Šta je novo?

Kompajler za Vistu!

markos1985

Slavan
Učlanjen(a)
13.06.2007
Poena
304
Treba mi besplatan kompajler za Vistu,i da je funkcionalan.Kao na primer Dev-C++.

Imam Visual studio 2008 ali nemam serijski broj za njega,tako da mi treba nesto drugo.
Probao sam MinGW ali nesto ne radi na visti,takodje ne radi ni Dev-C++.

Unapred hvala.

Imas VS2008 express free da skines sa MS sajta. Ja sam ga probao i lepo radi.. Stize i platform SDK uz njega. Na zalost nema ATL & MFC, tako da je za neki ozbiljniji rad ipak potrebna standard ili proffesional verzija.

Sta bi hteo da kompajliras?

Ih, bez MFC-a ništa :d

Da li verujete da ovde ima ljudi koji još uvek (i to vrlo uspešno) rade sa VS 6?

Da li je moguće Visual Assist X 'ugraditi' u novu (besplatnu) verziju VS-a? Istu sam skinuo, ali verovali ili ne bukvalno nisam imao vremena ni da je instaliram a kamo li da radim u njoj.

Ne diraj mi MFC... Jeste da ga vise ne koristim ali nije on tako los kao sto ljudi misle.. Sada koristim WTL (koje se oslanja na ATL). U svakom slucaju sada (sa WTL-om) mogu da pravim aplikacije ~100KB bez zavisnosti od raznoraznih run-time biblioteka.

Da.. ja ga ponekad koristim kada odradim neki update starog projekta. Dobar je to paket, samo kada se patchije sa VS-SP6. :)

Nova verzija Visual Assista radi i u VS2008.

Poslednja izmena:
meni dev cpp radi bez ikakvih problema, probaj da skines zadnju verziju..

zar ne moze wxwidgets da radi pod 2008-om? on po malo lici na mfc.. mada meni licno mfc lici na jednu nenormalnu budzevinu

@yooyo : moram ja da ti diram mfc.. koliko mi se svidjao nekoliko puta sam se razmisaljo dal da ga napravim od nule ko blender ili da se kacim sa njim al nikad nisam imao hrabrosti za prvo

ja sam posle 100godina preso sa linuxa na windows i stavio express 2008 i sad cu da krenem nesto sa opengl-om.. mislim da microsoft ima dobar kompajler i mnogo bolje okruzenje od bilo kog devc++ , eclipsa + CDT ili kdevelop-a anjuta ili cega vec ... a za debuger da ne pricam...

Poslednja izmena:
e genuine... kako jos pre 10 dana si se kleo u linux :)

Nego, ako ti je potrebno okruzenje i kompajler ranga Dev C++, yoyoo je u pravu.
Express verzija VS-a je besplatna, skini to sa MSovog sajta i pevaj, dobices mnogo vise nego sto ocekujes.

www.microsoft.com/express/

ma kunem se ja i sad u linux, al kad sam naterao sve drugove osim TEBE da predju na linux sad mi vise nije zanimljivo :)

mene je Dev c++ zezao sa prijateljskim funkcijama... kada se u klasi pojavi prijateljska funkcija sve ostale vise autocomplete ne vidi...(koje idu posle nje)..

p.s.
java jeste super !

Poslednja izmena:
Nisam imao problema sa tim, a firend funkcije ovih dana bas cesto koristim(ucim za fax:)), kazem ti probaj da skines 5ticu(jeste da je beta ali dobro sljaka) ima i dobag debugger..

5-ica je u Beti vec godinama, a zadnja beta je izasla 2005. lol :)

I sto mora onaj smaracki system("pause") da se kuca... :)

probao sam 5.5 ali tad nije imao debager , a sad sam video da su ga ubacili ali se opet ne moze da bude gdb nikad bolji od microsoft-ovg.. Sa obzirom da je besplatan za pocetnike bolje da kuckaju u njemu jer stvarno je okruzenje vrh...

Stvar ukusa skroz..
Moje kombinacije koje su provereno radile do sad su :
1. Razvoj programa za mikrokontrolere gcc+eclipse+ cdt
2. Razvoj opengl moze bilo sta sto ima dobar autocomplete ali mi to express c++ zvuci najbolje
3. Razvoj gui aplikacija e tu mi ne valja ni jedan c++. Znaci java ili c# .net Koliko sam gledao wxWidgets je za sada jedna od najboljih gui biblioteka koja koristi native kontrole tako da ga toplo preporucujem. MFC je mnogo budj. Mislim u sustini i on o wxwidgets koriste event tabele ali wxwidgets ima mnogo vise kontrola i recimo ko hoce da ubaci u svoju aplikaciju opengl pogled ima cak kontrolu za to..

Sad treba da pocnem da pisem aplikaciju za analizu ekg signala i nemam pojma u cemu cu da je radim ali kako stvari stoje najverovatnije ce java da bude. Ako neko zna neko okruzenje (besplatno) u kome mogu da se prozori "crtaju" a ne da se "programiraju" ne bi bilo lose da napise

Poslednja izmena:
Sad treba da pocnem da pisem aplikaciju za analizu ekg signala i nemam pojma u cemu cu da je radim ali kako stvari stoje najverovatnije ce java da bude. Ako neko zna neko okruzenje (besplatno) u kome mogu da se prozori "crtaju" a ne da se "programiraju" ne bi bilo lose da napise

Jigloo SWT/Swing GUI Builder for Eclipse and WebSphere
http://www.cloudgarden.com/jigloo/

Džabe za nekomercijalnu upotrebu.

@genuine: skini i navikni se na NetBeans. Premocna stvar, podrzava vecinu free cross plaform tehnologija, pogledaj overview, i uz to besplatan je i za home i za komercijalnu upotrebu. Inace ima jedan od najboljih Gui Buildera-a koji sam koristio (mnogo bolji od VS-a) http://www.netbeans.org/features/java/swing.html.

Svaka preporuka za NetBeans, odusevio me u svakom pogledu.

Ma znam ja za netbeans. Koristio sam ga vec 3-4 god.. Skinuo sam 6 i super je ali mi treba gui bilder za native c++ windows aplikacije.... a toga nema da je lepo i besplatno... Treba mi nesto ala delfi za c++ kao c++ builder sto je bio ali opet da je i portabilno.. znaci nema leba i naravno da nije managed c++... :)

Poslednja izmena:
mozda sam i naso : wxdevc++, sad ga skidam oko 44mb.... :)

@genuine: cekaj, zar nije tvoja zadnja recenica iz #12 posta bila vezana za javu?
Anyway, mozda ovako nesto (@attach) moze da ti pomogne? Nisam imao prilike da koristim, samo sam na kratko video i skinuo da se nadje.

Poslednja izmena:
Ma jeste vezano za javu jer to jedino znam da radi lepo pored c# .net-a.. ali ovaj wxdevc++ je strava za razvoj c++ aplikacija sa gui-jem posto isprevlacis komponente bildujes i sve radi i sam ugradjuje kod.....

Vrh Dno