Šta je novo?

Komp za 200eura

BuNnY_nIsH

Čuven
Učlanjen(a)
05.10.2005
Poena
620
Dali neko moze da mi napravi kofiguraciju za kompijuter od 200eura.
Unapred hvala.

Za koju svrhu? Office masina?

Pitam zato sto za te pare mozes samo sa int grafickom da se uklopi i to jedva

Moze nesto tipa

E3200
Gigabyte G31M-ES2L
2gb ddr2 Kingston/Geil
320GB HDD
DVD-RW LG
Codegen Briza 6099 400W

Poslednja izmena:
@servise.ns

Moze i to da se izvede :p

ploca ~ 30
procesor Sempron LE-140 ili Celeron 430 ~ 25
1GB DDR2 ~ 20
HDD 160GB ~ 30
DVD-RW ~ 20
kuciste ~ 15
tastatura i mis ~ 5
Acer TFT 15,6" ~ 65

I takva kombinacija sa Sempronom LE-140 uopšte nije loša.
Nedavno smo prijateljici sklapali mašinu za office i multimediju i prosto se iznenadili koliko sve lepo i glatko ide (čak i HD video; MB je neka Biostarova integruša, najjeftinija). Ako se dobro sećam, oko 16 hiljada je izašla cela konfa sa 320HDD-om, mišonjom, tastaturom i najjeftinijim PC zvučnicima.

Pre dve godine nisam imao para ni za hard...
Onda sam skupio (ali bukvalno) u dinar kesha za komp..
Kostao me je 10500 bez monitora...
Komp mi je trebao da uradim neke seminarske za faks (za sebe), pa sam morao da uzmem bilo sta.
Anyway, otisao sam u najjeftiniju prodavnicu u Beceju i jos dobio popust od 5% jer sam placao keshom.
Hteo sam reci da uopste nije lose uzeti najjeftiniju plocu uz najjeftiniji procesor i giga-dva rama sa malenim hdd-om ako ti treba komp za bilo sta sem za igranje. U stvari, u tu najjeftiniju plocu ubacis neku graficku i imas komp sa kojim ces moci da se igras u nizim rezolucijama.
Idi u prodavnicu i uzmi najjeftinije sve, radice ti komp... ;)
Ko kaze da nece, neka ne pametuje.. :)

Meni se posebno dopada http://www.prestigioplaza.com/products/Brands/Prestigio/ION_PC_011BE7R
grafika u njemu je nVidia 9400GT, da ne poveruje čovek.

Ovaj kompjutercic mi je toliko simpatican, da bih ga imao samo zbog dizajna, a kad pogledas, stvarno uopste nije losa konfiguracija. Jedino je procesor malo budjavkast, ali sta vise ocekivati za 240 evra, a uz onakav dizajn...

:)

Moze se lepo igrati i sa 9500gt.. ;)
Naravno, ne na maksimumu detalja i visokoj rezoluciji, ali se moze lepo zabavljati uz jeftine kompjutere.. ;)

Poslednja izmena:
Meni se posebno dopada http://www.prestigioplaza.com/products/Brands/Prestigio/ION_PC_011BE7R
grafika u njemu je nVidia 9400GT, da ne poveruje čovek.

Ovaj kompjutercic mi je toliko simpatican, da bih ga imao samo zbog dizajna, a kad pogledas, stvarno uopste nije losa konfiguracija. Jedino je procesor malo budjavkast, ali sta vise ocekivati za 240 evra, a uz onakav dizajn...

:)

Moze se lepo igrati i sa 9500gt.. ;)
Naravno, ne na maksimumu detalja i visokoj rezoluciji, ali se moze lepo zabavljati uz jeftine kompjutere.. ;)
U tom Prestiznom je GF9400M, malo sporija grafa od 9400GT (tj. 8500GT).
9500GT - klasa iznad.

Odlično. :)

Da li ima (kod nas) da se kupi ovako neka box varijanta ali sa C2D procesorom?
(ne mogu na IT Svetu i PC Berzi da pronađem kategoriju, ako uopšte neko trenutno ima ovo u ponudi)

Koliko vidim ima. Mikro računarčić, a na mene je posebno ostavio utisak maleni nosač pomoću kojeg možemo da ga nakačimo na monitor sa zadnje strane. Cena mu je malo veća nego što sam očekivao ali za nekoga sa prosečnim zahtevima fantastična spravica, što se mene tiče fin dodatak za LCD ili Plazma TV.

Vrh Dno