip-u prikazuju da se radi o cyanine. Dakle, malo su tamnije zelenkastiji u odnosu na one koji prijavljuju da su na bazi phthalocynine (kakav je npr. tdk dview 24x).
Nigde ne pise sony. Oko rupe diska jedino sto lako moze da se procita je BM5, zatim vrlo sitno su brojevi koji se razlikuju kod svakog diska, okolo se nalaze sitno RB(MOZDA JE 8)0ND-D0019 9 i vrlo vrlo sitno B 2 6

Narezah par audio i probo sam ih na 2brzincu. Sve se cuje, nema problema, przio sam ih na "24X" Narezao i nerov test disk i pusto da se skenira (na samom teacu) sve ok...

Elem, ovaj info sigurno nije ono sto bi neko ocekivao da bude upotrebljiva informacija za kupovinu vece kolicine diskova&ocenu kvaliteta, ali bih ja voleo da kada neko prijavi "no name" opise i kako izgledaju spolja. Nije kritika nikoga, cisto molba.

ATIP je kakav je prijavio zilet

Nekako najvise volim label-ovane diskove (koji imaju predvidjeno mesto za pisanje na samom disku), a ove sam uzeo posto mi je ostalo 50ak praznih kutija. Jedan drugar je kupio pakovanje od 10kom Platinum diskova (koji dolaze sa slim kutijama) za 320 dinara, i oni su mi se vrlo dopali. Atip im je identican tdk-ovim dview 24x, dakle ritek, pthalocynine...Steta sto ih nije bilo bez kutija. Kod distributera TDK, u zemunu saznao sam da ce od iduce nedelje imati, kako kazu, tdk d-view (ritek) na stapu, bez kutija, i koji nisu bojeni (kao oni koji dolaze u kutijicama), odnosno s gornje strane ce verovatno biti srebrni, sa cenom od najverovatnije 27evra za 100kom. Sve u svemu, izgleda da je uz sve testove koji su ljudi prijavljivali, Princo naoptimalniji za vecinu.

&Pozdrav!

gde si nasao te prazne kutijice i po kojoj ceni?

boza je napisao(la):
gde si nasao te prazne kutijice i po kojoj ceni?

Ako si mene pitao, ne znam sta da ti kazem. Nisam nikad kupovao prazne kutijice, nego su mi ostale zato sto sam neke diskove narezivao za sebe i druge ljude koji ih nose u torbicama. Nadam se da ce ti neko dati dobar kontakt, sa dobrom cenom. Mislim da je bilo skoro reci o ovome, na malim oglasima.

Nazad
Vrh Dno