Šta je novo?

Kompakt digitalni aparat

face

Čuven
Učlanjen(a)
06.05.2002
Poena
650
Treba mi preporuka za kompakt digitalni aparat, a uslov je samo jedan - da pravi dobre fotke u auto modu jer ce se samo tako i koristiti. Cena nebitna, samo da ima ovde da se uzme.

Panasonic ZS3 odn. TZ7 (isti model samo oznaka razlicita). Ako je taj prevelik onda Canon Ixus 870.

Canon A590IS - dobre fotke,dobra cena. Oko 120eur

pa od tri ponudena nijedan ne krece od 38mm?

panasonic 25
canon 28 i 35

35 uopshte nije isto shto i 38 i vrlo je upotrebljiva shirina. Nisu se objektivi sluchajno vrteli oko tog broja do skoro, jer shto je objektiv shiri, on mora da bude da bude znachajno kvalitetniji ili ce na zumu biti loshiji (da bi se samo poredio za uzim), a kod tih prdavaca sigurno nije ovo prvo :)

Posto je sad na trzistu dostupno vec nekoliko modela koji krecu od 25, a jos vise koji krecu od 28 onda je stvarno isti djavo dal' je kod tih igracaka 35 ili 38, oba su jednako "uska", odn. (ne)upotrebljiva.

Nisi chitao shta pishem. Koliko je loshe da takav objektiv bude 38, toliko je loshe i 25, najbolja je neka sredina kao kompromis izmedju kvaliteta i shirine.

Canon Ixus 870 mi se svidja :). Jel moze on u auto modu da slika brzo? Dakle bez onog da moram da drzim okidac do pola da bi fokusirao, pa tek onda da opali, vec samo se pritisne i bude bistra slika. To mi bitno jer sam sa Fuji F30 cesto davao ljudima da slikaju i oni samo brzo opale i ostane mutna slika sto se nekako ne provali na displeju, ali se vidi na kompu.

sacekaj

http://www.panasonic.co.uk/html/en_...+Compact/DMC-FX60/Overview/2718948/index.html

To realize the ultra high-speed AF, a number of re-engineering and improvements are made including the adaptation of higher-speed actuator, the optimization of algorithms and the parallelization of software processing element. The result is ultra high speed yet accurate AF performance for users to enjoy the airy shooting that has experienced never before. Panasonic also replaced its linear program processing with parallel processing to achieve an ultra high-speed start-up of 1.1 seconds.

iA (Intelligent Auto) mode further advances for easy photography
With the DMC-FX60, taking great photos is that easy. Panasonic incorporated the Intelligent Auto mode in pursuit of the ultimate ease of operation and the reduction of misshots. In iA mode the camera does all the work, leaving you free to compose shots and capture moments. Just press aim, and shoot. This mode is now further advanced with the inclusion of further advanced image stabilization system Power O.I.S. and Face Recognition for DMC-FX60.

Taking advantage of Panasonic's accumulated optical technologies, Mega O.I.S. (Optical Image Stabilizer) has been incorporated into Lumix cameras from the early stage of digital camera development. This helped to show all digital camera users the absolute need for hand-shake compensation, and led to its prevalence throughout the industry. Mega O.I.S. has now evolved into the new Power O.I.S. on the DMC-FX60, with a great performance improvement - twice the shake suppression capability of previous models.

The hand-shake component, which is physically generated when pressing the shutter button or when shooting at night with a slow shutter speed, is recognized as a low- frequency vibration, for which the new POWER O.I.S. is particularly effective. This greatly improves the quality of shots taken at night or indoors where a flash cannot be used, or where the photographer doesn't want to use a flash because it would spoil the mood. It captures beautiful photos in situations that previously resulted in blurring.

The DMC-FX60 features the Face Recognition*, a function that is popular in the previous FX40, with several upgrades. Three face images can be registered for each person, to dramatically raise the detection accuracy. And when the angle of view is changed horizontally, the name display also rotates for easier reading.

Once you enter iA mode, these functions happen automatically together with other powerful shooting-assist functions – AF Tracking, Intelligent ISO Control, Intelligent Scene Selector and Intelligent Exposure - so you can shoot without the bother of adjusting settings every time conditions change. You can enjoy easy, trouble-free shooting in any situation and get the satisfaction that comes with capturing clear, beautiful images.

Papir i marketing su chudo :)

Kompakt aparati nikada nece biti dovoljno brzi jer ne mogu da imaju fazni autofokus, a kontrastni ima ogranichenja koja je nemoguce fizichki premostiti.

Poslednja izmena:
^ LOL, dobra ti fora za ovo brzo :)

Svaki fotoaparat mora da se drzi na pola jer to je autofokus :)

nije tacno, samo oni koji nemaju manual focus opciju :D :wall:

jesi to probao DMC-FX60 pa znas koja je to brzina? :-devil-:

Poslednja izmena od urednika:
Nisam bash razumeo shta hocesh da kazesh, ali bih voleo da te vidim da si precizan a brzi manuelno :)

Sad gledam na dpreview, fx60 je neki prdavac, kako ti sa tim mislish da fokusirash manuelno, plus/minus tasterima po pola minuta ? :d

Poslednja izmena:
ko uopste prica o fx60 i manualnom fokusu?

jesi li ti probao FX60 pa znas kojom mu rzinom radi autofokus???

zasto svaki odgovor prevrces onako kako tebi odgovara?

PS
zasto moderatori ispravljaju tj brisu delove odgovora - mozda ne vole post scriptum :p?

ko uopste prica o fx60 i manualnom fokusu?

Ok, nisi pominjao manuelni fokus kod njega, ali si rekao kako moze da se koristi manuelni ako je AF spor, pa si dobio odgovor i na to, ti cesh biti josh 3x sporiji od najsporijeg AF na tim aparatima.

jesi li ti probao FX60 pa znas kojom mu rzinom radi autofokus???

Da li sam morao da probam NSX-R da bi znao da je to najbolji automobil na svetu ?

Da ponovim josh jednom - kompakt aparati ne mogu da imaju brz AF jer ne mogu da imaju fazni autofokus, vec samo kontrastni, a ti sad chitaj po netu shta je to pa se vrati :)

To shto ti uporedjujesh FX60 sa nekim sporijim aparatima ne znachi da je dovoljno brz, vec samo da je brzi...

Poslednja izmena:
Da ponovim josh jednom - kompakt aparati ne mogu da imaju brz AF jer ne mogu da imaju fazni autofokus, vec samo kontrastni, a ti sad chitaj po netu shta je to pa se vrati :)

A sad shto ti nishta nisi video pa ti je to brzo, potpuno druga pricha ;)

bitno je da si ti video na internetu?

da li ti mislis da si kompetentan da odredjujes sta je to dovoljno brzo. Sta sam to ja trebao da vidim pa da mi bude brzo .... mozda da poredim brzinu NSX-R sa brzinom autofokusa... takva poredjenja i uporedjivanja ipak ostavljam tebi

...Da li sam morao da probam NSX-R da bi znao da je to najbolji automobil na svetu ?...

mislim da ova recenica sve govori i o tebi i o tvojoj objektivnosti tj tvojim postovima

???

ja sam u SLR i DSLR vodama bio i u vreme dok si ti koristio musteka i tvrdio da je to najbolji fotoaparat na svetu

Vrh Dno