Šta je novo?

Komp se gasi

zenath

Cenjen
Učlanjen(a)
11.11.2010
Poena
154
pozdrav svima

Nedavno sam uzeo novi komp

athlonx2 3000+
ati 5750
4gb of ram
lc600h-12 napajanje

komp je prvih dana radio jako dobro bez problema i onda je poceo samo da se gasi i to u igrama . On se ugasim ja ga upalim igram malo opet i on se opet ugasi etc.

Testirao sam temperature i one ne prikazuju nista neobicno cak sam nosio kompjuter u servis i oni kazu da radi bez problama ali problem je jos uvek tu.

Ako je moze da mi pomogne hvala u napred

pozdrav svima

Nedavno sam uzeo novi komp

athlonx2 3000+
ati 5750
4gb of ram
lc600h-12 napajanje

komp je prvih dana radio jako dobro bez problema i onda je poceo samo da se gasi i to u igrama . On se ugasim ja ga upalim igram malo opet i on se opet ugasi etc.

Testirao sam temperature i one ne prikazuju nista neobicno cak sam nosio kompjuter u servis i oni kazu da radi bez problama ali problem je jos uvek tu.

Ako je moze da mi pomogne hvala u napred

probaj drugo napajanje ako nemas nalepnicu od garancije na kompu; ako je imas i ostetis je izgubices garanciju
Druga stvar koja moze da se desi je da ti je slaba struja u kuci ako vec u servisu radi komp kako treba:type:

problem je sto je prvih 7 dana komp radio bez problema a i malo teze da mogu da zamenim napajanje pa da probam;(

pregrijavanje?

Ako gasi i ne mozes odmah cim se ugasi da ga upalis to je pregrijavanje.

To napajanje kada je ispravno je sasvim dovoljno snazno, a i kvalitetno da gura tu konfiguraciju... jedino ako nije fabricki lose "sklepano" pa nešto zeza..

Moguće i da se pregreva pod opterecenjem, pa se zato ugasi racunar ali sam si rekao da si proveravao temperature... Da nisi mozda clockovao procesor?

nisam dirao nikakva podesavanja bar se ja nadam

i jos nesto da dodam par puta se desilo tj tacno 2x da se komp posle gasenja nije hteo da upali znaci ventilator samo pocne da se vrti ali komp nece da se upali i tek iz nekog 7-9 puta pristiskanja proradi

Pa ovako odokativno ili je maticna ili je napajanje...

Nosi ti to lepo opet u servis posto je u garanciji i objasni im te pojave... reci im sta se desava, kada opteretis racunar tj. kada pustis igricu itd. i neka oni lepo istestiraju sve i opterete racunar sa Prime-om ili nekim slicnim programom (ukoliko ih mrzi da igraju igrice ;) ) pa neka vide kako ce da se ponasa racunar...

hvala na podrsci izgleda da je bio kratak spoj od lima koji se kaci na zadnju stanu kucista uz maticnu plocu

Vrh Dno