Šta je novo?

kompakt flesh HDD

Učlanjen(a)
10.09.2003
Poena
680
verovatno lupam, laik sam a pade mi napamet. da li postoje kompakt flesh hard diskovi?
znaci bio bi bez glave, rotiranja i ostalih mehanickih stvari koji su sr..e, bad sektora...
bio bi skup, spor?

:rolleyes:

da ne bi bilo vise prozivki, pogledaj http://www.mikrotik.com/Documentation/ide_64.pdf ili na prvoj strani u drugoj koloni negde na sredini strane.

ako nadjes to da ima negde da se kupi, javi

hvala Miroslave,
bez shuma...mmm...raj na zemlji. kod mene je najbucniji HDD.
stvarno mi nije jasno sto ih ne prave kao HDD masovno, neka budu razmera HDDa, bili bi 100 puta udobniji!
verovatno bi krajnja cena nekog flash HDDa bila prevelika, ali opet ne moraju da ga prave malog kao karticu.

mislim da nisi obratio paznju na taj uredjaj... on je velicine 60mb :) tako da na njega moze neki dos, a idealan je za ljude koji preferiraju da im masina radi kao ruter, recimo ja :)

ma video sam, mozda je cak oko 48mb.
naravno taj mali. ali vec ima CF od mislim gigabajt. ne mora da bude tako mali pa da je skup, neka bude ogroman kao normalan hard ali i da ima od 50 pa na dalje GB :p

da, 64MB! :)

ne znam samo kolika je brzina pisanja u te flash romove... verovatno nesto oko 100-200kb/sek...

mada sam nesto juce saznao vezano za hitachijeve flash memorije... mogu se 100x fleshovati i onda riknjavaju :) znaci rikne ti cd, dvd, i tako dalje :)

brzinu kapiram, verovatno je sporija sto me je zanimalo, a nisam znao. ali feshovanje, ne. ako je vek trajanja tako jasno ogranicen, onda je bedak?!

ne znam kakvo je stanje sa tim flash hddovima, pricam sta sam citao za hitachi flesh romove... imam nec dvd rezac koji ima doticni...

Čisto informativno, urađena je i uspešno testirana CF2(microdriver) kartica sa 4.8gb...

Da ne spominjem sta imaju japanci koje vidjam po festivalima :)
MicroDrive 3Gb na DV kameru velicine kutije za cigare.
Snima 45 minuta MPEG-2 sa 44100/16 zvukom.
Imao ih jedno 5 komada za pojasom :)

e to je vec bolje :) samo da tome i padne cena... ma nema veze... kroz koju godinu, sistemski drjavovi ce nam biti flesh karte :)

laxduke je napisao(la):
Da ne spominjem sta imaju japanci koje vidjam po festivalima :)
MicroDrive 3Gb na DV kameru velicine kutije za cigare.
Snima 45 minuta MPEG-2 sa 44100/16 zvukom.
Imao ih jedno 5 komada za pojasom :)

Nece valjda nemac to da napravi :)

Miroslav je napisao(la):
e to je vec bolje :) samo da tome i padne cena... ma nema veze... kroz koju godinu, sistemski drjavovi ce nam biti flesh karte :)

to, to sam mislio. :happy:

ima-li-koga-tu je napisao(la):
verovatno lupam, laik sam a pade mi napamet. da li postoje kompakt flesh hard diskovi?
znaci bio bi bez glave, rotiranja i ostalih mehanickih stvari koji su sr..e, bad sektora...
bio bi skup, spor?
:D Postoje IDE Flash Momorije koje ponasaju kao diskovi. Koriste se za embeded aplikacije.

Vrh Dno