Šta je novo?

Komp nece da se upali, POMOC!

Svi rade na taj kabl!
A cekaj, ja mogu da izvadim iz napajanje i onda tek da gurnem u plocu ono (ili da rade preko napajanje ili da rade preko ploce)?
Jel gresim ili mogu da rade tako?

a jedan kontroler mi steluje 2 komada a 2. kontroler 3. vent.

Poslednja izmena:
Svi rade na taj kabl!
A cekaj, ja mogu da izvadim iz napajanje i onda tek da gurnem u plocu ono (ili da rade preko napajanje ili da rade preko ploce)?
Jel gresim ili mogu da rade tako?

a jedan kontroler mi steluje 2 komada a 2. kontroler 3. vent.

Ne gresis. Ili jedno ili drugo, nikako na oba konektora da bude povezano u isto vreme. Zato ti i ne da da pokrenes komp kad bocnes oba u isto vreme. Pametnije ti je da ide preko napajanja direktno, dzek na ploci ima limit struje koju moze da provuce kroz sebe, tesko ce povuci 3 fana i mucice se, ako uopste bude hteo da radi. Planiran je za jedan fan.

Ma meni radi preko napajanja, onako kako sam rekao, svi na jedan konektor!
Mada i ne znam kako moze drugacije? Imam samo taj jedan kabl za napajanje.

A onaj mali dzek sa slike iznad, onaj koji si skinuo, on nista ne napaja? Nije povezan ni sa cime? Mislio sam da je povezan sa fan controlerom, jer inace nemam pojma od cega bi mogao da bude sem od nekog ventilatora. Gubim se, izvini. Fanovi imaju ponekad dual konektor (ovaj mali sa slike i onaj veci koji si nakacio na napajanje su upravo tog oblika), na to se odnosi cela prica odozgo. Kuda vodi ovaj mali, sa cime je povezan?

Poslednja izmena:
Taj mali je zavrsetak onog iz napajanja! Ili napajam preko tog 4pinskog ili napajam preko napajanja, kako si mi ti objasnio.
kad je taj mali bio usteknut istovremeno sa napajanjem, nije htelo da radi nista.
:d

Taj mali je zavrsetak onog iz napajanja! Ili napajam preko tog 4pinskog ili napajam preko napajanja, kako si mi ti objasnio.
kad je taj mali bio usteknut istovremeno sa napajanjem, nije htelo da radi nista.
:d

Kako si samo izucio materiju cheers
Moram lezem, 'ku noc i da ga arcis sa srecom.

Poslednja izmena:
Ma sad vise nema frke oko kablova, naucio sam napamet gde koji ide koliko sam puta vadio i vracao :/

Zaspao sam sinoc, nisam pratio pricu do kraja... Ti si sve vreme pravio krataj spoj mrtav ladan 😀
Sva sreca pa imas pametno napajanje 😉

Inace, da sam imao neko losije, sta bi se desilo? Da li bi riknulo napajanje ili ne d'o Bog nesto vise?

cek cek... ja mislim da je tu ploca odigrala kljucnu ulogu, tj ako sam dobro razumeo 4pinski konektor je bio na ploci, a molex na napajanju?

Pa ovako... to je jedan kabl -----> pocetak ima stek za napajanje (cini mi se 6pinski) a zavrsetak moze na plocu (4pinski).
Znaci, ili ide jedna u napajanje ili druga na plocu, a ja sam i jedno i drugo ubo 🙂

mislim da ti ploca ima dobru zastitu, srecom |)

Nazad
Vrh Dno