Šta je novo?

Komp sa dosta RAM-a

Pittsburgh

Slavan
Učlanjen(a)
01.07.2010
Poena
350
Posto sam resio da komp sto manje koristim za igrice (imam PS3, a planiram da uzmem PS4 kad se pojavi), a dosta vise za filmove i odredjeni posao preko neta(za to mi treba dosta RAMa za pomocne programe) zanima me ima li smisla da samo nabudzim avoj kom ili da menjam sve iznova( kuciste i napajanje bih svakako menjao).
Trenutna konfiguracija je X3 procesor, MicroStar ploca stara oko tri godine(nema usb 3.0, cisto da pokazem koliko je napredna), 4gb ddr3 rama i hardove koje bih zadrzao. Graficka je iz Radeon 5700 serije.
Ima li smisla ista od ovog zadrzavati ili prodati konfu pa sastaviti novu sa mogucim SSD diskom?
I preporuka za novu ili upgrade ako je isplativ.

Zaboravii sam da napomenem, bilo bi cool da kartica ima izlaze za dva monitora i jos jedan za LCD tv(hdmi). Trenutno nemam dva monitora ali planiram da mi to byde sledeca investicija. Znam da nisam napisao cenivni rqng, ali je cool 55.000. Bez HDDa i monitora.

Poslednja izmena:
Sve zavisi koju plocu imas (bilo bi lepo da si napisao model), ako ima 4 slota za memoriju mozes ubaciti 4x8GB (ili 2X8GB) i eto srece za ~200 ~100eur.

Sto se grafike tice (isto bi bilo lepo da si napisao model), vecina 5xxx radeona ima ili dva DVI + HDMI ili DVI+VGA+HDMI.

Ako planiras da povezes sva tri odjednom, moras naci neku koja podrzava Eyefinity.

Nazad
Vrh Dno