Šta je novo?

Kompaktan 3MP digitalac

Excelsior

Čuven
Učlanjen(a)
09.10.2003
Poena
601
Treba mi nesto za svakodnevnu upotebu sto moze stati u dzep, a sluzilo bi prevshodno za fotografisanje portreta, porodicnih slavlja itd. Znaci u kuci, vani na dnevnom svetlu, nocu i sl. Point&Shot

U "igri" su ovi modeli:
CANON POWERSHOT SD100
OLYMPUS STYLUS (MJU) 300
FUJI FINEPIX A310
NIKON COOLPIX 3100
Da li je neko imao priliku da ih koristi i utisci iz prve ruke?

Ja glasam za Nikon 3100.
BSS ce te spasti puno puta kod snimanja unutra, mozes dobiti odlicne rezultate bez blica i sa 1/15s. Veoma mala, puno modova, solidan objektiv, izvanredan makro. Odlicna ekspozicija, boje i generalno skoro uvek dobre slike.

Nikon 3100 mozda bas i nije previse "dzepan" tj. nije jako kompaktan... Malo je debeo...

SD10 je super samo nema opticki zoom i skuplji je od 300EUR.

Mju moze da se nadje za oko 300EUR...

Da napomenem, aparat bi bio poklon od rodjaka a navedeni modeli su u Kanadi u istom cenovnom rangu pa je odluka na meni.

Hm, ja bi se dvoumio oko Nikona 3100 i Olympusa MJU 300. Svaki ima svoje prednosti i mane. 3100 je gabaritniji, ima plastično kućište, ali i koristi jeftine CF kartice za zapisivanje fotografija i guta obične AA baterije. Takođe ima i veliki izbor modova slikanja(odnosno scena). Oly mju 300 je veoma mali aparata, stilizovanog dizajna, sa odličnim aluminiumski kućištem i daljinski upravljačem(sa jednim tasterom do duše, ali sasvim sigurno mnogo boljim rešenjem nego da se koristi self timer). Najveća mana mu je verovatno vrlo malo manuelnih podešavanja, što se posebno oseća obzirom da su njegove scene veoma slične. Iz ličnog iskustva mogu da kažem da oly sve veoma lepo automatski odradi i da je pravi kvalitetan idiJot aparata. Kvalitet slike verovatno ide vrlo malo na stranu nikona, ali i oly pravi odlične slike(za svoje dimenzije), naručito kada se razviju. Po meni je glavna mana oba aparata nedostatak ručnog podešavanja ISO osetljivosti...

Po ovome sto si napisao da ti treba, pogotovo sto nabavljas iz Kanade, po meni je Canonov ixus sd100 najbolji izbor...

Nazad
Vrh Dno