Šta je novo?

komp za 1600e STA MENJATI

pajce

Slavan
Učlanjen(a)
25.12.2005
Poena
304
uskoro treba da dobijem neku kintu pa me interesuje vase misljenje

ploca: intel 955xbk
procesor: intel 630
ram: corsair 2x512mb twinx 533Mhz
hdd: WD 80gb sata II
gpu: gigabyte gf6600gt 128mb
monitor: samsung 730bf
dvdrw: pioneer dvr-110
kuciste: coolermaster centurion 5
psu: coolermaster 450w real power
cooler: titan vanessa

i standardno tastatura i mis.
i to za nekih 1500-1600e

a od vas trazim da mi date misljenja i eventualne izmene u cenovnom rangu komponenti
:type:

Sve! :trust:

Asus P5ND2 - 100e
Pentum D 920/820 - 270e
2x512 667Mhz - 130e
X800GTO/6800GS - 170/220e
WS 250GB - 105e
NEC DVD/RW - nn

ostalo po zelji.

Poslednja izmena:
@milan82bh e stvarno , bas si mu pomogao .
@pajce , ajde napisi malo dali si imao dosad komjuter ili ti je ovo prvi , sta planiras da radis na njemu , da ne ispadne da si tread pokrenuo samo zbog toga da se hvalis sto ces potrositi toliko para za kompjuter .
Pozdrav

Poslednja izmena od urednika:
nije mi prvi.kompovima se bavim vec 15 godina tako da nije da se samo hvalim.incace planiram da se bavim prvenstveno obradom video signala ali i svega ostalog ali video je u prvom planu.

uzmi intel pentium d 820 ili 920,
a grafiku 7800gt ako ti se uklapa sa kintom, mada za 170e je odlicna x800gto
hdd minimum 160gb

ne znam, ovo je prilicno slabo za te pare ili mozda gresim. ja sam uzeo jace komponente za iste pare. npr 2x 200gb sata 2 WD, 2gb corsair xms, xfx 7800gt, amd dualcore 4400+. Sto se napajanja tice predlazem ti Enermax Liberty 500w, stvarno je izvrsno, dobijes torbicu punu kablova pa menjas po potrebi. kosta 125e u HU. a za cooler - pa zalman7700cu - sta drugo? :)

@milan ne bih da se prepucavam , editovao si post .. tako da mija primedba vise ne vazi
a sto se tice konfiguracije , sudeci da je masina za video , akcenat treba da je diskovima sto ovde nije slucaj , mozda jedan wd raptor za windows i dva sata II diska od recimo 160 u raid 0
pozdrav

Poslednja izmena od urednika:
za te pare bih kupio dva crnca i kineza i kad sednem za "komp" jedan bi izigravo ventilatore i zujao a ostala dvojica pa naci cu im neku primenu :smoke:

siki je napisao(la):
@milan82bh e stvarno , bas si mu pomogao .
@pajce , ajde napisi malo dali si imao dosad komjuter ili ti je ovo prvi , sta planiras da radis na njemu , da ne ispadne da si tread pokrenuo samo zbog toga da se hvalis sto ces potrositi toliko para za kompjuter .
Pozdrav

ne vidim razlog da ne poslusa milana, ako se vec 15 godina bavi ovom tematikom, prati nova desavanja, nove proizvode bla bla bla .... onda je i sam mogao da sklopi nesto poput milanove konfiguracije i u potpunosti ga podrzavam u ovom odabiru

Asusp 5wd2(955 cip set) ili p5wd2-e(975-ona je josh bolja jer u nju ide intel conroe koji izlazi na leto),intel (930 za pocetak :D a ako nemas love onda intel 630 pa posle menjaj),6600gt-graficka,jako napajanje obavezno-npr.cooler master 450w,,ram(sto bolji npr.kingston hyperx800mhz).Maxtor obavezno zbog velikih video fajlova jer bije sve sve ostale(primer maxtor diamond 10-300 giga- ncq).
Ova konfiguracija ce" otkidati" kako ce ti raditi video capture i obrade avi.A plocha ce ti omoguciti da budes kompatibilan za sve intel cpu koji su izasli pa i za intel conroe koji uskoro izlazi(ako uzmes onu sa 975 chip setom).

Vrh Dno