Šta je novo?

Komp u problemu

Stoudemire

Poštovan
Učlanjen(a)
13.09.2016
Poena
95
Pozdrav svima, pokusao sam da restartujem windows i odjednom komp zablokira. Nece vise da mi udje u bios , imam bezicnu tasteturu pa proveravam one lampice ni one ne rade,kao da je mrtav. Samo se upali i stoji ista slika (kao kad se pali redovno) U cemu je problem?

Rade ventilatori, lampice svetle.. Cd takodje radi ,ucitao windows. Uspeo sam udjem u bios,isao save changes i opet isto. Upali se i stoji asus p5ld2,intel pentium inside ,pise pres del to run setup ali ne reaguje ni na jednu komandu.. Plus nece da krene instalacija iako sam sacuvao promene a cd je ucitan.

Odspoj hard diskove, odspoj i spolja sve sa računara (kabel od napajanja takodje).
Izvadi bateriju sa matične, potom drži power taster desetak sekundi pritisnut pa ga pusti.
Potom vrati bateriju, spoj sve, pa probaj..

Neće li ni tako ostaje ti pokušaj flešovanja biosa matične, proba sa drugim napajanjem i proba sa drugim ramom.

Hvala puno, restartovao bios i sad je sve fino. Instaliram windows, svako dobro druze!

Moguće je da ti je baterijica na ploči oslabila, pa da ti se ne desi ponovo isto u skorije vreme možda bi bilo pametno da kupiš novu baterijicu i zameniš staru sa novom.

Opet ja, restartovao windows normalno. Ne radim nista na kompu,nisam instalirao ni 3 programa..ali je konstantno ram 1.42 gb?!? Instalirao sam sedmicu. Ujedno mi je crkla i jedna ram memorija od 512,sad imam 1.5gb.

Moračeš da dodaš memorije, toliko će da "troši" i sa mnogo više.

Koja sedmica je u pitanju? 64 ili 32-bit?
Ima par dana jednoj devojci sam vracao win7 sa win 10 (zbog studiranja, rade samo na win 7)
64 bit je toliko opteretilo komp (2 gb ram) da sam morao da instaliram 32 bit OS.
Win 10 64bit radio odlicno, mada po zauzecu memorije win 7 uzimao manje ali radio ocajno.

64bit. Znam za memoriju ali ranije kad nista nisam dirao zauzimalo oko 700mb. Zasto sada duplo? A procesor skace sa 0% na lupam 30 pa 70 pa se vrati na 5 i tako ide gore dole.. Mada komp je star 9 godina.. A retko se koristi, mozda 2 puta nedeljno.

Nazad
Vrh Dno