Šta je novo?

Komp za graficku obradu

Jet Set Willy

Čuven
Učlanjen(a)
28.12.2001
Poena
645
Pozdrav.
Trebala bi mi pomoć oko sastavljanja konfiguracije za grfičku obradu/dizajn (znači više istovremeno otvorenih programa, adobe uglavnom, multitasking itd). Nikakve igre ili slično. Poenta je da je budžet u startu ograničen pa smo se odlučili za varijantu sa jeftinijim procesorom (Mislio sam G4560) koji bi u dogledno vreme mogao jednostavno a se zameni sa i5/i7 najnovije generacije. Ostale komponente u startu da budu ok. Grafika će se koristiti isključivo integrisana.
Može radnja, može i KP mađari. Naravno isključivo novo sa garancijom.

Zahtevi su sledeći:
-Ploča sa ddr4 memorijom i obavezno DisplayPort izlazom i 4 slota za RAM (ovo mi je najveća nedomica pošto baš nisam u toku)
-Memorija 2x8GB
-CPU G4560/stock kuler?
-PSU nešto tipa 400-500w što trenutno može da se nađe. (vidim ima neki Corsairi za 40ak eur)
-SSD ~250GB (hard ne treba, imamo Seagate 2TB koji će se staviti)
-Kućište smo mislili MS Black widow, deluje ok.. treba da je tiho maximalno, ne vibrira ili slično.

Hvala. :)

G4560 i HD610 su okej za Photoshop,Illustrator ili Audition,ako se intenzivnije koristi Premier ili After treba će neka jača grafička(bar GTX 750 Ti,mada je 1050Ti/GTX 960 4GB preporučljivo).Najjeftinija ploča koja ispunjava ono što si napisao je MSI B250M MORTAR,RAM DDR4 2400MHz bilo koji sa 10 godina garancije(kod nas ti je najbolja opcija uglavnom Kingston Fury,kod mađara Corsair LPH ili G Skill Ripjaws V).SSD Samsung 750/840/850 EVO 250GB,kućište je ok.Napajanje LC Power 600H-12 V2.31,ako planiraš neki ozbiljniji upgrade CPU/GPU onda TT SS 530W,Antec VP600P,CM G550M,Antec HCG 520W.

Vrh Dno