Šta je novo?

komp. nece da se upali....

• Začetnik teme Začetnik teme zoka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

zoka

Čuven
Učlanjen(a)
21.01.2004
Poena
619
jutros sam ga najnormalnije ugasio (radio je bez ikakvih problema)....uglavnom, sada prilikom paljenja se cuje beep i to u jednakim vremenskim intervalima i nista vise,monitor crn (kao da je ugasen). na napajanju se neokrecu ventilatori (ima ih dva). pomislio sam da je crklo napajanje pa sam izmerio napone, svi su tu (naponi).ima li neko neku ideju? komp. je iz potpisa.
btw. ovo mi se vec jednom (davno) desilo, mislim da sam ga par puta ugasio na prekidac (na napajanju) i sve je proradilo...

RAM ili graficka...Po opisu tvog pistanja RAM!!

Poslednja izmena:
u manual-u nema objasnjenja za zvucna upozorenja...ram, malo je verovatno da su oba modula crkla...ghraficka? moguce, sutra cu nabaviti drugu pa cu probati....btw. nisam napisao i to da se zelena led dioda pali i gasi....clear cmos nije pomogao...

Poslednja izmena:
Nije rekao da je crkao ram, već te uputio gde je problem.
Izvadi memoriju i gumicom obriši kontakte.
Stariji komp, verovatno je oksidisao bakar.

u manual-u nema objasnjenja za zvucna upozorenja...ram, malo je verovatno da su oba modula crkla...ghraficka? moguce, sutra cu nabaviti drugu pa cu probati....btw. nisam napisao i to da se zelena led dioda pali i gasi....clear cmos nije pomogao...
Pa kada imas dva modula rama i slucaj da je jedan neispravan a drugi radi opet pisti.....A ako te zanima za BIOS BEEP codes pogledaj ovde...http://www.5starsupport.com/info/beep_codes.htm

da, to sam prvo uradio, ocistio module, stavljao drugi modul, bezuspeha...nevredi....:-( . vidim da je: Repeating beeps->Memory error. al` kod mene nepali...

ortak ima slican komp, pa smo menjali komponente. uglavnom, crkla je ploca.
btw. ima li neko da proda neku 754 nforce 4 plocu?

ploca je popravljena u servisu (zamenjen tranzistor u napojnoj jedinici), ako nekome treba br.tel. i adresa servisa neka se javi na pm. momci su 1. liga! :banana::banana::banana:

Nazad
Vrh Dno