Šta je novo?

Kompatibilnost DVD - R diskova sa rezacima

zeljko

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
1,030
Ovaj topic sam otvorio sa namerom da ljudi postuju koje rezace imaju i keje diskove su uspeli da rezu a koje nisu.

Najvece interesovanje je predpostavljam za sve one silne noname DVD R diskove za koje nemam pojma ni kako rade ni na kojim brzinama

Sutra kupujem Pioneer 06 a pinco mi je stvarno prskup :mrgreen:

a06 i princo 4x, kada snimam image nemam problema na 4x, kada snimam kompilaciju na 4x ne prolazi verifikacija, pa snimam na 2x, zasto nemam pojma... recordnow dx program

za a06 imas hackovani firmware koji ti omogucuje snimanje 2x na noname diskovima za 1x, kao i brze ripovanje ukoliko ti to treba... Ja nisam jos fleshovao ni zvanicni 1.07

inace princo dvd kosta manje od 6 princo cd-a, mislim da je ok.. ali kad vidis i jeftinije.. :)

Ja sam pre dva dana kupio Pioneer 106D. Probao sam CDR princo i Verbatim kao i CDRW Verbatim 2-4x i njih reze dobro. DVD -R neki sa belom nalepnicom trgovac tvrdi da je SmartBuy reze bez problema 4x, ali ima prolem sa SmartBuy DVD-RW, njih krene da reze i onda izbaci, posle toga ne moze ni da ih brise ni da upisuje nista novo. To mi se desilo sa 2 diska koja sam posle probao kod ortaka na Pioneer 105 i kod njega rade normalno.

rade064 gde si nabavio te sa belom nalepnicom i po kojoj ceni posto diskove nemogu nabavit po nekim poviljnim cenama a verbatim i princo su preskupi kod nas?

Ako je neko uspesno rezao neke jeftinije 1/2x diskove (koji se kod nas mogu naci) mogao bi da postuje iskustva

Ti sa belom nalepnicom mogu da se rezu 4x. Mislim da idu na stapu ali ih tip prodaje u kutiji na komad. za 150 din. Diskove sam kupio u Cacku.

ljudi, pazite se tih princo DVD-ova. Kupio sam 3 kutije po 10 komada i sprzio jedno 15, i od tih 15 bar 5 nije citljivo pri kraju diska - testirano sa Nero Disc speed. U DVD plejeru takvi diskovi imaju dosta 'pikselizacije' - sva slika je u nekim malim kockicama. Rezac je NEC A1300, firmare poslednji oficijelni.
Na netu kazu ljudi da zavisi koja ti je tura diskova uletela, meni je je ocito upala ona najcrnja :( Iako su diskovi sa belom gornjom stranom. :rolleyes:
Takodje, ona strana gde se snima ima nekakav cudan ljubicanstveni odsjaj, kakav nikad nisam video ni na jednom CD-u ili DVD-u
Sa ostalim diskovima koje sam probao, nisam nikad imao necitljiv dvd, tako da je 99,99% problem u Princo mediju, a ne u rezacu. :cuss:

Ja sam juce narucio Plasmon 4x DVD za 70 din kod Lev.... a ima i neko no name po slicnoj ceni u Al.. Med.... Ako je neko imao iskustva sa ovim diskovima mogao bi da kaze koju rec.

Inace za Princo cujem da u zavisnosti gde je proizveden ima velike razlike u kvalitetu medija zato mislim da je jako precenjen sto se tice DVDa

vladojko je napisao(la):
... Rezac je NEC A1300, firmare poslednji oficijelni...

Zar koristis oficijelni fw??!!?? Pa NEC uopste NEMA podrsku za Princo! Dobija je kroz patchovani fw, doduse nesto se suska da je NEC sa verzijom 1.08 ipak podrzao i njih.

Inace, topla preporuka za sve koji rezu DvD-e: rezite ih sa 2x koji god da su mediji ili rezaci!!! Osim ako ne koristite RitekG03 ili TDK ArmorPlated.

Gresis sinko, firmware 1.07 podrzava Princo. Mislim cak i 1.06, kazu da je razlika izmedju 1.06 i 1.07 samo u programu za flashovanje. Za 1.08 nisam cuo da postoji, sad cu bas da pogledam na netu.

I da, u pravu si, ove krdza diskove treba rezati na 2x...

vladojko je napisao(la):
Gresis sinko, firmware 1.07 podrzava Princo. Mislim cak i 1.06, kazu da je razlika izmedju 1.06 i 1.07 ...

Ne greshim. U principu drajvovi imaju i genericku podrshku za sve medijume, ali pitanje je koliko je flexibilna.
Patcher koji je doktorirao ovu tematiku sebe zove "Herrie", i za sada nema razloga da mu ne verujem.

Ja ti kazem a ti veruj ako hoces, ako neces ne moras. Dobio sam drive sa 1.05 fw, nije hteo da reze Princo DVD-R 4x, beli sa crnom stampom i ljubicastim odsjajem sa donje strane. Posle ubacivanja 1.07 fw, prihvata ih. Ranije je sa 1.05 Nero izbacivao poruku 'Invalid media'

Uostalom, sa www.cdfreaks.nl:

Drives - NEC ND-1300A - Firmware version: 1.07

New Firmwareupdate for ND-1300A with reworked Windows installer, pls. note readme file! If you already updated your device with Firmware version 1.06 (Dos or Win), this update is not necessary. There is no change to version 1.06 in content.

ND-1300A Support Media (DVD+R):

YUDEN/ 4x/ (ID: YUDEN000/ T01,2)
CMC/ 4x/ (ID: CMC MAG/ F01)
BeALL/ 4x/ (ID: BeAll/ P40)
ProDISC/ 4x/ (ID: PRODISC/ R02)
Ritek/ 4x/ (ID: RITEK/ R02)
MPO/ 2.4x / (ID: MPOMEDIA/ 1)
Lead Data/ 2.4x/ (ID: LD/ 1)
Euro Digital/ 2.4x/ (ID: DATATRAK/ 1)
ND-1300A Support Media (DVD-R):

Inter Media/ 4x/ (ID: UTJR00/ 1001)
Princo 4X/ 2x/ (ID: RINCO)
Lead Data 4X-R/ 4x/ (ID: LEADDA/ TA01)
Inter Media/ 2x/ (ID: UTJG01/ 1)
BeALL/ 2x BeAll/ (ID: G00001)
AMC/ 2x KIC 00/ (ID: RG200)
Euro Digital Disc 2X-R/ 2x
Vervatim Bland 2X-R/ 2x/ (ID: CMC MA/ AF01)
Nanya 4X-R/ 2x/ (ID: NANYA/ ID: JC001)
OPTODISC 4X-R/ 2x/ (ID: OPTODI/ SCK001)
THERE`S NO NEED TO UPDATE IF YOU ALREADY INSTALLED FW 1.06 SUCCESSFUL!

Drives - NEC ND-1300A - Firmware version: 1.08

Following medias added:

DvD+R:

OPTODISC (4x)
DAXON(ACER) (4X)
OPTODISC (2.4x)
Digital Disc Dessau (2.4x)
OPTODISC (2.4x)
DAXON(ACER) (2.4x)
DvD-R:

AMC (4X)
Infosmart (4x)
LONGTEN (4X)
inter axial (4X)
OPTODISC (4X)
Gigastorage
Digital Disc Dessau (1x/ 2x)
Gigastorage (2x)
D VISION (2x)
DvD-RW:

CMC (2X)
CD-R:

SONY (16X)
MBI (16X)
MPO (16X)
This firmware update works only with NEC ND-1300A (retail&bulk), not with OEM releases. You can update from Firmwareversion version 1.05, 1.06 and 1.07.

vladojko je napisao(la):
Ja ti kazem a ti veruj ako hoces, ako neces ne moras. Dobio sam drive sa 1.05 fw, nije hteo da reze Princo DVD-R 4x, beli sa crnom stampom i ljubicastim odsjajem sa donje strane. Posle ubacivanja 1.07 fw, prihvata ih. Ranije je sa 1.05 Nero izbacivao poruku 'Invalid media'

Uostalom, sa www.cdfreaks.nl:

...

A Princo inace postoji sa 4 koda u identifikacionom delu. Sto ce reci 4 sorte, odnosno materijala rezuceg sloja.
Za sve se detaljnije informisi na:
http://herrie.rpc1.org/
a problemi i iskustva na:
http://forum.rpc1.org/viewforum.php?f=2

zeljko je napisao(la):
Ja sam juce narucio Plasmon 4x DVD za 70 din kod Lev.... a ima i neko no name po slicnoj ceni u Al.. Med.... Ako je neko imao iskustva sa ovim diskovima mogao bi da kaze koju rec.

Inace za Princo cujem da u zavisnosti gde je proizveden ima velike razlike u kvalitetu medija zato mislim da je jako precenjen sto se tice DVDa

I kako se ponasa Plasmon 4x u kombinaciji sa A06?
Inace, na newsu se prodaju 100 kom/80 € NoName...

uzgred...
Merkator (dakle na komad cene)
Princo DVD-RW 162 din
Princo DVD-R (4x) su 130 mislim.

sa druge strane Verbatim DVD+R je skup (oko 300) din

Pozdrav

Pogledajte "novi" VIDI

Nije reklama ali su tipovi testirali DVD diskove RW i R u oba formata...kolko znam tipovi su OK i jako objektivni i stoje najvaznije nepristrasni pa zato test se moze uzeti kao referenca.....nazalost sto se niko nije setio da to uradi od od nasih.....casopisa
Princo je @$%!$@ kvalitet mu toliko varira da je igranje loto-a izvesnije nego rezanje na njima....pre neki dan narezem na 105.... 5 diskova sa slikama za kalendar (priprema za stampu) sve prodje ok kad 3 necitljiva totalno cak su ovima u stampariji zablentacili kompjuter.....dok su pokusavali da ih otvore

Vidim ja da cemo Miroslav i ja uskoro poceti da rezemo samo po RW diskovima, za te pare :mrgreen:

Pogledajte "novi" VIDI

Nije reklama ali su tipovi testirali DVD diskove RW i R u oba formata...kolko znam tipovi su OK i jako objektivni i stoje najvaznije nepristrasni pa zato test se moze uzeti kao referenca.....nazalost sto se niko nije setio da to uradi od od nasih.....casopisa
Princo je @$%!$@ kvalitet mu toliko varira da je igranje loto-a izvesnije nego rezanje na njima....pre neki dan narezem na 105.... 5 diskova sa slikama za kalendar (priprema za stampu) sve prodje ok kad 3 necitljiva totalno cak su ovima u stampariji zablentacili kompjuter.....dok su pokusavali da ih otvore

OptiPlex je napisao(la):
Vidim ja da cemo Miroslav i ja uskoro poceti da rezemo samo po RW diskovima, za te pare :mrgreen:
Cekaj, cekaj, pa ko sad od vas dvoje ima tj nema rezac? :d

E ovako upravo su mi stigli Plasmon 4x DVD - R diskovi tek sam narezao jedan disk na 2x (rezac ih prepoznaje kao AN32 daje i 4x burn opciju) testirao i disk je OK
u medjuvremenu probao sam jos:
Princo 4x nekoliko komada svi su OK
Maxel 2x nekoliko komada isto su OK

http://www.cdbest.net/2003/ReadNews.asp?NewsID=1651
kineski sajt sa testovima noname diskova tu je i AN32 ali problem nista nerzumem :((

cena AN32 je oko 1.05 evra

kad budem narezao vise postovacu opet iskustva po mojoj proceni potrebo je narezati barem 50 diskova i sve ih testirati kako bi znao kvalitet

zeljko jel si plasmone uzeo kod slobodana? ajde rezi ih na 4x i vidi kako rade... jel taj an32 isto radi na 4x?

jesam kod slobodana plasmon je ID AN32, valjda neki sky media proizdodjac dobio sam u nekoj sugavaj celofanskom pokovanju

inace ne onom japanskom sajtu sto sam postovao AN32 se dobro pokazao po pitanju PI/PO error gresaka bolji je od Princa

Na 4x mozda za par dana jel meni rezem iskljucivo na 2x :)

Smorbuy -RW 4x, Nec 1300A prepoznaje kao 1x
Princo -R 4x prepoznaje normalno

Rezanje jos nisam isprobao. Javljam posle sta je bilo.

??? jel ovo stvarno cena?

Kupio lično za te pare i narezao već (Pioneer A106 - radi)

Možda je neka greška (mislim pogrešno su označili kod pakovanja ili tako nešto - ako je to uopšte moguće), ali diskovi su definitivno DVD-RW.

Ja sam inače jurio RW diskove po gradu:

kod Londona (znate na koga mislim) pre jedno tri nedelje Verbatim "-" je bio 465. Sada ne znam koliko je ali je Verbatim "+" je 300. U Makedonskoj je Smart Buy 307 "-" a "+" trenutno nemaju i konačno Merkator - sa pomenutom cenom za Princo.

Pozdrav

- ymiljan - jel u merkatoru i hipermarketu? u subotu cu da odem i pazarim 5 komada po toj ceni :)

- zeljko - u celofanu i ja dobijem sve sto kupim :) ajde molim te pokusaj jedan plasmon da narezes na 4x, da odem ja da kupim kod slobe ako valja. ako ne, uzecu princo kod nt softa, oni su se pokazali odlicno

Evo bio sam i večeras 19 i 30 i uzeo još 2 komada - dok ne pokupujete sve zalihe :)

Dakle, Hipermarket - Merkator, samo nije 162 din, već 161,0 :D

Pozdrav

Vocko je napisao(la):
Smorbuy -RW 4x, Nec 1300A prepoznaje kao 1x
Princo -R 4x prepoznaje normalno

Rezanje jos nisam isprobao. Javljam posle sta je bilo.

Smorbuy ne radi, nece uopste da reze. Princo prosao na 4x bez ikakvih problema. Trebalo mu je 5min za nekih 1.5gb.

andjelkoyu je napisao(la):
...
Cekaj, cekaj, pa ko sad od vas dvoje ima tj nema rezac? :d

Pa tehnicki gledano zasad ga ima samo on ali fakticki i ja posto mi je covek na 200m i mogu da odem i snimim sta god pozelim :mrgreen:
A uskoro cu i ja da pazarim jedan, tako da...

Inace ljudi generalno upozorenje - o Smorbaju ja otkad znam za sebe ili imam glupa/cudna iskustva, a i svugde slusam isto.

BTW najlepsa strana kod dvd pisaca je sto cu sve da snimam na dvd pa me ortaci vise nece smarati za diskove ;P

Uprvo sam narezao Plasmon AN32 na 4x testirao radi OK :p
rezac: Pioneer 106

ajde molim te samo jos da napises ako ima plasmon neku intefikaciju na disku, da znam kad odem da uzmem da sam taj uzeo

hvala unapred

Nazad
Vrh Dno