Šta je novo?

Komp zaglupi prilikom rezanja diskova......

bandit

Slavan
Učlanjen(a)
20.11.2004
Poena
319
Pomagajte jednostavno kad hocu nesto da rezem komp jednostavno zabrljavi, uspori sa radom i tesko otvara druge aplikacije . Prozori koje otvaram krenu jednostavno polako da se dizu fali im po neki deo itd. Sve sam zivo probao i na kom udma radi i uninstal te grane i opet isto . N astarom kompu nikad nisam imao taj problem sad mi to radi dvd rw je sony ,procesor core2duo E6600, ploca je gigabyte 965p-ds3 . Nisam znao gde da postavim pitanje pa sam ga stavio u ovu rubriku . Zna li neko resenje za ovaj problem ...

Na kojoj brzini rezes? I ranije si rezao sa tim istim rezacem i nije pravio problem? Moze da se desi ako ti nije defragmentovan taj deo diska na kom su podaci koje rezes pa brljavi..

nema veze sa kojom brzinom rezem na svim brzinama brljavi izludi me vise. Kupis komp da bude zvrk a ono razocarenje stari socket 478 mi je radi pet puta bolje . Probao sam i sa novim sistemom i nece pa nece . Testirao sam memoriju ,procesor sve radi ok .

Jel si probao da defragmentujes particiju na kojoj su ti podaci za rezanje?

Pomagajte jednostavno kad hocu nesto da rezem komp jednostavno zabrljavi, uspori sa radom i tesko otvara druge aplikacije . Prozori koje otvaram krenu jednostavno polako da se dizu fali im po neki deo itd. Sve sam zivo probao i na kom udma radi i uninstal te grane i opet isto . N astarom kompu nikad nisam imao taj problem sad mi to radi dvd rw je sony ,procesor core2duo E6600, ploca je gigabyte 965p-ds3 . Nisam znao gde da postavim pitanje pa sam ga stavio u ovu rubriku . Zna li neko resenje za ovaj problem ...

Cime rezes ? Ako koristis Nero, dodeli mu affinity samo na jedno jezgro.

Disk je defragmentiran samo mi objasni kako da mu dodam affinity za jedno jezgro to mi bas nije najjasnije .

U windows task mamagery izaberes proces koji hoces - desni klik i set affinity..

Moj ti je savet da proveris na drugom kompu kabal iz maticne do rezaca. Takodje probaj da ga stavis na neku drugu granu napajanja...

Vidi, ja sam imao isti problem ali nije imalo vezi sa software-om već sa hardware podešavanjima.
Probaj ovo: u device menageru otvori IDE ATA/ATAPI controllers, pa pod properties od primary i
secundary IDE kanala stavi da ti transfer mode bude DMA a ne PIO (advance settings).
Meni je nekako po default-u bio izabran PIO mode i to mi je brljavilo - slično kao i tebi.
Provjeri - ne košta te ništa.

Vrh Dno