Šta je novo?

Komp problem

Wahad

Slavan
Učlanjen(a)
22.09.2005
Poena
440
Komp iz potpisa pravi velike velike probleme
Koci se na windows logo-u pri uključivanju, koči se na recovery windows, koči se u desktopu, koči se u bilo kojoj igri posle samo 10tak minuta igranja. Samo pukne, HDD počne neverovatno mnogo da vrti i onda crkne, gasi se, resetuje i tako to. Poslednji drajveri za sve, sve je novo instalirano

Windows 7 Professional i Ultimate, sve isto

any ideas? napajanje? ploča?

Za početak proveri da li se procesor pregreva. Pa pretestiraj memoriju, hard disk.

Memorija je testirana, sada će prvo stari HDD da leti iz kućišta, jer se on najviše čuje par sekundi pre nego što komp pukne...
Procesor je ok
I grafička je ok, barem po temperaturi, trenutno nemam ni jedan bench tool sem crysisa koji trebam da instaliram...

Proveri taj hard, pa javi šta se deslilo...

ma hard je zvekno sigurno, probaj prvo hdd na kojem je windows, on mozda radi al ima neke lose sektore na koje sistem nailazi ili mu mozda elektronika zeza, sve u svemu koji je HDD u pitanju?

Maxtor 120GB mator 5+ godina mislim...

odradi hdd regenerator!!!! mada maxtor 80 i 120 gb su uzasno spori (a i losi) za razliku od 40 koji je stariji, a brzi :) !!!!!! pozzzzzzzzz

ma zameni taj od 120 i digni windows na onaj od 500 (bolje na njega) ili 320 pa probaj, videces da problema nece biti a sistem ce poleteti!

Izgleda da je HDD pravio problem, prosto ne mogu da verujem koje mi je ****** napravio! izgubio sam 2god života zbog gluposti... izvadio sam ga, reinstalirao sistem, probao re5, on je blokirao nakon 5min igranja, sve radi ok za sada, uveče ću još testirati komp...

UPDATE!
Nije bilo do harda, ponovo se dešava... Komp je extra radio nemam pojma ni ja koliko i onda se sada ponovo naprsno resetovao. Posle 3minuta igranja RE5

koja je sledeća ideja???

zameni kabl, ako ni to ne pomaze probaj na ploci u drugi port ako imas...

Kabl na hardu? U kompu je ostao samo onaj od 500.
Probacu kombinaciju sa svim hardovima, underklokovacu cu procesor da vidim samo da li hoce tako, izvadicu jedan ram, pokusacu sve, mada se ja plasim da nije graficka. Pod opterecenjem se gasi, ali ne greje se ni malo, mislim cudi me zbog toga. Ili mozda napajanje?

Jel je moguće da je do biosa? biosa grafičke, ploče, da smanjim voltažu rama?

Poslednja izmena:
Kod mene je pre neki dan iz cista mira posle updatea Flesa poceo da sizi PC i morao sam da reinstaliram OS. JEdnostavno pucao je sam od sebe a radio je dotle sasvim ok

kad je ovakav problem prvo stavis sve na default u biosu pa radis dalje a ne ti si overlock pola stvari :)

samo je proc klokovan i apsolutno ništa više, ok ram pored procesora, ali to je normalno
grafička i sve ostalo je ok..

Znam da WD ima bad sektora, procesljaj i taj od 500gb cisto provere radi sa HDD Regeneratorom

Znam da WD ima bad sektora, procesljaj i taj od 500gb cisto provere radi sa HDD Regeneratorom

Sorry za offtopic. Jel ti nekad pomogo taj hdd regenerator? Ja sam probao nekoliko puta i truba, bad sectori se izgube na jednom a pojave na drugom mestu.

ajde probaj ovako!
vrati bios na default, stavi neki hdd bez bad sectora, na njega instaliraj system i vidi sta ce da se desava (ostavi samo taj hdd)!?
i lepo covek kaze hdd regenerator ne moze nikako da popravi bad sectore, posle nekog vremena opet se pojave. mada ako ih ima 1, 2 kao uspe da ih popravi, ali je to retkost!!!!

izbacio sam hdd koji ne valja, ostao je unutra samo 100% ispravan WD, večeras ću resetovati sve u biosu, trenuno nisam pored tog kompa

U sustini jeste, ali wd malo zasasavi i napuni hard sa bed sektorima onda regenerator i miram neko vreme nekad i low level.....Ali trajno resenje nije....

Evo ovako:

Nisam bio pri kompu neko vreme, ****ga. Testirao sam pre 2 dana apsolutno sve, tj probao sve mogućnosti (bez dodatnih delova). Znači resetovao sam podešavanja u biosu na default, zamenio hdd, igrao na sva moguća podešavanja, apsolutno u svakoj igri se gasi posle 10min (sem u Counter Strike 1.6!!!!) i sve je isto, inače i snimio sam XP. Posle 10min samo shut down kompa! U sedmici prvo ide BSOD, ono dumping to memory file bla bla bla... ali u XP-u se odmah gasi.

E sada, nisam imao ram, tj nemam rezervni ram. Moja pretpostavka, imam ih tri.

Prva i ne znam koliko verovatna: Napajanje, kada igra zatraži više resursa, kada se procesor više zaposli, grafička, šta već, veća struja je potrebna i napajanje ne može da izdrži i jednostavno pukne komp, tj ugasi se usled nedostatka napajanja/struje

Druga i ne znam koliko verovatno: Grafička, kada se više zaposli, pregreje se ili ne može da istrpi i gasi se, e sada, temp je ista, fan radi istom brzinom, sve je mehanički i po senzorima u savršenom redu.

Treća i najviše verovatna po mom mišljenju: Ram, jer kada se napuni ram, npr preko 1gb, kada počne da puni drugi modul pukne jer ne rade svi čipovi na ram memoriji ili kako već, znači registruje npr da ima 2gb, ali kada počne da puni taj drugi onda pukne. To bi npr objasnilo što u cs1.6 radi, jer igra jede 200mb rama na primer. Dok FEAR2, RE5, DIRT2 jedu dosta više, pri startu samo između 500-700, znači posle većeg vremena se expanduje, zatraži više resursa i BAM, shut down...

Zadnja opcija je ploča ili proc, ali sve je ok, testove za proc prolazi skroz ok, temp ploče i procesora su ok, znači to je u apsolutnom redu.

Any thoughts?

Samo budite brzi molim vas :((( očajan sam...

Pazi nikad ne mozes sigurno da znas al ja tipujem na napajanje ili graficku... bas zbog cs 1.6 koji ti ne zakuca jer nije gpu zahtevan (mislim da ti grafa crkava)
Najbolje i najlakse bi ti bilo kad bi pozajmio od ortaka neku graficku da probas...pa posle ako to eleminises uzmes neko napajanje.

Drugo napajanje nikad nije na odmet probati. Kada mi dodje na servis neka masina sa takvim simptomima, ja prvo izvadim sve komponente osim procesora, ram-a i grafike. ako opet pravi probleme, odmah menjam napajanje. Ja tipujem na napajanje jer statisticki, najvise problema proizilazi iz njihove delimicne ispravnosti (ili neispravnosti). I uklapa se u tvoje stanje. Mozda da ga i otvoris sam pa da pogledas kondenzatore kakvi su?

Nije ram, testirao sam danas... Nakon prvog reseta se restartovalo još jedno 5x pre nego da uđe u xp, znači nije ni u win hteo da uđe... ludim :((((

Ja tipujem na napajanje,imao sam slican problem drugarov komp poceo da se zakucava,hard disk da skoljoca tj da se gasi. nekada udje u win radi koji minut i zablokira se . Dva dana sam lupao glavu dok nisam sve isprobao sistemom eliminacije i na kraju kao sto po obicaju biva napajanje je doslo na red zadnje tj mrzelo me da vadim iz svog kompa i ono je bilo uzrok problema.

Nazad
Vrh Dno