Šta je novo?

Komp nece da radi!

Boris_rk

Cenjen
Učlanjen(a)
16.10.2009
Poena
154
Posto je drugu trebala pomoc izvadio sam flopi drajv iz svog racunara i odneo kod njega. Kad sam ga vratio moj komp nece da radi! Cim ga uklucim pusti jedan pisak i nista se dalje ne desava!
Treba reci da kad sam prvobitno izvadio flopi i probao da ukljucim masinu desila se ista stvar. Onda sam na brzinu prikljucio drajv nazad i ponovo upalio komp - i radilo je. E sada to vise ne uspeva!

Dakle molim vas za strucnu pomoc:
-da li sam unistio flopi drajv?
-da li sam unistio plocu?
-je li nesto drugo posredi - tipa nesto sam slucajno otkacio sa maticne ili sl.)?

Ploca koju posedujem je Gygabajtova GA 7N400 Pro2 ako vam to nesto znaci!

Molim vas za pomoooc!

Poslednja izmena:
Molim vas ljudi barem da cujem neke sugestije, barem neka razmisljanje na temu 'u cemu bi ovde mogla biti stvar...'

Prekontrolisi sve prikljucke pa pokusaj ponovo, i kakav je zvuk pistanja?

Ako ne koristis flopi,iskljuci ga u bios-u i resena stvar...

Ako ne koristis flopi,iskljuci ga u bios-u i resena stvar...

Jesi li u opste procitao njegov post? Kako mislis da iskljuci floppy u biosu?

Boris_rk taj zvuk, pisak kako ti kazes, koji cujes, da li mislis na bios-ov "beep" zvuk? Ako je bios-ov zvuk, reci tacno, da li je to samo jedan kratak beep ili jedan dugacak i vise kratkih, vrlo je bitno?

@Axel

Ako nisi znao...u bios-u postoji opcija Drive A gde ti pise 1.44,3.5 in...E tu lepo stavis na disable i time si iskljucio floppy...Evo ti i slika da ti bude malo jasnije...http://www.mysuperpc.com/build/bios_standard_floppy_menu.jpg

ali covek uopste ne moze da dobije nista od kompjutera..osim beepa...dakle nema slike..nema biosa...
kao sto rece covek pre mene...jako je bitno koje je duzine taj beep i koliko se puta ponavlja...a u medjuvremenu probaj:
clear cmos....

Nazad
Vrh Dno