Šta je novo?

Kompatibilnost HP Probook 650 G1 i SSD diska Kingfast 128GB M.2 NVMe F8N SSD disk

amaterka

Zapažen
Učlanjen(a)
11.04.2023
Poena
20
Zdravo, da li neko zna da li je u laptop HP Probook 650 G1 moze da se ubaci SSD disk Kingfast 128GB M.2 NVMe F8N SSD disk, da radi zajedno sa HDD-om i da li ce ubrzati pokretanje sistema?
Karakteristike ovog diska su:
Brzina pisanja Up to 600MB/s
Brzina čitanja Up to 1700MB/s
Format SSD diska M.2 M Key
Interfejs PSIe/NVMe
Podržan NVM Express (NVMe)Da
S.M.A.R.T. podrška Da
SSD kapacitet 128GB
Deklaracija
Model Kingfast 128GB M.2 NVMe F8N SSD disk

prema ovome, nije uopšte kompatibilno. taj laptop uopšte nema M.2. može da stane "običan" 2.5" SATA SSD, verovatno umesto hard diska

Zdravo, da li neko zna da li je u laptop HP Probook 650 G1 moze da se ubaci SSD disk Kingfast 128GB M.2 NVMe F8N SSD disk, da radi zajedno sa HDD-om i da li ce ubrzati pokretanje sistema?
Karakteristike ovog diska su:
Brzina pisanja Up to 600MB/s
Brzina čitanja Up to 1700MB/s
Format SSD diska M.2 M Key
Interfejs PSIe/NVMe
Podržan NVM Express (NVMe)Da
S.M.A.R.T. podrška Da
SSD kapacitet 128GB
Deklaracija
Model Kingfast 128GB M.2 NVMe F8N SSD disk

prema ovome, nije uopšte kompatibilno. taj laptop uopšte nema M.2. može da stane "običan" 2.5" SATA SSD, verovatno umesto hard diska
Nasla sam neki HP forum gde pise valjda da je neka M.2 memorija kompatibilna, ali nisam ekspert da razumem diskusiju oko pinova.
Znaci, po vama ne moze ni paralelno, vec ili HDD ili SDD?

Navodno ima M.2 slot iznad WiFi chipa, ali samo za klasican M.2 SATA SSD, ne i za NVMe koji ona zeli da ubaci.

Dok se ne skine poklopac nije sigurno.

EDIT: mozda bi cak i NVMe radio, ali sa ovim rasporedom pinova.

1681758551299.png

1681758360569.png

PA bas sam to i citala, ali ne razumem :( Htela sam da kupim neki SSD ako ima smisla i odnesem u servis da ubace ako je moguce, posto verujem da bi tako bilo jeftinije...
1681758888009.png
Ovaj poklopac treba da se otvori?

U sustini uvek mozes da pitas da ti u servisu ugrade to sto kupis, to je 5-6 srafova i 2 minuta posla za njih.

Pitaj koliko bi kostalo - pa ako nije drasticna razlika u odnosu na cene iz vecih prodavnica - odradi tako.

Pa vec sma pitala jedan servis, ali oni kazu donesite da vidimo pa cemo vam reci...mrzi me da idem vise puta..HVala u svakom slucaju.
Ti pre neki dan kupila Lattitude 7490 vec si ga prodala i kupila ovaj HP?
Ne nisam prodala, razmisljam da ga vratim ako je moguc,e a ovo je laptop koji hocu da dam detetu da koristi, pa bih da ga malo poboljsam:)

PA bas sam to i citala, ali ne razumem :( Htela sam da kupim neki SSD ako ima smisla i odnesem u servis da ubace ako je moguce, posto verujem da bi tako bilo jeftinije...
Pogledajte prilog 386113
Ovaj poklopac treba da se otvori?
Ne, to je unutar laptopa i tu ti stoji hard disk (HDD), mislim na veliki donji poklopac laptopa koji ti pokriva sve to :)

1681759123411.png

Ovaj deo gledas, tu ti stoji WiFI kartica i M.2 slot je iznad nje:

1681759166297.png

Treba ti ovaj, nemoj da te zbuni sto ima drugaciji raspored pinova, prema HP forumu ti bas ovakav treba da bi radio. NVMe koji ima identican raspored nece da radi prema tome sto sam video.

Strana sa 5 pinova ti ide dole.

Hvala!
Treba ti ovaj, nemoj da te zbuni sto ima drugaciji raspored pinova, prema HP forumu ti bas ovakav treba da bi radio. NVMe koji ima identican raspored nece da radi prema tome sto sam video.

Hvala!

Kupila memoriju, ugradili je, instalirali Windows i ostale programe, ali cim se ukljuci racunar u HD Sentinelu tempetura SSD-a je 55, a posle 15 minuta 75 stepeni (na HDD-u je 35), a da nije takoreci nista aktivirano osim jednog tab-a na Google-u? Da li znate mozda sta moze da pravi problem i koje je resenje, dok ne dodjem opet do servisa?

Greje se jer je u skucenom prostoru bez adekvatnog hladjenja, mali heatsink za disipaciju toplote mu treba verovatno. Verovatno imaju neku pogodnu varijantu u servisu, ne kosta puno.

Npr. Ovako nesto u odgovarajucim dimenzijama

1682617532532.png

Nazad
Vrh Dno